Hlavní obsah

Sloupněte s jarem pomerančovou kůži

Foto: archiv firem

Celulitida je civilizační chorobaFoto: archiv firem

Reklama

Celulitida (pomerančová kůže) se neustále řeší. Je nekonečným příběhem ženských časopisů... Útočí na nás fotografie celebrit, se zakroužkovanou téměř neviditelnou celulitidou. Jak tu naši zmírnit, odstranit, nebo obelhat oko toho druhého, aby se zneviditelnila?

Článek

Celulitida je civilizační choroba. Nemají ji jen boubelky, ale hrozí i jinak štíhlým ženám, nesouvisí totiž přímo s nadváhou, ale s životním stylem. Zvětšené zbytnělé tukové buňky, ve kterých se usadily zplodiny metabolismu, které nedokázala odvést lymfatická soustava, vytvářejí viditelné hrbolky. Nejčastěji se celulitida objevuje v oblasti boků, stehen a zadečku.

Postupujte systematicky

Bojovat proti celulitidě můžete pohybem, tj. rychlou chůzí, během, plaváním, tancem a jiným zpevňováním svalů. Změnou stravovacích návyků, když zařadíte do jídelníčku dostatek vlákniny, nebo když budete konzumovat syrovou zeleninu a ovoce, určitě se vám jen tak neobjeví. Vyřadit musíte samozřejmě bílé pečivo a odborníci doporučují zříci se i kávy. A dodržovat musíte pitný režim - nejlépe neperlivá voda a neslazené bylinkové čaje. Vhodné jsou i doplňky stravy, zejména lecitin, vitaminy E a C.

Maskování bronzem

Na snědé pokožce není celulitida tak patrná, mnohdy i zcela zneviditelní. Na inkriminovaných místech používejte samoopalovací krémy, mají-li navíc ještě i schopnost redukovat pomerančovou kůži, tím lépe. Vyzkoušet můžete přípravek Enja slim Body Milk. Také ji výjimečně zamaskujete tělovým pudrem, ale není to do bílých peřin.

Foto: archiv firem

Proti pomerančové kůži pomůže i kosmetikaFoto: archiv firem

Mechanické pomůcky

Účinné jsou také pravidelné masáže, které můžete provádět sama doma. Když nohu masírujete, nestůjte na ni, mějte ji uvolněnou o něco opřenou. Masáž provádějte směrem k srdci. Používejte speciální masážní kartáče na celulitidu. Přestaňte, až se pokožka prokrví a zčervená, pomáhat si můžete i drobnými štípanci. Efektivnější je, když kůži masírujete krémem proti celulitidě nebo si můžete pomáhat peelingem. Masáž zakončete sprchováním teplou a studenou vodou, kůži dokonale prokrvíte.

Aktivujte působení lymfatického systému

Vhodné při domácí léčbě celulitidy jsou lymfatické punčochy, tvarují, podpírají a masírují. Když nanesete pod punčochy skořicový krém, dochází k efektivní mikromasáži kůže. Procedura musí být pravidelná (nejméně 2x týdně) a dlouhodobá. Punčochy stimulují krevní oběh, aktivují působení lymfatického systému a podílejí se na úbytku objemu.

Bojovat také můžete kosmetickými prostředky...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Masáže vám od celulitidy také pomůžouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Novinky proti celulitidě

Čtrnáctidenní kúra proti celulitidě Cellumetric od Vichy podporuje buněčný metabolismus v hlubokých vrstvách kůže. Přípravek má pro ráno i večer odlišné složení. Výsledky jsou klinicky prokázané, pomerančová kůže zmizí o 20 % a objem stehen se redukuje o 1 cm.

Dva v jednom, PerfektSlim Lifting-Pro od L´Oréalu. Tento přípravek obsahuje masážní válečky, kterými pokožku důkladně promasírujte, než nanesete zpevňující gel obsahující kofein a Pro-Elastin, který se do prokrvené pokožky rychleji vstřebá. Masážní válečky s poměrně velkou masážní plochou a dvojí intenzitou můžete používat, i když gel spotřebujete.

Chcete-li se skutečně pustit do úspěšného boje proti celulitidě, je nutné změnit životní styl. Jen mastičky a zázračné pilulky vám nepomohou.

Reklama

Související témata:

Načítám