Hlavní obsah

Když nás sny varují

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sny jsou obrazem našeho podvědomíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Co znamenají obrazy a děje ve spánku? Opravdu předpovídají budoucnost? Máme se bát toho, co se nám během nočního odpočinku zjevuje?

Článek

Stalo se vám někdy, že jste měli tak živý sen, až jste nemohli přijít na to, zda sníte či bdíte? Nebo jste snad ve spánku pár dní předem viděli něco, co vás ještě jednou potkalo v reálném životě? Sny jsou opředeny tajemstvím, co svět světem stojí, a mnozí se jim snaží přijít na kloub třeba neustále připravenou tužkou a papírem u své postele.

Jisté náboženstí tvrdí, že sen je jako dopis a měl by se přečíst. Děje a situace v sobě ukrývají významy, které napomáhají k upřesnění vlastních tužeb a přání, takže sny jsou minimálně jakýmsi poselstvím od duše. Podle Felixe Londora a jeho poznatků se sny dělí na tyto kategorie.

Sen - zrcadlo reality

To, co se člověku stane od samého rána po večer, v něm zanechá stopy. V noci pak podvědomí reaguje na tyto denní zážitky, takže sem tam do snu vpraví nějaký ten střípek ze skutečného světa - polití kávou u snídaně se do spánku může dostat třeba jako skvrna, které se nelze zbavit. Pokud někdo celý den sedí nad haldami papíru a trápí se třeba účetnictvím, v noci se mu může zdát např. o hledání jisté knihy v přeplněné knihovně (hledání problému). Logicky se tedy realita a vzpomínky odráží do snového světa. S předpovědí budoucnosti ale tyto sny nemají nic společného.

Varování

Utíkáte, ale odpor větru vám nechce dovolit pohnout se z místa? Pronásleduje vás osoba, ze které máte strach? Zlověstné noční můry, které končí propoceným pyžamem nebo šokujícím a náhlým probuzením, zvěstují špatné zprávy o ohrožení zdraví, života a majetku a předjímají ztráty. Jednat se může třeba i o krádež, prodělek nebo zradu nejbližších. Pokud si takový sen vezmeme k srdci a budeme v příštích dnech opatrní na své zdraví nebo konání a rozhodování, údajně si můžeme ušetřit hodně problémů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Snář vám pomůže orientovat se ve vašich snechFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Předpověď budoucnosti

Prorocké sny se podle Felixe Londora, autora Snáře (vydalo nakladatelství Vašut), z velké většiny vyplňují. Často a na první pohled nedávají smysl, mnohdy se vracejí několik nocí po sobě. Když se v nich toužíme vyznat, musíme se soustředit na všechny symboly, detaily i děje. Jakmile si sen rozložíme na jednotlivé etapy, je snazší se v něm vyznat. Důležité je nerozebírat jen jednu dějovou linii nebo předmět, ale analyzovat vše - a oddělit to podstatné od nedůležitého.

Výraz touhy

Podvědomí zhmotňuje naše touhy do snu, ve kterém se uskutečňuje to, co bychom chtěli získat. Zázračné vyplnění jejich obsahu spočívá v tom, že jestliže si něco přejeme tak moc, až každý svůj krok soustředíme k dosáhnutí svého cíle, může se tak opravdu stát. Takže jsou vlastně návodem, jak přizpůsobit své činy a jednání momentálním situacím.

Sny tedy mají moc přivést nás na stopu, respektive umožnit lepší poznání vlastního nitra. Každý se tak přes zapisování svých „nočních vidění" může přesvědčit o tom, zda snovým příběhům věřit či nikoliv. Takže o čem že se vám to zdálo v noci na dnešek?

Věříte, že vám sny přinášejí poselství? Co se vám zdálo ještě předtím, než přišla nějaká špatná událost? Pojďme spolu rozluštit tajemství indicií! Napište nám na info@prozeny.cz, jaký sen vás varoval před nebezpečím?!

Reklama

Načítám