Hlavní obsah

Šokující průzkum: Většina mužů na prvním rande lže!

Foto: thinkstock

Nevěřte všemu, co se od svého vyvoleného dozvíte na první schůzceFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte za sebou první rande a jste nadšené. Váš vyvolený má skvělé zaměstnání, úžasné koníčky a žádné závazky. Je to až příliš krásné? Pozor! Muži na první schůzce totiž dost lžou!

Článek

Britský deník Daily Mail zveřejnil nový průzkum, z něhož vyplývá, že celých 74 procent mužů na první schůzce lže. Nebo tedy alespoň si pravdu trochu přikrášluje tak, aby na svou partnerku udělali dobrý dojem. Proto nevěřte všemu, co vám říkají!

V čem lžou nejčastěji

Průzkum se zaměřil na sedm set britských mužů ve věku od osmnácti do pětatřiceti let. Ti se nejčastěji přiznávali k tomu, že mlží především v oblasti svého zaměstnání a výdělků. Téměř dvě třetiny z dotázaných (63 procent) uvedly, že na první schůzce záměrně navyšují své příjmy, aby svou partnerku oslnili. Více než polovina mužů pak uvedla, že zveličuje své šance na kariérní postup či povýšení.

Další oblastí, v níž muži pravdu tak trochu překrucují, jsou jejich koníčky a zájmy. Dotazovaní doslova uvedli, že většinou říkají spíš to, co by žena nejspíš ráda slyšela. V praxi to tedy znamená, že zatajují či zlehčují svou lásku ke sportu (především k fotbalu), naopak se hodně vášnivě vyjadřují o své lásce ke zvířatům a k umění, aby působili citlivým a starostlivým dojmem.

Foto: thinkstock

Popisuje vám své velkolepé pracovní výhledy nebo zapáleně mluví o své lásce ke zvířatům? Tak to nejspíš lžeFoto: thinkstock

Ve střehu buďte i ve chvíli, kdy vám muž na první schůzce popisuje, jak by nedokázal žít bez posilovny. Je dost pravděpodobné, že ve skutečnosti se této aktivitě věnuje tak dva až tři týdny po oslavách Silvestra, protože si zlepšení své kondice dal jako novoroční předsevzetí.

Poslední častou oblastí, v níž není radno všemu věřit, je jeho milostná minulost. Jestliže tvrdí, že nikdy nebyl ženatý a nemá žádné děti, nemusí to být vůbec pravda. Jeden z padesáti mužů totiž přiznal, že ve chvíli, kdy rande absolvoval, byl v rozvodovém řízení, ovšem své nové slečně tuto informaci cíleně zatajil. Polovina z těchto mužů pak dokonce zamlčela i to, že s bývalou ženou má dítě.

A co je nejvíc šokující? To, že je daný muž právě na schůzce s vámi, ještě neznamená, že je volný. Třetina dotazovaných totiž přiznala, že v době, kdy absolvují rande s novou ženou, nemají ještě vyřešený rozchod s tou bývalou.

Foto: thinkstock

Většina mužů se domnívá, že na pravdu je potřeba se trochu lépe poznat. Proto třeba na první schůzce nepřiznají, že za sebou mají rozvodFoto: thinkstock

Pravdu neříkají ani ženy?

Zajímavé je, že celých 64 procent mužů pokládá lhaní na první schůzce za omluvitelné. Průzkum jednoduše ukázal, že muži cítí potřebu pravdu upravovat tak, aby své šance u druhého pohlaví zvýšili. „Většinou jde ale spíš o jakési přehánění a přehrávání, nikoli o prachsprostou lež,“ tvrdí mluvčí internetového kasina Roxy Palace, který průzkum zorganizoval. Ten zároveň mluví i o tom, že podobné chování čekají muži i od žen. Předpokládají, že i jejich partnerka si na prvním randeti pravdu přizpůsobí tak, aby se jevila atraktivnější. A dokonce to pokládají většinou i za rozumné, na některá pravdivá odhalení je prý času dost, je zbytečné tím zatěžovat tak raný vztah.

Také vám někdy muž na schůzce lhal? A co vy, říkáte vždycky pravdu?

Reklama

Související témata:

Načítám