Hlavní obsah

Šperk? Letos musí být vidět!

Foto: NewYorker

Nápadné šperky oživí každé oblečeníFoto: NewYorker

Reklama

Blýskněte se šperkem! Čím nápadnějším, tím lépe. Neboť právě takové jsou nyní IN. Nevíte, co si s nimi počít? Dokážeme vám, že se není čeho bát! Naučte se šperky správně kombinovat i šikovně vrstvit...

Článek

Na výrazných špercích je úžasné, jak dokážou pozvednout i ten nejobyčejnější outfit. Šperky přitom nemusí být vůbec drahé, naopak frčí leckdy až trochu kýčovitá a vtipná bižuterie. Takových kousků si potom můžete koupit rovnou několik a s jejich pomocí vdechnout vašim modelům nový život.

Jak nepřestřelit

Kombinovat výrazné doplňky není nic těžkého. Přesto, nebo právě proto, že jste si vybrala dominantní kousek, se ale kroťte s ostatními doplňky. Bojíte-li se módního přešlapu, klidně vsaďte jen na ten jeden jediný kousek. Přidáváte další doplněk? Zkuste sladit alespoň barvu kovů.

TIP: Máte stříbrné prstýnky, které nesundáváte, a ráda byste přidala zlatý doplněk nebo naopak? Pokud chcete míchat kovy, musíte vědět, jak na to. Mělo by být zřejmé, že se jedná o záměr, ne o nedostatek šperků nebo vkusu. Jako základ si pořiďte takový, kde se vyskytují obě barvy kovů, např. náramek. K němu pak můžete přidávat jak zlatou, tak stříbrnou.

Náhrdelníky: 1 Mod Cloth, 2 Accessorize, 3 Betsey Johnson, 4 Mod Cloth,      5 GAP, 6 Nordstrom, 7 Nordstrom, 8 Mod Cloth

Náramky: 1 Topshop, 2 H, 3 H, 4 Promod, 5 Promod, 6 Mango, 7 Promod, 8 Topshop

Adoptujte zvířátko

Zvířátka ovládla svět – tedy alespoň ten módní. A je jedno, ke kterému druhu se přikloníte – hadi, sovy, vlaštovky, papoušci, tygři, zajíci – žádný tvoreček není diskriminován. Ve zvířecím provedení seženete nejčastěji brože, ale i prsteny, náhrdelníky nebo náušnice. Móda je přeci jen zábava, tak ukažte, že umíte být nejen stylová, ale i hravá.

Jeleni v novém

Zabrusme na chvíli do české tvorby. Určitě jste už také zaregistrovala jelenomanii, kdy spoustu dámských kabátků, svetříků nebo košil zdobily brože s roztomilými jelínky. Jeleny Deers tvoří designérka Kamila Píšaříková a každý kousek je naprostý originál. Jestli se líbí i vám, nedržte se jen „profláknutých“ broží a zkuste nově i čelenky, sponky, náušnice nebo třeba prstýnky. Dokážete si představit lepší motiv na zimu, než je jelen?

Zvířecí motivy: 1 + 2 Mod Cloth, 3 Avalaya, 4 + 5 Fantasy Jewelry Box, 6 + 7 Avalaya

Prsteny: 1 H, 2 Topshop, 3 H, 4 + 5 + 6 Avalaya, 7 Topshop, 8 Avalaya, 9 Topshop

Prsteny XXL

Masivní a výrazný prsten nesmí chybět žádné módní nadšenkyni. Kritérium při výběru je jediné – musí být vidět. Hodně se nosí prsteny, které vypadají jako květ, ty se zvířecím motivem nebo s většími i menšími kameny. Trendy jsou i starobylé, nebo alespoň starobyle vypadající „vintage" kousky, takže jestli máte parádní prsten po babičce, s jehož nošením jste váhala, teď nastal ten pravý čas ho provětrat! Vyberete-li si takto výrazný doplněk, klidně všechny ostatní oželte. Nezapomeňte potom sundat prstýnky, které nosíte denně.

TIP:Nemáte ráda masivní prsteny, ale přesto chcete zaujmout? Vrstvěte! Přeskupte své tenké prstýnky tak, abyste jich měla na jednom prstě více, nebo si pořiďte prstýnek tvořený z několika slaboučkých kroužků, efekt je stejný.

Brože: Trashmand Jana Krovová

Čelenka: Deers

Výrazné náhrdelníky

Doby, kdy se nosily tenoučké, téměř neviditelné řetízky, jsou pryč. Náhrdelníky jsou letos nápadnější a širší než kdy jindy. Máte-li radši elegantnější kousky, můžete se těšit na prosincovou kolekci Affordable Luxury, kterou vytvořila švédská návrhářka Ewa Larson speciálně pro značku Lindex. Vyzkoušet můžete take vrstvené náhrdelníky tvořené rovnou několika řadami řetízků nebo perličkové náhrdelníky protkané kůží. Krásné náhrdelníky mívají například v Topshopu.

Originální náramky

Ani náramky, co se šířky a zdobení týče, za svými „kolegy“ nezaostávají. Nosí se tenké a vrstvené, s mašličkami, stuhou, perličkami nebo hodně široké. Ani za ně nemusíte dávat velké sumy, krásné náramky seženete v H nebo Promodu.

Jaký nejbláznivější nebo nejoriginálnější doplněk vlastníte? A co říkáte na nové trendy? Těšíme se na vaše názory v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám