Hlavní obsah

Simply Red naposledy v Praze!

Foto: Idmedia

Zpěvák kapely Mick HucknallFoto: Idmedia

Reklama

Už za necelé tři týdny přijede do České republiky legendární britská skupina Simply Red. Do Prahy se v čele se zpěvákem Mickem Hucknallem vracejí po čtyřech letech, aby zde zazpívali naposledy. Nenechte si tento koncert rozhodně nechat ujít. Lístky můžete vyhrát i v naší soutěži!

Článek

Skupinu Simply Red sestavil v roce 1984, v době post-punkrockové éry, její současný frontman zpěvák Mick Hucknall. A tehdy získala i kapela svůj název, tedy „prostě červená" - podle Hucknallovy přezdívky, která odkazovala na barvu jeho vlasů, a podle symbolické barvy fanoušků fotbalového klubu Manchester United. Prvními z jejich hitů byly Money´s Too Tight nebo Holding Back the Years. Vy spíše asi budete znát pozdější singly jako Sunrise a Say You Love Me.

Simply Red vystoupí v O2 Areně v Praze už 24. května 2009 ve 20.00 hodin. Je to jeden z mnoha koncertů v rámci jejich světového turné, které se protáhne až do roku 2010. Po koncertech v Thajsku, Austrálii, Novém Zélandu či Mexiku se vrátí zpět do Velké Británie a zbytku Evropy. V sestavě nebude chybět saxofonista a pianista Ian Kirkham, kytarista Kenji Suzuki, klávesista Dave Clayton nebo baskytarista Steve Lewinson. Svou flétnu a trumpetu si přiveze Kevin Robinson a za bubny zasedne Pete Lewinson.

Foto: Idmedia

Předskokany budou Monkey BusinessFoto: Idmedia

Jako své předskokany si vybrali skupinu Monkey Business s Matějem Ruppertem, kteří před nedávnem vydali již šesté album v řadě s názvem Twilight of Jesters?. A proč jsou Simpy Red v Praze naposledy? Simply Red za dlouhých 25 let prodali více než 50 milionů desek a odehráli přes 1000 koncertů pro více než 10 milionů lidí. Po tomto turné ohlásili definitivní konec kapely. Mick Hucknall (narozený v roce 1960) chce totiž natočit své vlastní sólové album ve stylu R ze 60. let.

O lístky na koncert je opravdu velký zájem. V naší soutěži jsme připravili celkem čtyři lístky pro dva exkluzivní výherce. Stačí jen správně zodpovědět soutěžní otázky. A když se na vás štěstí neusměje, stále ještě budete mít čas si lístky pořídit samy! Soutěžit můžete ZDE.

Simply Red - The Greatest Hits Night O2 Arena - 24. května ve 20.00 hod. Lístky v síti Sazka

Reklama

Související témata:

Načítám