Hlavní obsah

Společný orgasmus: jde to?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Skutečný sex není jako ten ve filmuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Asi víte, jak to vypadá ve filmech. Dvojice se záhy rozpálí, vzdychání se zrychluje a najednou „to" přijde a oba partneři prožijí vyvrcholení společně, v jeden okamžik, pochopitelně oba dva stejně bouřlivě.

Článek

Škodlivý mýtus

Jmenovaná scéna bývá z říše snů a běžně jí dosahuje málokdo. Není se pak čemu divit, když kolem nás žije spousta nepoučených, kteří si o svém sexu myslí, že nestojí za nic. A přitom to vůbec není pravda. Společný orgasmus je totiž velmi vzácný, i když zdaleka ne nemožný. Chce to pouze trochu přemýšlet, vše si dobře načasovat a ještě lépe o všem si s partnerem promluvit.

Nejprve se musí rozpálit žena

Muž a žena jsou v prožívání sexu dost odlišní. Muž se vzruší poměrně rychle, zatímco ženě to nějakou dobu trvá. Proto je třeba, aby v první chvíli dostala prostor žena. Partner by měl použít jakoukoliv metodu a pomůcku, aby žena dosáhla potřebného vzrušení - tedy ruku, vibrátor, zkrátka cokoliv. Zároveň žena si nesmí připouštět jakákoliv pocity méněcennosti a toho, že by měla něco pro muže udělat na oplátku ona. Ve chvíli, kdy budete opravdu blízká orgasmu, je možné začít se vzrušováním muže. Protože pro muže je značně dráždivý už jen pohled na vzrušující se ženu a i pocit, že jí toto vzrušení přivádí sám, nebude to jistě problém.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S dosažením orgasmu mívá problém ženaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Spojeni, nebo každý sám?

Nejlépe vám to asi půjde, když budete pokračovat v oboustranném vzrušování. K tomu se výborně hodí poloha 69, kdy se oba partneři navzájem dráždí ústy a muž může ještě ženě dopomoci rukou (pakliže je dostatečně zručný). Je důležité, aby žena dávala najevo, nakolik se její vzrušení stupňuje, a muž se podle toho přizpůsobil.

Je to na partnerovi...

Jestli chcete zkusit oboustranný orgasmus, kdy je muž spojen se ženou vaginálně, čeká vás trochu více „práce". Jistě víte, že jsou dva hlavní druhy orgasmu - vaginální a klitoridální. Bylo by ale určitě chybou zaměřit se při dráždění pouze a jen na určitou oblast. Zejména pochva nabízí velké množství míst, kde můžete být dobře vzrušitelná. Zvolte takovou polohu, aby mohl penis dráždit různé části pochvy a také aby mohl partner či vy sama udržet klitoridální vzrušení. Ideální je proto poloha, kdy žena sedí na partnerovi a zároveň si může regulovat pronikání podle svých momentálních pocitů. Důležitá je souhra mezi partnery - žena by měla umět dát partnerovi najevo, jak se orgasmu blíží. Na muži pak je, aby si uměl orgasmus dobře načasovat, ženiny pocity správně odhadnout a poznal, kdy může svému vzrušení dát průchod.

Reklama

Související témata:

Načítám