Hlavní obsah

Super kousky do vaší šperkovnice

Foto: atmosphere-cph.com

Tvůrci z Dyrberg/Kern vsadili na extravaganciFoto: atmosphere-cph.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vhodně zvolené doplňky jsou třešničkou na dortu každého outfitu. A nemusíte být zrovna ověšená diamanty a zlatem, stačí sáhnout po originální a vkusné bižuterii a můžete být hvězdou každé party i běžného všedního dne.

Článek

Méně znamená více

V oblasti zdobení platí jednoduché pravidlo: někdy méně znamená více. Není nutné zaměřit se na nadměrně velké extravagantní kousky, jde spíše o to uvědomit si, co chcete šperkem vyjádřit. Doplňky se nikdy nesmí „tlouci" s oblečením, ale jednoduché kousky z vašeho šatníku mohou vtipně a s grácií vyzdvihnout do módních výšin.

Mix stylů se nosí

V nadcházejícím jarním čase se bude nosit téměř všechno, od plastových maxináramků a náušnic a la 80. léta přes barevnou bižuterii až po jemné stříbro s motivy motýlů a vážek. Každá z vás si může vybrat podle svého vkusu, ideální je mít více kousků rozličného stylu a pohrát si s vytvořením zajímavých kreací.

Tradiční česká bižuterie Jablonex

Firma Jablonex Group představila svou novou kolekci v rámci módní show návrhářky Beaty Rajské a pietro filipi. Kolekce čítá čtyři řady. V první řadě Morning jsou použity modrobílé, pískové a šedé přírodní odstíny a tvary perel připomínají přírodní oblázky, doplňují je pak motivy motýlů a vážek. V řadě Lagoon najdete kovodíly v podobě rozkvetlých sasanek, hvězdic a lastur, které navozují atmosféru podmořského života. Siesta je pak vysloveně bohémská, využívá etnických prvků v zemních tónech a barvách koření a působí hodně exoticky. A perly použité v řadě Redsky představují bohatý mix květinových interpretací převážně v odstínech červené.

Foto: theinsider.com

Dior - to je hravost a eleganceFoto: theinsider.com

Zvučný Christian Dior

V jarní kolekci Christiana Diora převládají masivní nápadné náhrdelníky z různobarevných kamenů Swarovski kombinované se zlatým nebo stříbrným kovem, dále pak náramky, náušnice a prsteny s velkými kameny v obdobném designu. Diora poznáte na první pohled, a to nejen díky zajímavému řešení jednotlivých komponent, ale především podle typického přívěsku D v nápaditém provedení. Hravost se snoubí s precizním zpracováním a tradičními prvky.

Extravagantní Dyrberg/Kern

Firma Dyrberg/Kern vsadila pro tuto sezonu na okázalost a extravaganci. Jarní kolekce nese příznačný název Kaleidoscope a tvoří ji tři hlavní témata. Styl Caravane je ležérní a bohémský, přitom vysoce elegantní, spojovacím momentem je kožená šňůrka. Outline řada je inspirována broušenými diamanty, šperky se vyznačují ostrými liniemi, diagonálními úhly a plochými průhlednými rámy. A konečně Highlights styl sází na hru odlesků, sofistikovaný třpyt a nadměrné křišťály ve tvaru slunečníku. Šperky můžete vtipně kombinovat, výsledný efekt je opravdu úžasný.

Svěží Alo Jewelry

Rozmanitá a pestrá kolekce Alo Fashion inspirovaná rozkvétající jarní loukou představuje luxusní modely prstenů vyrobené ze 14kt bílého a žlutého zlata. Zdobí je drahé kameny, jako brilianty, granáty, periodity, citríny a topazy. Majitel Alo Jewelry Alojz Ryšavý říká: „Šperky jsou květiny, které nevadnou. Diamanty jsou nádoby, které zachycují světlo hvězd. Žádnou jinou věcí tak dokonale jednoduše nevyjádříte a nezískáte tolik najednou - obdiv, věrnost, krásu, uznání, sílu."

Šperky mají tu nespornou výhodu, že nestárnou. A kvalitní bižuterie jakbysmet. Nahlédněte proto do svých zásob, možná jste už dávno zapomněly, že nějaký z výtečných kousků leží na dně šuplíku a stálo by za to ho oprášit. Můžete s ním nadělat ještě spoustu parády!

Související témata:

Načítám