Hlavní obsah

Speciál o podzimních sukních: Pouzdrové, maxi i mini!

Foto: New Yorker

Ani na podzim sukně neodkládejte!Foto: New Yorker

Reklama

Ačkoli začíná chladnější část roku, není třeba tento druh oblečení odkládat. A přiznejte si to – mnoho z vás se sedm dní v týdnu nechává zlákat vidinou pohodlí, a sáhne spíše po kalhotách. Sukně jsou ale letošní podzim naprostou nezbytností a jejich krása a elegance k nim přivábí i zaryté milovnice džínů! O jejich neodolatelnosti se přesvědčte samy!

Článek

Pravdou je, že nošení sukně vyžaduje o trochu větší dávku pozornosti. Je potřeba si ji před posazením uhladit do co nejméně mačkavé polohy a nutnost dávat „bacha“ na silonky již vytvořila ze spousty z vás expertky na bleskový odhad pravděpodobnosti zadrhnutí při pohledu na jakýkoli materiál v okruhu 50 metrů. Na druhé straně vám ale žádné jiné oblečení nedokáže dodat tolik ženskosti, žádné jiné oblečení se tak překrásně nepohupuje při chůzi a tolik nezdůrazňuje ladné pohyby boků. Kombinace s podpatky vám dokonce umí vytvořit krásnější nohy a volnější střih zakrýt větší zadeček. A punčocháče se teď stejně začnou nosit teplé!

I na sukních se samozřejmě odrážejí aktuální módní trendy a jejich znalkyně o nich možná již nějakou představu mají – lepší ale bude, projdete-li si náš článek – slibujeme vám, že na jeho konci už budete mít absolutně jasno, zda nastávající sezonou projdete jako elegantní dáma v pouzdrové, jako nespoutaná bohémka v maxi provedení či jako nebojácná dračice v sexy mini.

Volný střih – volná mysl

Sukně volného střihu patří k těm nejoblíbenějším – nikde neškrtí a poskytují dostatečný prostor vašim rázným krokům. K těm typicky zimním patří například sukně z tvídu, letos je však možností nespočet. Pořiďte si například nějaký kousek zajímavě nabíraný v pase z pevné bavlny v barvě velbloudí srsti a přeneste trošku slunného safari stylu i do zimních dnů – sukni musíte bezpodmínečně doplnit úzkým hnědým pásečkem. Prostor ale kupodivu dostaly i velmi lehké materiály, jako je šifon či satén, které při každém vašem kroku jako by tančily. S plisovanou variantou nemůžete šlápnout vedle! Zamilujete si i sukně kožené či hravé propínací modely – v každém případě si na kalhoty už ani nevzpomenete!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Promod 972 Kč, Topshop 665 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 693 Kč, Debenhams 526 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto: vše Topshop 277 Kč, 776 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 776 Kč, Mango 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 803 Kč, Debenhams 582 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 942 Kč, Bershka 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 692 Kč, H&M 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 554 Kč, Promod 847 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Zara 1108 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 484 Kč, H&M 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 387 Kč, Lindex 899 KčFoto: Archiv firem

Mini sukně – hra na efekt

Mini sukně v zimě? Ne, opravdu jsme se nezbláznili! Dobrá – nejsou pro každou, ale pro ty, které nechtějí své krásné nožky v zimě schovávat, nebo ty, které módu berou jako výzvu a rády upoutávají pozornost, jsou přesně to pravé! Co se týče materiálů, jednoznačně vede kůže, ať už v černé či výrazné barvě. Kožená mini je sama o sobě neskutečně sexy záležitostí, doplňte ji proto jednoduchým topem nebo do ní zastrčte velkou bílou košili, a vytvořte tak kontrast maximálně lichotící vašim bokům.

Naprosto dokonalé jsou v lesklých metalických provedeních – nejčastěji zářivě zlaté – jako na míru ušité divokým večírkům a atmosféře nočních klubů. Roztomile vypadají retro mini sukně se zajímavými kombinacemi barev či grafickými potisky. Mini doplňte lodičkami či kotníčkovými botami (o trendech se dočtete v článku Boty podzimu 2011: Retro, s podpatky i kozačky. Vyberete si?) a pohrajte si s barevnými punčocháči – budete neodolatelné!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, Topshop 692 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 610 Kč, Mango 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Promod 726 Kč, Mango 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 599 Kč, Mango 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara 678 Kč, Tally Weijl 387 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Promod 726 Kč, Mango 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Mango 2699 KčFoto: Archiv firem

Elegantní kousky ve velkém stylu

Mnohé z vás se možná v úvodu článku trpce ušklíbly a na chvíli zatoužily, aby si také mohly dovolit podlehnout svodu pohodlných kalhot – bohužel ale vy nemáte na vybranou – sukni v práci nosit prostě musíte! Právě kvůli vám jsme se zaměřili i na sukně decentních střihů i barev. Potěšující zprávou pro vás možná bude, že pouzdrové sukně zažívají obrovský boom a z kanceláří se přesouvají na přehlídková mola i do všedních městských ulic, a tak s vaší početnou sbírkou máte stylový podzim zajištěn. Zvolit můžete mezi jednoduše vyhlížející, perfektně střiženou černou „pouzdrovkou“, která je neskutečně elegantní, a jako „náhodou“ i úžasně obepíná vaše křivky. Nebo si kupte tu s asymerickými prvky či řasením, krajkou nebo drobnými puntíky. Ve všech z vás však bude vyzařovat elegance a vkus.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1199 Kč, Debenhams 692 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M 799 Kč, Topshop 831 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 831 Kč, H&M 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 970 Kč, Zara 726 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Zara 1210 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 720 Kč, Promod 968 KčFoto: Archiv firem

Maxi sukně – vzorované i plesové

Maxi sukně a maxi šaty jsou jedním z trendů, které se z letní sezony líně převalily i do té zimní. Ještě stále užijete ty se zvířecími vzory (o zvířecích vzorech si počtěte zde: Vpusťte zvířecí vzory do vašeho šatníku. Jsou sexy!), etno i jinými potisky. Obecně jsou však tuto sezonu umírněnější a s nádechem elegance. Ty saténové či pokryté krajkou lze tedy využít i jako součást plesového outfitu – v podstatě záleží jen na tom, s čím ji zkombinujete. Nenechte se odradit jejich možná poněkud vysokou cenou – patří totiž mezi ty, které s vámi zůstanou napořád!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1999 Kč, Debenhams 970 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 692 Kč, Mango 2699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Promod 847 Kč, Mango 2999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 2699 Kč, H&M 899 KčFoto: Archiv firem

Zaujal vás některý typ? A jak jste na to s nošením sukní v zimě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám