Hlavní obsah

Stále svá, voňavá...

Foto: samphotos.cz/jiunlimited

Pocení je zdravý procesFoto: samphotos.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy vás polije horko zdravě a kdy už je to moc? Jak zamezit nepříjemnému pocení v situacích, kdy nával emocí učiní ze ženy s příjemným voňavým aroma nervózní zpocenou bytost na pokraji kolapsu?

Článek

Zdravé pocení

Pocení je přirozený fyziologický proces, i když z něho kosmetičtí experti dělají leckdy zbytečného strašáka. Slouží především stabilní tělesné teplotě, k ochlazování povrchu těla a k udržování důležitých vlastností lidské kůže.

Když vás „polije horko"

Funkčnost a s tím spojenou aktivitu potních žláz řídí nervový a hormonální systém. Proto v emočně vypjatých situacích, kterých není dnes a denně málo, se člověk zpotí během několika vteřin. Míra je značně individuální, ale v každém případě nezanedbatelná. Výraz „polilo mě horko" je zcela na místě, stav organismu a především povrchu těla tomuto vyjádření odpovídá beze zbytku. Takto rychle vzniklý pot obsahuje více bakteriálních látek, a proto je velmi výrazný.

Deodorant není antiperspirant

Zde přicházejí na řadu deodoranty a antiperspiranty. Rozdíl mezi nimi je možné vyjádřit velmi jednoduše. Zatímco deodoranty účinně překrývají pach, v žádném případě nesnižují tvorbu potu. Jejich účinek je krátkodobý a je třeba je použít během dne několikrát a opakovaně. Oproti tomu antiperspiranty mají tu skvělou vlastnost, že umí stáhnout povrchovou vrstvu kůže a omezit tak činnost potních žláz. Jejich deodorační účinek zajišťují baktericidní přísady a kyselé pH.

Foto: beauty.sk

Vyzkoušejte nové produkty od RexonyFoto: beauty.sk

Novinky z Rexony

Rexona představuje tři nové antiperspiranty: Sexy, Shiny a Happy. Tyto nové voňavé produkty jsou charakteristické nejen svými deo účinky, ale zároveň i přítomností tzv. hlavy, srdce a základu vůně, jak bývá zvykem u klasických parfémů.

Rexona Sexy Jiskřící tóny na povrchu odhalí kombinaci smyslné vůně červených plodů a meruňky, které se rozvíjí až k základu. Uvnitř objevíte svěžest pečlivě vybrané směsi bílých květů jasmínu, magnolie a růže, zakončenou dotykem mixu vanilky, uklidňujícího muškátu a svůdného cedrového dřeva. Rexona Shiny Rexona Shiny překvapí energickou limetkou spojenou s vůní černého rybízu a tóny zelených lístků. V samém srdci vůně se ukrývá buket fialky, jasmínu a růže, obohacený intenzivní svěžestí ostružin a broskví. Závěrečnou vlnou je kombinace vanilky a muškátu, které evokují teplo exotických dřevin. Rexona Happy Výrazná melodie ovocných plodů překrytá dotekem akordů černého rybízu a broskve, ukrytá ve směsi s divokou malinou. Srdce odkrývá tóny opojného jasmínu, delikátní konvalinky, exotické magnolie a půvabné růže. V harmonii s vanilkou a muškátem vytváří neopakovatelné dřevité akordy.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Spreje jsou nejméně účinnéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vůně z Body Basics

Další voňavé „protipotící" novinky přináší Body Basics. Jedná se o výrobky s výtažky z bílého čaje, a to White Tea Deodorant Spray a White Tea Antiperspirant Roll On. Sprej i roll s výtažky z bílého čaje poskytují nadlouho ochranu před nežádoucím pachem způsobeným nadměrným pocením. Pyšní se antioxidačními, antibakteriálními, protizánětlivými a zjemňujícími účinky. Navíc je můžete vyměnit za svůj parfém a několikrát za den si dopřát malé osvěžení díky jemné vůni bílého čaje.

Nenechte se ukolébat tím, že vás již poměrně dlouho nic „emočně" nerozhodilo. Může se to stát raz dva a nepříjemné následky si vyberou společenskou daň. Když budete na nepříjemné chvilky vyzbrojená svým oblíbeným antiperspirantem nebo deodorantem, nic vás nerozhází. A okolí vám zůstane příjemně nakloněno!

A na závěr: Nenechte se zmást voňavými omyly...

Buďte voňavá a sexy po celý hektický den!

Reklama

Načítám