Hlavní obsah

Skvělý dětský pomocník do zimy: funkční merino oblečení

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Funkční oblečení z merino vlny pro dětiFoto: CRAWLER CZ s.r.o.

Slyšeli jste už o oblečení z merino vlny? Skvělý přírodní a funkční materiál, který nabízí bezkonkurenční termoregulaci, nestudí ani po zpocení či promoknutí, je vhodný pro citlivou pokožku a skvěle s v něm spí. Dospěláci funkční merino oblečení milují a vaše děti, malí i velcí, si ho zamilují také.

Článek

Merino vlna je přírodní materiál, který tu s námi už nějaký ten rok je a je otestovaný samotnou přírodou. Mezi jeho nejlepší vlastnosti patří skvělá termoregulace. Merino vlna udržuje teplotu těla a podle okolního prostředí buď chladí, anebo hřeje. Nemusíte se tedy bát, že by vašim dětem byla zima.

Do zimy také musíte počítat s tím, že se vaše děti zamokří ať už od kaluží, od deště, nebo jakmile přijde sníh. Oblečení z merino vlny je v tomto také skvělým pomocníkem, protože i mokré bude stále udržovat teplotu – v tomto případě bude „hřát i mokré“. Nemusíte se tedy bát prochlazení, ofouknutí a s tím spojených nepříjemností.

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Merino oblečení je skvělé na doma i na venFoto: CRAWLER CZ s.r.o.

Děti s citlivou pokožkou ocení jemnost, kterou merino vlna oplývá. Ta se dokonce dá posílit vypráním oblečení v pracím prostředku s lanolinem, který merino vlnu ještě více změkčí. Takovou jemnost ocení i všichni spáči. A co tedy konkrétně dětem obléct, aby využily funkční vlastnosti na maximum?

Merino oblečení pro nejmenší

Ať už máte čerstvě narozené miminko, či začínáte s prvními kroky, základním vybavením je určitě dětské body. Jako maminka oceníte praktický střih se zapínáním u krku a funkčnost pro vaše miminko, které ještě nemá dokonalou termoregulaci. Jako spodní díl určitě zvolte kamaše, které poskytnou tepelný komfort na nohy.

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Merino kukly jsou pro děti skvělým pomocníkemFoto: CRAWLER CZ s.r.o.

Pokud vyrazíte ven, nezapomeňte na praktickou merino kuklu, která schová uši a hlavně zakryje krk proti ofouknutí. Pro maminky, které rády vozí děti v kočárku, doporučujeme také merino deku, do které můžete miminko zabalit anebo jen přikrýt, opět podle potřeby. Pokud se vám miminko odkopává, tak pro vás bude lepší spací vak.

Větší děti nepřijdou zkrátka

Pokud vaše děti už vyrostly z dětských body, tak na podzim sáhněte po funkčních dětských tričkách s dlouhým rukávem. Jako spodní vrstvu zvolte opět kamaše z merino vlny. Vznikne tak praktický komplet, který se dá využít i jako termoprádlo na zimní sporty a radovánky ve sněhu. Merino vlna je velice praktická v tom, že pokud ji použijete jako spodní vrstvu, nemusíte už děti tolik oblékat. Podle počasí oblečte už pouze mikinu či bundu.

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Merino komplety pro větší děti jsou skvělé i jako termoprádlo na doma i na venFoto: CRAWLER CZ s.r.o.

Při větší zimě přijde vhod merino teplákovina

Jakmile teploty spadnou k nule a napadne sníh, bude potřeba se poohlédnout po střední vrstvě oblečení. I tak se dá stále sáhnout po jistotě, kterou merino vlna je. Tu nejteplejší vrstvu pak udělá merino teplákovina, která je hodně hřejivá a odolná proti poškození. Pro své děti zvolte mikinu nebo vestu podle potřeby. Na nohy doporučujeme tepláky z merino teplákoviny.

Reklama

Načítám