Hlavní obsah

Sníte o nohou bez celulitidy? Řešením jsou kompresní legíny

Foto: LIPOELASTIC a.s.

Zatočte letos s celulitidou a otoky nohou s kompresními legínami!Foto: LIPOELASTIC a.s.

Zatímco v zimě jste na celulitidu snadno zapomněly, s blížící se plavkovou sezonou se vám opět připomíná. „Pomerančová kůže“ je u žen běžným jevem a není ničím, čím byste se měly přehnaně trápit nebo za co se stydět. Přirozeně ale hledáte způsoby, jak se ďolíčků na stehnech zbavit.

Článek

Ruku v ruce s celulitidou se u žen velmi často vyskytuje pocit těžkých a nateklých nohou. Důvodů, které tyto komplikace způsobují, je mnoho – od drobností, které samy snadno ovlivníte, až po vážné příčiny, které vyžadují speciální péči.

Proč vzniká celulitida? 

Příčiny celulitidy jsou různé – i přesto, že se často jako jedna z hlavních uvádí dědičnost, jsou zde i další faktory, které hrají roli. Mezi ty nejčastější patří:

• hromadění vody v těle

• ukládání toxinů v podkoží

• hormonální změny

• špatná životospráva

• zatížení dolních končetin dlouhým stáním (často kvůli povolání)

Následkem těchto komplikací je zpomalení metabolismu a omezená funkce lymfatického systému – ten při vzniku celulitidy a problémů s ní spojených hraje zásadní roli.

Foto: LIPOELASTIC a.s.

Celulitida trápí ženy všech typů postav – ACTIVE leggings jsou vhodné pro každou z vásFoto: LIPOELASTIC a.s.

Jaký vliv má hromadění vody v těle na celulitidu?

Cévy lymfatického systému potřebují ke své činnosti akci – jednoduše řečeno, potřebují pohyb svalů, aby došlo k proudění lymfy. Jestliže lymfa neproudí tak jak má, nebo je tato činnost výše zmíněnými faktory ovlivněna a zpomalena, dochází k hromadění tekutiny v podkoží, jeho nedostatečnému prokrvování a zanášení toxiny. Tukové buňky tak snáze zvětšují svůj objem a vytváří se otoky a pomerančová kůže.

Foto: LIPOELASTIC a.s.

Podpořte proudění lymfy pohybem – třeba dlouhými procházkami! Foto: LIPOELASTIC a.s.

Jak kompresní terapie pomáhá? 

S otoky nohou a ďolíčky ve stehnech se ale smířit nemusíte! Kompresní (tlaková) terapie napomáhá činnosti lymfatického systému „zvenku“. Díky tlaku, které kompresní pomůcky vyvíjejí, dochází k podpoře činnosti lymfatického systému. Se znovu aktivovaným průtokem lymfy dojde k odplavování škodlivin z těla, zmírnění otoků nohou a eliminaci zavodnění. A v neposlední řadě také k redukci celulitidy. Pokud s kompresní terapií nemáte zkušenosti, nezalekněte se v počátku tlaku, který budete po oblečení legín cítit. Tlak je základem funkční kompresní terapie.

Foto: LIPOELASTIC a.s.

Výběr správných kompresních legín nepodceňujteFoto: LIPOELASTIC a.s.

Stylové kompresní legíny proti celulitidě

Pokud vás trápí představa sebe samých v nevzhledných kompresních punčocháčích, nezoufejte. Unikátní kompresní LIPOELASTIC ACTIVE leggings jsou nejen stylové, ale i účinné. Tyto speciální kompresní legíny pomáhají s řešením otoků, ulevují od pocitu těžkých nohou a zmírňují celulitidu. Mimo jiné bojují proti zadržování vody v těle a mohou pomoci k potlačení příznaků nemoci lipedém. Benefitem je efekt optického zeštíhlení. Jsou vhodné pro každodenní nošení, sportovní aktivity i cestování.

Foto: LIPOELASTIC a.s.

Dobře padnoucí a stylové kompresní legíny nebudete chtít sundat při žádné činnostiFoto: LIPOELASTIC a.s.

Reklama

Načítám