Hlavní obsah

Styl vintage je trendem i u vinylových podlah

V posledních letech chtějí lidé do svých domovů dostat nádech přírody a dojem ruční práce zpracování materiálů. Tyto efekty se objevují nejen na textilu a tapetách, ale i na podlahových krytinách.

Článek

Stejně jako se v módě každý rok objevují nové trendy, tak i v oblasti interiéru a interiérového designu se s každým rokem objevují novinky, inspirace a nové trendy, které určují, co je IN a co je OUT. Trendy dnešní moderní architektury se vracejí k jednoduchému a mnohdy až retro stylu s důrazem na přírodní vzory. A do tohoto konceptu přesně zapadají vintage podlahy. Oblíbené jsou zejména rustikální úpravy podlah či vzory. Tento trend poslední doby zasáhl také vinylové podlahy.

Při výběru nové podlahové krytiny je samozřejmě důležité tyto nové trendy a novinky sledovat a nechat se jimi inspirovat, ale prioritou je při výběru volit takovou podlahovou krytinu, která bude splňovat vaše očekávání. Víte, co od podlahy očekáváte? Víte, že rádi chodíte bosi, nebo obutí? Vyžadujete, aby krytina tlumila kroky a zvuky? Potřebujete, aby podlaha odolala poškrábání, tekutinám a drápkům domácích zvířat? Bude pod podlahou topení? Jaké má mít podlaha tepelné vlastnosti?

Fatra Thermofix – Buk rustikal

Thermofix – vinylová podlaha s nádechem přírody

U vinylových podlah od českého výrobce Fatra v kolekci Thermofix je kladen velký důraz na přírodní a věrný vzhled dřevěných vzorů. Moderní výrobní technologie jsou dnes již natolik vyspělé, že se imitace mohou pochlubit také reliéfním povrchem zdůrazňujícím letokruhy, ale i vrypy, praskliny, suky, stopy po hoblíku či červotoči, podobně jako je tomu v případě přírodních podlah. V kolekci Thermofix – wood můžete nalézt vzory, které věrně napodobují strukturu dřeva se všemi jeho nepravidelnostmi. Jedná se o vinylovou podlahu, která je velmi odolná a na rozdíl od dřevěných podlah nemá problém ani v kontaktu s vodou. To usnadňuje především údržbu a úklid, což ocení každá hospodyňka. Podlaha nachází tak využití v koupelnách, a to nejen na podlaze, ale i jako obklad stěn. Chůzí po této podlaze nebudete nikoho rušit, spíše vás překvapí svou tichostí. Příjemný pocit při chůzi a vědomí vysoké odolnosti, činí z této podlahy dobrou volbu pro rodinu s dětmi, která si chce bezstarostně užívat domácí pohodu beze strachu o poškození podlahy či myšlenek na její náročnou údržbu.

Fatra Thermofix – Jasan brick

Navrhněte si podlahu do bytu ve virtuálním showroomu

Nejste si jisti, jaký vzor podlahy by se hodil přímo do vašeho bytu? Zkuste si podlahu nanečisto položit ve virtuálním showroomu a v klidu domova. Ve virtuálním podlahovém studiu můžete vzájemně kombinovat vzory vinylových podlah s interiéry. Můžete si podle sebe upravit také barvy nábytku a stěn tak, aby pokoj odpovídal co nejvíce vašemu domovu. Změnit si můžete také směr pokládky, anebo srovnat 2 vzory podlahy v jedné místnosti. Navíc lze vytvořený interiér poslat na e-mail svým přátelům, vytisknout si jej nebo sdílet na sociální síti. Jednoduchý je také výpočet ceny podlahy a potřebného materiálu. Ihned si tak díky virtuální místnosti můžete vytvořit představu o Vaší nové podlaze.

Fatra Thermofix – Jasan tmavý

Reklama

Načítám