Hlavní obsah

Tři důvody, proč nejsnáze hubneme právě na jaře. Jak začít?

Foto: shutterstock.com

Nastartujte svůj metabolismus. Jaro vám hraje do karetFoto: shutterstock.com

Letní dovolenou máte už zarezervovanou a dalším bodem na programu je hubnutí do plavek. Začínáte takto hubnout každé jaro? Podívejte se na tipy, jak na to, aby se vám letos konečně povedlo zhubnout.

Článek

Metabolismus je klíčový proces v našem těle, který ovlivňuje, jak rychle spalujeme kalorie a přeměňujeme živiny na energii. Na jaře se několik faktorů podílí na tom, že metabolismus může být aktivnější, díky čemuž snadněji hubneme.

Tři důvody, proč začít hubnout na jaře

  1. Zrychlený metabolismus. S příchodem jara se metabolismus přirozeně zrychlí. To znamená, že spálíte více kalorií i při běžných činnostech.
  2. Venkovní aktivity. Teplejší počasí a prodloužené dny jsou ideální pro venkovní aktivity. Můžete si zaběhat, projet se na kole nebo si zahrát badminton v parku. Pohyb je klíčem k úspěšnému hubnutí.
  3. Snížená chuť k jídlu. Slunce a světlo mají vliv na naši náladu a chuť k jídlu. Na jaře se cítíme aktivnější a se zvýšenou chutí ke zdravým jídlům.

Pokud jste si dali předsevzetí zhubnout, je teď ten správný čas začít!

Foto: shutterstock.com

Rozběhněte svůj metabolismus se správnými potravinovými doplňkyFoto: shutterstock.com

Dvacetkrát a stále poprvé. Jak konečně zhubnout?

Opakované hubnutí jde zpravidla hůř než předchozí pokusy. Při opakovaných dietách většinou shodíme méně kilogramů než minule a následně při nedodržování zdravého životního stylu nabereme zhubnutá kila zpátky rychleji a někdy jich je i víc. A jakmile přestaneme se správným režimem, okamžitě se ukládají veškeré tukové zásoby.

Desatero jarního hubnutí

  1. Zvyšte množství pohybu, vydejte se do jarní přírody
  2. Přidejte do svého jídelníčku něco zeleného – bylinky, kopřivy
  3. Otužujte se
  4. Nastavte si pravidelný režim jídla
  5. Nechte si zkontrolovat zdravotní stav
  6. Upravte vztahy ve svém okolí
  7. Spěte pravidelněji
  8. Naplánujte si dovolenou
  9. Nahraďte vepřové maso rybami a knedlíky luštěninami
  10. Snězte 100 gramů ovoce a zeleniny na každých 10 kg své hmotnosti

Dodržujete všechna doporučení a řídíte se hubnoucími radami, ale kila ne a ne se vás pustit? Zkuste svůj organismus trochu nakopnout potravinovými doplňky, které umí zacílit na váš metabolismus.

Příroda je mocná čarodějka. Které rostliny vám s hubnutím pomůžou?

Rostliny na podporu hubnutí mohou být skvělým doplňkem při snaze zhubnout. I když nejsou zázračným řešením, mohou urychlit cestu ke zdravějšímu a štíhlejšímu tělu.

Pro hubnutí je vhodné propojit zvýšenou pohybovou aktivitu s úpravou energetické hodnoty přijímané stravy. Skvělou složkou doplňku stravy je glukomannan, získaný z asijské rostliny Amorphophallus konjac. Glukomannan je přírodní rozpustná vláknina, která při styku s vodou nabývá na objemu. Tím vyvolává pocit nasycení a částečně na sebe navazuje cukry a tuky.

Co získáte?

  • Snazší hubnutí
  • Odstranění přebytečné vody z těla
  • Vitalitu a energii
  • Detoxikaci

GLUKOMANNAN

Glukomannan je rozpustná vláknina obsažená v asijské rostlině Amorphophallus konjac. V žaludku po zapití vodou nabobtná a vyvolá pocit sytosti, čistí střeva a částečně na sebe váže cholesterol. Snižuje glykemický index stravy a má (jako jedna z mála přírodních látek) autorizované zdravotní tvrzení schválené EFSA: „Glukomannan přispívá k redukci tělesné hmotnosti v kontextu s energeticky restriktivní stravou.“ Platí při příjmu 3 g glukomannanu denně a rozdělení do 3 jednotlivých dávek po 1 g glukomannanu před jídlem a důkladným zapitím vodou. Glukomannan přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu při příjmu 4 g denně.

KOPŘIVA DVOUDOMMÁ

Kopřiva je vhodná pro normální činnost ledvin a podporu vylučování. Podporuje vylučování vody z organismu a normální funkce prostaty. Užívá se pro normální stav kloubů a kostí. Přispívá k normální činnosti cévní soustavy a kardiovaskulárního systému. Je vhodná na těžké nohy.

PÝR PLAZIVÝ

Pýr se užívá při zánětech močového měchýře a močových cest. Pomáhá tělu zbavit se přebytečně zadržované vody, a přispívá tak k léčbě dny a revmatismu. Odvar z pýru pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a krevního cukru. Díky svým detoxikačním účinkům se využívá při očistných kúrách.

CESMÍNA PARAGUAYSKÁ

Z cesmíny se vyrábí čaj známý jako maté. Čaj byl tradičně používán domorodými lidmi a obsahuje velké množství minerálů, vitaminů a antioxidantů (A, B1, B2, B3, B5, C, E, betakaroten, z řad minerálů mangan, hořčík, vápník, železo, fosfor, selen, hliník, draslík, křemík, různé kyseliny, alkaloidy, saponiny, flavonoidy, stopové prvky a asi 20 druhů aminokyselin). Extrakt z listů cesmíny paraguayské přispívá k vylučování vody z těla.

Foto: mojelekarna.cz

Moje lékárna ví, jak nakopnout váš metabolismusFoto: mojelekarna.cz

TIP: Dárek pro vás – Spalovač tuků

Při koupi přípravku Pro hubnutí se můžete radovat z dárku v podobě doplňku stravy na spalování tuků. Spalovač tuků obsahuje účinnou látku Citrus aurantium, která přispívá ke spalování tuků a kontrole tělesné hmotnosti.

Moje lékárna nabízí víc

Síť lékáren Moje lékárna vznikla z iniciativy nezávislých lékárníků. Nezávislost a konkurenceschopnost lékáren se staly hlavními principy sdružení Moje lékárna, kterou provozuje společnost Sanovia, a.s.

  • Pod značku Moje lékárna spadá více než 350 lékáren po ČR, včetně vlastních 60 lékáren s celoroční akční nabídkou v akčních letácích
  • Pro ty co rádi nakupují online nabízí Moje lékárna špičkový eshop www.mojelekarna.cz s širokým sortimentem s řadou atraktivních nabídek
  • Realizuje projekty se zaměřením na testování klientů lékárny. V rámci projektu Moje stáří měří klientům stáří cév, analýzu životního stylu a stresových faktorů.

Potřebujete poradit?

Moje lékárna se vždy snaží o přidanou hodnotu služeb, ze které by pacienti profitovali. Nabízí proto možnosti kvalifikovaného poradenství například v oblastech deprese, demence, léčení závislostí a posouzení soběstačnosti u seniorů. V rámci preventivních programů zajišťuje možnost testování paměti a rizika onemocnění kardiovaskulárních chorob.

Foto: mojelekarna.cz

Moje lékárnaFoto: mojelekarna.cz

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám