Hlavní obsah

Splnil se mi sen. Řídím kamion!

Foto: Thinkstock

Vždycky jsem snila o tom, že řídím kamionFoto: Thinkstock

Reklama

Někdo touží po kopě dětí, jiný po bohatství a další má třeba své vysněné povolání. To je případ i naší čtenářky Jany, která si už odmalička přála jezdit s kamionem! Její sen se jí splnil. Dá se to ovšem všechno skloubit s rodinou a manželem? Přečtěte si její příběh!

Článek

Jako malá holka jsem snila o tom, že jednou budu řídit kamion. Zatímco se holky v dospívání starají spíš o to, co na sebe, já měla radost, když jsem se mohla motat kolem auta, když ho taťka opravoval. Odměnou mi bylo, když mi dovolil auto umýt nebo s ním popojet. Moje první řidičské zkušenosti (tedy než jsem si udělala řidičák) byly jízda na fichtlu (starý pionýr, jak se říkalo), embéčko a Tatra 148.

Můj sen se začal rozplývat, když jsem v 16 letech otěhotněla a vdala se. Jenže ouha! Za tři roky jsem už byla rozvedená a rozhodla se, že se trochu ke svému snu přiblížím. V 21 letech jsem si udělala řidičák na osobní auto. Tenkrát jsem za něj dala celou svoji výplatu, tedy 1200 korun. A jak jsem byla šťastná, že ho mám! Pravda je, že ani já moc nevěřila, že se mi sen podaří splnit, přece jen jsem pečovala o dítě. Pak přišlo druhé a já poznala nynějšího manžela. Snad si se mnou zahrál osud, ale byl to řidič kamionu! To on mě potom podporoval a přesvědčoval, že si sen stále ještě mohu splnit.

Nikdy nezapomenu na ten pocit měsíc před 35. narozeninami, jak jsem byla na sebe pyšná, když jsem složila zkoušku opravňující řídit kamion! A pokud se ptáte, jaké je mé současné povolání, tak ano, už pět let brázdím silnice v kamionu!

Jestli se to dá zvládnout i s domácností? Ano, dá! Jen si musíte čas hodně dobře zorganizovat, protože se vrátím z práce někdy v pátek v noci, jindy v sobotu a musím za víkend stihnout úklid, praní, žehlení, vaření, pečení a balení věcí na další štreku. Hlavní ale je, že mě práce baví.

Už ani neslýchám poznámky od kolegů, že ženská patří k plotně a ne za volant. Legrační mi přišlo, když synové dospívali a rádi se v partě chlubili, že mají maminku kamioňačku. Všem přeji, ať dělají „mužskou" nebo „ženskou" práci, aby je bavila.

A co vy? Také vykonáváte povolání, které je většinou parketou mužů? Jaké to je? V Tématu týdne máte jednu z posledních možností vyhrát 500 korun! Napište nám svůj příběh na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám