Hlavní obsah

Sprcha každý den? Samozřejmě. Včetně zubů!

Foto: PROFIMED s. r. o.

Použití ústní sprchy je velmi snadnéFoto: PROFIMED s. r. o.

O každodenní nutnosti sprchy už asi pochybuje málokdo. Kdo ale zná nejdokonalejší domácí prostředek ústní hygieny, ústní sprchu?

Článek

V Americe je ústní sprcha běžnou věcí. Na tomto kontinentě byla také pod značkou Waterpik v 50. letech 20. století vyvinuta. Od té doby je neustále zdokonalována, zjednodušuje se ovládání a přidávají se nové funkce – naposledy bělení.

Sprcha skvěle zbavuje ústa zubního plaku a zbytků potravy. Zatímco při čištění manuálním zubním kartáčkem odstraníte jen asi polovinu plaku, když přidáte dočištění ústní sprchou, zmizí až 99,9 % plaku. A to během 3 vteřin v čištěné oblasti.

Jak Waterpik funguje?

Princip ústní sprchy spočívá v tzv. irigaci, proto se nazývá také irigátor. Pulsující vodní paprsek vyplachuje veškerá místa v ústní dutině, čímž mechanicky odstraňuje zubní plak a zbytky potravy z těžko dostupných míst. Tím dochází k redukci bakterií v ústech, snížení rizika zubního kazu a prevenci rizika zánětu dásní.

Proud vody pulsuje až 23x za vteřinu, čímž také masíruje dásně a zlepšuje v nich mikrocirkulaci krve. Dásně jsou tak dobře prokrvené a zdravé. Sílu proudu vody lze nastavit na škále od 0,7 do 7 barů. Doporučuje se začínat s nejmenším tlakem (už ten čistí velmi důkladně) a postupně ho po čase zvyšovat. Irigátor předchází vzniku zubního kazu, zánětů dásní, pomáhá při paradentóze a dalších onemocněních ústní dutiny. Významně ulehčuje péči lidem s rovnátky nebo implantáty a můstky. Ústní sprcha ušetří tisíce korun za „nové zuby“, protože díky pečlivému čištění je snazší udržet zdravé zuby déle. Například i pro ty, kteří mají mezi zuby úzké mezery, kam se těžko dostanou mezizubním kartáčkem (nebo ho vůbec nepoužívají), je sprcha možným řešením. Je prokázáno, že Waterpik je účinnější než dentální niť.

Foto: PROFIMED s. r. o.

Cestovní sprcha Waterpik s integrovanou nádržkouFoto: PROFIMED s. r. o.

Jak se používá?

Je to velmi snadné. Před čištěním naplníte nádržku vodou. Podle svých specifických potřeb si vyberete trysku: standardní, ortodontickou, speciální na paradentózu (s gumovou špičkou, která umožní dopravit antibakteriální roztok i pod dáseň) nebo třeba trysku na jazyk, kde se usazují bakterie způsobující zápach. Trysku vložíte do úst a nastavíte si ji tak, aby se vám dobře držela. Zvolíte tlak, nakloníte se nad umyvadlo nebo vanu, zapnete přístroj a postupně čistíte všechny zuby a dásně. Celé čištění trvá jen asi 1 minutu. V případě potřeby sprchu kdykoliv vypnete – raději to však udělejte před tím, než trysku vyndáte z úst, abyste omylem neopláchli i vše okolo.

Foto: Profimed

Ústní sprcha Waterpik Whitening udržuje zuby bílé a leskléFoto: Profimed

Ústní sprchy Waterpik prodává už 15 let společnost Profimed. Najdete zde celý sortiment zubní péče a odborný personál, který vám poradí v této oblasti a doporučí nejvhodnější řešení. Sprchu i ostatní produkty si můžete na prodejně v klidu osahat, a najít si tak pro vás pohodlnou, ale přesto profesionální cestu za zdravým úsměvem. Profimed také zajišťuje náhradní díly a záruční i pozáruční servis všech ústních sprch. V současné době je na výběr z několika typů včetně cestovního irigátoru a novinky bělicí ústní sprchy.

Foto: Profimed

Díky vyměnitelným tryskám stačí jedna sprcha pro celou rodinu (pro mladší děti existuje dětská verze)Foto: Profimed

Tak už je vám jasné, jaké tajemství se skrývá za úsměvem s krásnými a zdravými zuby?

Reklama

Načítám