Hlavní obsah

Prospěte se ke krásné pleti. Stačí využít moudrosti přírody

Foto: yves-rocher.cz

Je na čase vydat se zpět na cestu ke krásné a mladistvé pletiFoto: yves-rocher.cz

Stres se pro mnohé z nás stal životním stylem. Nemůžeme se tedy divit, že řešíme problémy, jako jsou zhoršená kvalita spánku či mdlá pleť se známkami předčasného stárnutí. Je na čase vydat se zpět na cestu ke krásné a mladistvé pleti. Můžeme se k ní dokonce i prospat!

Článek

Mezi kvalitou spánku a kvalitou pleti existuje spojení. Nedostatek spánku se totiž vždy projeví na vzhledu pleti. V tomto začarovaném kruhu se pleť, náchylná na působení negativních vnějších vlivů, nedokáže sama během nedostatečného spánku regenerovat. Naštěstí existuje řešení.

Foto: yves-rocher.cz

Příroda je prospěšná v mnoha ohledech a lidé na to naštěstí nezapomínají. Touha po spojení s přírodou se odráží i ve světě rostlinné kosmetiky Yves RocherFoto: yves-rocher.cz

Gardénie a melatonin jako pleťová žehlička

Melatonin je známý tím, že hraje zásadní roli v naší schopnosti usínat. Ovlivňuje i kvalitu spánku. Vyznačuje se i výjimečnými vlastnostmi pro pleť, a to díky svým antioxidačním a ochranným účinkům. Pomáhá v boji proti viditelným známkám stárnutí pleti, jako je ztráta hydratace, jasu či vznik vrásek.

Vedle melatoninu to jsou ale i rostliny, které podporují spánek a mají pozitivní účinky na pleť. Například extrakt z gardénie aktivuje biologické mechanismy obnovy a ochrany pokožky stejně jako okysličující lichořeřišnice či antioxidační mikrořasa.

Inspirováni těmito objevy vyvinuli experti z Yves Rocher 100% rostlinnou inovaci v okysličování, která je pro pleť velmi prospěšná. Dala vzniknout ikonické řadě Elixir Botanique, která obsahuje přírodní aktivní látky z Bretaně – lichořeřišnici a mikrořasu.

Foto: yves-rocher.cz

Složení produktů celé řady Elixir Botanique obsahuje minimálně 97 % ingrediencí přírodního původu a pochází z lokálních zdrojů, které respektují biodiverzituFoto: yves-rocher.cz

Ikonická řada Elixir Botanique

Příroda je prospěšná v mnoha ohledech a lidé na to nezapomínají. Touha po spojení s přírodou se odráží i ve světě rostlinné kosmetiky Yves Rocher. Nedávné vědecké objevy prokázaly pozitivní účinky na místech, kde se stýká pevnina s oceánem. Lidé, kteří žijí na pobřeží, bývají lépe okysličení a jejich spánek je klidnější. Tyto benefity průkopníci rostlinné kosmetiky Yves Rocher využili. A tak se zrodila novinka z řady Elixir Botanique – regenerační sérum na noc s efektem melatoninu. *

„Abyste se cítili silnější, lépe chráněni, plní života, v souladu s vaší pletí a prostředím. Tato řada ztělesňuje nový vědecký přístup k rostlinné kosmetice: rostliny působící jako mocný nástroj, který pomáhá lidem k návratu k přírodě. Tato myšlenka má své oprávněné místo přímo v srdci ideologie značky Yves Rocher.“

Philippe Msika, ředitel pro inovace a vývoj v Yves Rocher

Spojenec pro krátký spánek a vitální pleť

Regenerační sérum na noc s efektem melatoninu je spojencem při krátkém spánku. Díky svému složení napodobuje regenerační účinky melatoninu pro pleť a zmírňuje tak poškození pleti v důsledku nedostatečného spánku. Zkrátka jako byste spali o dvě hodiny déle. Výsledkem po probuzení je pleť znovu nabitá energií, revitalizovaná a rozjasněná.

Foto: yves-rocher.cz

Regenerační sérum na noc s efektem melatoninu díky svému složení napodobuje regenerační účinky melatoninu pro pleť a zmírňuje tak poškození pleti v důsledku nedostatečného spánkuFoto: yves-rocher.cz

Celá řada oddaná naší planetě

Složení produktů celé řady Elixir Botanique obsahuje minimálně 97 % ingrediencí přírodního původu a pochází z lokálních zdrojů, které respektují biodiverzitu. Mikrořasa je pěstována ve speciálních fotobioreaktorech na pobřeží v okolí Bretaně. Při pěstování lichořeřišnice se využívá organických polí v La Gacilly a výtažek z gardénie je získáván procesem eko extrakce plodů. Divoká příroda tak zůstává nedotčena.

Produkty z řady Elixir Botanique jsou oddané eko designu. Nové krabičky ušetří v porovnáním se starší řadou 41 % papíru a 1,8 tuny plastů za rok.

Yves Rocher, průkopník v přístupu k přírodě

Příběh o lásce k přírodě se datuje od samého počátku života mladého Yvese Rochera, ještě dávno předtím, než značka vůbec vznikla. Ve věku 14 let našel chlapec po smrti svého otce útočiště v lesích obklopujících jeho rodnou vesnici La Gacilly. Našel tam klid, úlevu a ochranu. Yves Rocher neuvěřitelně brzy vycítil potenciál „biofilie“, instinktivního spojení s přírodními živly. Právě v tomto období svého života navázal intimní pouto s bretaňskou matkou přírodou a „znovu se narodil“. Uvědomil si i princip reciprocity vůči přírodě, což znamená být vždy uctivý a vděčný a zachovávat její biodiverzitu a ekosystémy.

* Benefity séra pro pleť jsou stejné jako účinky melatoninu: antioxidace a ochrana.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám