Hlavní obsah

Revoluce v boji proti mimickým vráskám: Zapomeňte na jehly i plastiku

Foto: Shutterstock.com

Mimické vrásky nelze odstranit navždy, ale je možné účinně je potlačovat Foto: Shutterstock.com

Věděli jste, že každá lidská tvář má zhruba 43 obličejových svalů, díky kterým můžete provádět samostatně až 46 pohybů? Výsledkem je zhruba deset tisíc výrazů v neustále se proměňujících variacích. I tak lze jednoduše popsat vznik nežádoucích mimických vrásek. Co s tím?

Článek

Mimika o nás řekne víc než tisíce slov. Mračení, smích či mhouření očí se na naší tváři podepisuje v podobě mimických vrásek, které výrazně ovlivňují celkový dojem našeho vzhledu. Mimické vrásky nejsou hlavním projevem stárnutí pleti, ale jejího přirozeného vývoje.

Věděli jste, že…?

Mimické vrásky jsou důsledkem interakcí nervových a svalových buněk, které jsou určovány celou řadou faktorů. Patří k nim například genetická dispozice, vliv slunečního záření, špatná životospráva či s narůstajícím věkem i postupný úbytek kolagenu a elastinu v kůži. To vede k povolení pleti, úbytku její pružnosti a ztrátě schopnosti kožní regenerace. V místě svalových kontrakcí pak dochází ke vzniku mimických vrásek.

Živá voda nejen v pohádkách

Jak bojovat s mimickými vráskami? Aplikace botulotoxinu je pravděpodobně nejznámějším receptem na mimické vrásky. Není žádným tajemstvím, že tato látka sice vrásky vyhladí díky paralyzaci svalů, ale jen na omezenou dobu. Tato procedura se musí opakovat a často navíc s nejistým výsledkem.

Cílená moderní kosmetická péče je založena na kombinaci účinných peptidů proti vráskám, které jsou netoxické, v kosmetice velmi bezpečné a nejsou spojovány se známými riziky botulotoxinu. Peptidy umí hodně věcí jako botulotoxin, ale nejsou léčivem a nevyžadují injekční aplikaci.

Krémy a séra nové řady DermaNEOXIN obsahují unikátní španělský peptid argireline, který je vyhledávanou látkou pro svůj intenzivní účinek proti mimickým vráskám.

Foto: syncare.cz

Cílená moderní kosmetická péče je založena na kombinaci účinných peptidů proti vráskám, které jsou netoxické, v kosmetice velmi bezpečné a nejsou spojovány se známými riziky botulotoxinu. Peptidy umí hodně věcí jako botulotoxin, ale nejsou léčivem a nevyžadují injekční aplikaciFoto: syncare.cz

Peptid argireline není jen jeden z mnoha

Peptidy jsou řetězce aminokyselin, které tvoří základ bílkovin včetně kolagenu a elastinu. Jejich přítomnost je tedy nezbytným předpokladem pro zdravou a mladistvou pleť. Výjimečnost peptidu známého jako argireline spočívá ve schopnosti omezit pohyb svalů a doprovodných vrásek. Je to první peptid s cíleným účinkem na dynamické vrásky.

Tato kosmetická inovace funguje i na hluboké vrásky, které se nejčastěji tvoří na čele, okolo úst a očí. Argireline je peptid, kterému se lidově říká živá voda. Velmi účinně totiž působí na uvolnění mimických svalů a předchází tím vzniku vrásek. Rovněž dokáže stimulovat tvorbu kolagenu, který je nejen klíčem k mladistvé a zdravé pleti, ale zlepšuje i hladinu vlhkosti v pokožce.

Zapomeňte na mimické vrásky

Kosmetické produkty DermaNEOXIN s optimálním obsahem argirelinu se používají velmi snadno. Stačí je aplikovat na konkrétní postižená místa a nechat dělat, co umí. Novinky kosmetické řady DermaNEOXIN neobsahují navíc pouze unikátní peptid argireline, ale také řadu dalších vitaminů a pleti prospěšných látek.

Francouzská směs peptidů Matrixyl dlouhodobě působí nejen proti vráskám, ale podporuje i tvorbu nového kolagenu a kyseliny hyaluronové. Zázračný trojlístek doplňuje látka DMAE. Ta příznivě ovlivňuje jemnost povrchu pokožky, obnovuje přirozené napnutí kožních (mimických) svalů a v léčivých přípravcích se hovoří i o možných protizánětlivých účincích.

Hydrataci a jemnost poskytuje tropokolagen. Jedná se o první kolagen, ze kterého vzniká následně vlastní kolagenová síť. Mezi další účinné látky, které jsou v optimálním poměru zastoupeny v nové kosmetické řadě DermaNEOXIN, patří alpská sněžná horská řasa se svými zklidňujícími účinky, vitamin C nebo melatonin. Ten díky silným antioxidačním účinkům podporuje přirozenou regeneraci pokožky.

Foto: syncare.cz

Novinky z kosmetické řady DermaNEOXIN neobsahují navíc pouze unikátní peptid argireline, ale také řadu dalších vitaminů a pleti prospěšných látekFoto: syncare.cz

Nová kosmetická řada DermaNEOXIN nabízí pro vaši každodenní rutinu jak krémy, tak séra. Dopřejte své pleti zaslouženou péči, protože mládnout nebylo nikdy jednodušší.

Anketa

Vnímáte mimické vrásky jako jeden z projevů stárnutí?
ANO a rád/a uvítám možnost dopřát své pleti mladistvý vzhled.
82,3 %
NE a nedělám si zbytečně další vrásky.
17,7 %
Celkem hlasovalo 417 čtenářů.
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám