Hlavní obsah

Stylový jídelní koutek pro vaše čtyřnohé miláčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte většího či menšího pejska a nechcete, aby měl misky s jídlem přímo na zemi? A kam vlastně uklidit granule? Máme pro vás jednoduchou bedýnku, do které se vejdou granule, pamlsky a misky na vodu a jídlo. Konečně nebudou ležet jen na zemi a váš miláček nebude „jezdit“ s miskou po celé kuchyni.

Článek

Co budete potřebovat:

- aku vrtačku, vrták do dřeva, vruty 3,5 x 40 mm (A) - ruční přímočarou pilu (B) - ruční kotoučovou pilu (C) - metr a tužku (D)

- dřevěné desky (podle vámi zvoleného rozměru) (E)

- misky na granule (F)

 

My jsme zvolili tyto rozměry: 2 ks čelních dřevěných desek (délka 63 cm, šíře 28 cm, tloušťka 1,5 cm), 2 ks bočních dřevěných desek (délka 37 cm, šíře 28 cm, tloušťka 1,5 cm), 1 ks desky na dno (délka 66 cm, šíře 37 cm, tloušťka 1,5 cm) a 1 ks desky na víko (délka 69 cm, šíře 39 cm, tloušťka 1,5 cm).

Dřevěné desky si naměřte na potřebné rozměry, podle vašich požadavků.

Nyní dřevěné desky nařežte pomocí kotoučové pily na požadované rozměry.

Podle velikosti vámi zvolených misek si rozměřte jejich umístění do největší desky (v našem případě 69 x 39 cm) tak, aby byly misky souměrně vzdálené od krajů.

Na desku obkreslete misky. Nezapomeňte na to, že řez otvoru musí být o něco menší než okraj misky, jinak by otvorem propadly. V našem případě jsme ubrali 5 mm od nakreslených okrajů.

Do obkresleného tvaru nedaleko okraje vyvrtejte otvor, aby se do něj vešel pilový plátek.

Do vyvrtaného otvoru vložte pilový plátek přímočaré pily a vyříznete obkreslený tvar misky, řez veďte cca 5 mm od okraje podle okrajů vámi zvolené nádoby, aby misky nepropadly.

Hrany otvoru zabruste smirkovým papírem, abyste si vy nebo váš psí miláček nezadřeli třísku.

Celý postup opakujte a stejným způsobem vyřízněte i druhý otvor.

Do nejmenších desek (28 x 37 cm) si předvrtejte otvory na vruty, aby vám dřevo nepopraskalo. Z každé strany budou 3 vruty, takže celkem potřebujete 6 otvorů.

Když máte vše připraveno, můžete začít sestavovat. Vezměte jednu menší a jednu větší desku a sešroubujte k sobě.

Postupujte v sestavování dle obrázku. Nyní jen zbývá přišroubovat poslední krátkou desku.

Takto vypadá hotový sešroubovaný rám.

Spodní desku si nechte až na konec, někdy se stane, že se něco nepovede a nějaký ten milimetr prostě uteče. Podle hotového rámu si naměřte rozměr spodní desky. My jsme použili rozměr 66 x 37 cm.

Rozměřte si umístění pantů. My jsme je umístili 8 cm od vnější hrany desky.

Panty přišroubujeme nejprve k bedně a následně k víku.

Nyní stačí jen vložit misky a je hotovo.

Tip: Hotovou bedýnku na granule můžete libovolně natřít. Vybírejte ale barvu označenou jako vhodnou pro styk s potravinami, ať je co nejšetrnější pro vašeho čtyřnohého miláčka.

Načítám