Hlavní obsah

Stylové košile

Foto: Avantgard

Rudá je sexy i v mužném podáníFoto: Avantgard

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští muži přicházejí na chuť košilím. Jen se kolem sebe rozhlédněte! V pánských outfitech sice stále dominují trička, ale košile (především ležérní a sportovní) získávají své pevné místo. Možná se ještě dočkáme dne, kdy bude český muž stylem na úrovni pověstného Itala nebo Francouze...

Článek

Dobrý výběr

Na co bychom neměli zapomenout při výběru té správné pánské košile? Aby se obdarovaný mohl z košile opravdu hodně a dlouho radovat, je důležité odpovědět si na několik důležitých otázek: pro jakou příležitost bude košili využívat, do jakého prostředí ji bude nejčastěji nosit, v jakém ročním období, zda v ní bude sedět v autě, jak často ji vůbec vezme na sebe a jaké k ní má na ramínku kalhoty.

Desatero rad, jak být v košili IN

„Co zakrývá nejčastěji tělo muže? V západním světě to jsou košile - oděv, který má nespočet variací, různých typů, barev, vzorů, materiálů. Následující desatero ukazuje, jak se trefit při výběru do té košile, která sedne nejlépe právě vám. Oblečte si úspěch!" vyzývá autorka desatera a stylistka českých značek košil Friends and Rebels a Native (firma Jaspis Fashion), Irena Nováková.

Foto: Jaspis Fashion

Klasické, tradiční a přitom stále inFoto: Jaspis Fashion

  1. Do obleku pouze v jednobarevné košili už neplatí - IN jsou jemné decentní vzory (kostka, proužek)
  2. Čím oficiálnější akce, tím „delší" rukáv.
  3. Jdete na oficiální akci s partnerkou? Podívejte se před výběrem košile na barvu jejích šatů.
  4. Když košile ven z kalhot, tak kratší a vypasovaná.
  5. Pokud pod košili nosíte nátělník nebo tričko, vždy si uvědomte: pod světlou košili vždy světlý nátělník, pod košili, kde nátělník prosvítá, si neberte raději nic.
  6. Knoflík pod kravatou je vždy zapnutý (už je po oficiální části akce? Sundejte raději celou kravatu a nezapomeňte opět se nosí široké kravaty a vážou se velké uzly!)
  7. Pestré barvy jsou klíčem k úspěchu - zkuste něco jiného než šedivou či bílou (letí lila, zelená, růžová, žlutá).
  8. Kvalitní košile se pozná podle materiálu, ale také podle detailů (límce, střihy, knoflíky, kapsy).
  9. Také košile stárnou - nebojte se i tu oblíbenou nahradit novou.
  10. Vždy košili při nákupu vyzkoušejte.

Trendy pro nadcházející sezonu

V nadcházející sezoně se nesplete ten, kdo se bude držet neutrální barevné škály bílých, černých, šedých a hnědých odstínů. Pro odvážnější nabízí např. firma Avantgard košile v pastelových tónech nebo výrazné červené a rumělkové. Blažek využívá klasické dezény, jako proužek nebo drobnou kostku, extravagantní puntík najdeme třeba v kolekci H Jaspis Fashion upřednostňuje jednobarevné košile z nadstandardních materiálů, kdy prim hraje 100% bavlna. Látky často procházejí speciálními úpravami, které zaručují jemnost a teplotní komfort. Velmi žádaná je úprava zvaná „twisted" - jedná se o kroucené vlákno, díky němuž získává materiál „tvarovou paměť" a po zmačkání se velmi rychle vrací do původní podoby. Jako nový zajímavý detail se u košil objevuje například poloskryté zapínání.

Foto: Monton

Ležérní vázanka s vestou v kombinaci s bílou košilí působí mladistvěFoto: Monton

Límeček na X způsobů

Prvotním rozlišovacím znakem u košil je bezesporu tvar límečku. Ke klasickému „business" obleku patří vždy košile s límcem, který je tvarem určený pro nošení kravaty, a je proto pevný a vyztužený kosticí. Košile s náprsenkou a stojáčkovým límcem se nosí na večerní příležitosti jako součást stylu a la James Bond - klasického smokingu. K uvolněně ležérnímu street stylu se hodí košile s měkkým límcem, který umožní nošení s kravatou i bez ní. Rozhalenku můžeme vidět u plážových košil ve stylu hippies.

Elegantní i do postele

A třešnička na závěr? Muži si po vzoru svých drahých poloviček oblíbili i pohodlné noční košile. Je fakt, že pozorovat 120kilového chlapíka, kterak si to „sune" bytem bosky a v noční košili, vyvolá přinejmenším úsměv na rtech, ale pohodlí je zkrátka pohodlí.

Milé dámy, pokud si není váš partner v módě jistý v kramflecích nebo je jen zbytečně zdrženlivý, zkuste mu nenásilně pomoct nalézt individuální styl v oblékání. Muži, kteří nad přehnanou péčí o svůj exteriér ohrnují nos, bývají poté velmi často překvapeni, jak některé z jejich pohledu „banality" ovlivňují (byť nepřímo) jejich profesní život. Vždyť osobnost člověka umocňuje i jeho zevnějšek!

Reklama

Související témata:

Načítám