Hlavní obsah

Udělejte konečně z opalovacího krému součást své denní beauty rutiny!

Foto: Shutterstock.com

Lehký opalovací krém může být skvělou podkladovou bází Foto: Shutterstock.com

První teplé jarní dny bývají mnohdy bohatým zdrojem energie pro unavené tělo i mysl. Mnohem častěji nás budou lákat ven relaxovat na čerstvém vzduchu pod jasnou oblohou. Ale předtím, než vystavíme tvář sluneční lázni, je nutné přidat důležitý závěrečný krok do zkrášlující péče o pleť – ochranu. A ideálně hned!

Článek

Zvláště dotyky jarního slunce mají lidově řečeno sílu a po zimě je naše tvář náchylná ke spálení. Proto je ideální čas zařadit do pravidelné ranní péče o pleť opalovací krém s vysokým SPF a zůstat u něj už po celý rok. Bez speciální ochrany tvořené UV filtry vystavujeme svou pokožku postupnému poškozování.

Anketa

Používáte pleťový opalovací krém každé ráno po celý rok?
ANO. Vím, že pleť se neobejde bez správné sluneční ochrany.
34,4 %
NE. Obličej si namažu jen občas, pokud to počasí venku vyžaduje.
65,6 %
Celkem hlasovalo 410 čtenářů.

Používáte opalovací krém správně?

Spálené uši, nos, krk, ramena nebo dekolt po návratu z pobytu venku na začátku jarní sezony asi nikoho nepřekvapují. Ale je to škoda. Ochrana tváře, krku a dekoltu před sluncem by měla začínat každé ráno v koupelně jako poslední krok před líčením. Budete překvapeni tím, jak může být pleťový opalovací krém skvělou podkladovou bází.

  1. NANESTE. Nešetřete! Nebojte se použít dostatečné množství krému. Na obličej by měla přijít zhruba jedna čajová lžička opalovacího krému určeného právě na tuto oblast. Na tělo dospělého člověka by mělo přijít minimálně 6 čajových lžiček na jednu aplikaci.
  2. VMASÍRUJTE. Jemně vklepejte všechen krém po obličeji a dalších místech. Můžete ho vťukat nebo vetřít krouživými pohyby. Počkejte chvilku s nanášením dalších produktů.
  3. NEZAPOMEŇTE. Věnujte pozornost často opomíjeným místům na těle – nos, uši, krk, dekolt, dokonce i vlasová pěšinka se dá nepěkně spálit.
  4. PEČUJTE. Krásná a sjednocená pleť po opalování? Rozmazlujte se a doplňte svou péči o sérum a hydratační textilní masku. Opálená tvář sice působí zdravějším dojmem, ale je žíznivá a zaslouží si dostatek hydratace a výživných látek.

Opalovací krémy od značky NIVEA: Síla ingrediencí pro specifické potřeby pleti

Zapomeňte hned na výmluvy, že pro váš typ pleti jsou opalovací krémy nevhodné, příliš mastné či těžké. Trend výrazného opálení je naštěstí několik let v propadlišti dějin a prioritou se stala zdravá zářící pleť. Například složení nové řady pleťových opalovací krémů NIVEA odráží nejnovější vědecké poznatky. Co nová řada umí?

  • Obsahuje vysoké ochranné faktory (SPF) a vyváženou ochranu před UVB/UVA.
  • Obsahuje účinnou aktivní látku licochalcone A.
  • Vyberete si pleťový krém, který bude vyhovovat vašemu typu pleti.
  • Pomáhá udržet pleť vyživenou a hydratovanou.

Potěší vás jejich biologicky rozložitelné složeníabsence octinoxatu, oxybenzonu, octocrylenu a mikroplastů. Ty totiž patří do skupiny látek, které paradoxně při působení UV záření na pokožku produkují zvýšené množství škodlivých volných radikálů, a přispívají tím k výskytu karcinomu.

Spojenec v boji proti pigmentovým skvrnám a fotostárnutí

Skrývá se pod názvem speciálně patentované látky Luminous630. Najdete ho ve skvěle vyladěné společnosti s kyselinou hyaluronovou a vysokým ochranným faktorem v NIVEA Pleťovém krému na opalování Luminous630 OF 50+. Jeho speciální schopností je vedle ochrany proti slunečnímu záření také vyrovnávání pigmentace v pleti, zabraňování vzniku nových skvrn a redukování těch stávajících.

Foto: nivea.cz

Dopřejte si krásně opálený obličej bez pigmentových skvrnFoto: nivea.cz

Snažíte se oddálit vznik vrásek?

Bez zařazení pleťového opalovacího krému po nanesení denního krému se zkrátka neobejdete. Pokud hledáte opalovací krém, který nejen chrání před slunečním zářením, ale také bojuje proti stárnutí pleti, zkuste NIVEA Pleťový krém na opalování proti vráskám Q10 OF 50. Jeho účinné složení s koenzymem Q10 posiluje buňky pleti a bojuje proti jemným linkám i vráskám.

Citlivá pleť vyžaduje nejjemnější péči

Pokud s prvními silnějšími slunečními paprsky trpíte na výskyt alergických kožních reakcí, vysílá vaše pleť jasný signál. Potřebuje speciální péči. Pro ni je připraven NIVEA Pleťový krém Sensitive OF 50. Je bez parfemace a chrání před slunečními paprsky, ale také zklidňuje a hydratuje citlivou pleť, aby byla chráněna před podrážděním.

Ochrana pleti před poškozením a boj s nedokonalostmi pleti v jednom kroku? Ano!

Právě pleti se sklonem k nedokonalostem nedělá přílišné vystavování slunečním paprskům dobře. Její majitelky potvrdí, že najít pro ni vyhovující pleťový krém na opalování bývá těžký oříšek. Doporučujeme proto vyzkoušet nový NIVEA Lehký pleťový krém na opalování Derma Skin Clear OF 50+.Vyhovuje potřebám mastné, citlivé i normální pleti. Navíc anti-blemish komplex pomáhá bojovat proti nedokonalostem pleti a rozhodně se s ním vyhnete nepříjemnému pocitu těžkého nánosu krému.

Foto: nivea.cz

Lehounký krém, který skryje nedokonalosti pletiFoto: nivea.cz

Tip: Chodíte na prevenci kožních znamének?

Během jara, konkrétně dubna a května, můžete zaznamenat několik celorepublikových akcí, v rámci kterých vám bude bezplatně znaménko zkontrolováno. Najdete je v každém větším městě. Nebo se poptejte u své zdravotní pojišťovny, zda přispívá pojištěncům na vyšetření znamének dermatoskopem u kožního lékaře.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám