Hlavní obsah

Šperky, které vyrobíte samy!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyrobte si doplněk přesně podle svých představFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Stává se vám, že jen tak bloumáte v obchodě mezi stojany se šperky a nevíte, jaký si vybrat? Nebo se vám spíše žádný nelíbí? Nejste přece závislé jen na tom, co vám nabízejí obchodníci. Pěkný šperk si dokážete vyrobit i samy doma! Stejně, jako to dělávaly naše babičky.

Článek

Dnes jsme pro vás vybrali dvě nově vyšlé publikace, díky nimž budete moci obohatit svou šperkovnici o spoustu jedinečných kousků.

Korálkové šperky

Máte korálky, jehlu a nit? Tak můžete hned začít - nic víc totiž k vytvoření šitých korálků nepotřebujete. Jako malá určitě nejedna z vás obdivovala babiččiny úžasné korále. Novým módním trendem je dnes vracet se k těmto technikám. Přinášejí opět něco nového, neotřelého a neokoukaného. Přišel čas tyto staré techniky oprášit, obohatit je o vlastní styl a vkus. Zapojte svou fantazii - té se v tomto případě rozhodně meze nekladou. Samy nejlépe víte, jaké doplňky se k nám nejvíce hodí!

Sůsová, J.: Šité korálky, korálkové šperky; 112 stran, 289 Kč; vydalo nakladatelství Grada.

Foto: grada.cz

Knihy vám poradí, jak vyrobit vlastní šperkFoto: grada.cz

Čínské uzly

Jedná se o publikaci, která se v ucelené formě věnuje čínskému uzlování. Čínské uzlování můžeme charakterizovat jako něco mezi krajkou, bižuterií a drháním. Kniha nabízí nápady na drobné čínské dekorace, kterými můžete ozvláštnit atmosféru pití zeleného čaje. Najdete v ní také tipy na šperky z hypoalergenních materiálů, které jistě ocení ženy alergické na kovy. Podle knihy můžete někomu samy vyrobit tradiční talismany pro štěstí. Kniha zevrubně popisuje i historii vázání uzlů. Neomezuje se však pouze na bižuterii, podle názorných fotografií vyrobíte i zdobení na předměty každodenní potřeby.

Czyžová, I.: Čínské uzly; 112 stran, cena 289 Kč; vydalo nakladatelství Grada.

Reklama

Související témata:

Načítám