Hlavní obsah

Pro nevěsty: Nej svatební šaty!

Foto: dreambridaldress.com

Každá nevěsta chce být tou nejkrásnějšíFoto: dreambridaldress.com

Reklama

Každá žena chce ve svůj svatební den oslnit a být co nejkrásnější. Obléknout si nádherné, ale i hříšně drahé šaty a cítit se jako princezna může ale každá nevěsta. Stačí využít služeb svatebního studia a zapůjčit si luxusní šaty světových značek. Buďte neodolatená i vy!

Článek

Jaké  jsou trendy svatebních šatů?

Na to jsme se zeptali Hany Kohoutové, majitelky svatebního salonu Marcipán. „Vyjmenovat je není jednoduché, liší se podle kraje nebo země. Ve světě nyní vládnou šaty antického stylu. Češky jsou málo odvážné a stále nejčastěji volí bílou klasiku a dávají přednost kompletu korzetu a sukně (tzv. korzetové šaty). Módní trendy svatebních šatů se k nám dostávají s dvouletým zpožděním, nikoliv proto, že by nebyly dostupné, ale naše nevěsty si na ně musí nejprve zvyknout. Naše studio se snaží nabízet především netradiční šaty, to je pro nás charakteristické a tím také vybočujeme z řady. V nabídce máme šaty krajkové, barevné, jednoduché elegantní linie až po bohaté princeznovské a samozřejmě také tu klasiku, korzetové šaty.“

Petra Sallami ze svatebního salonu Adina dodává, že in jsou nyní šaty úzké a vede barevná kombinace černo-bílá.

Svatební šaty nepodléhají v takové míře módním výkyvům jako jiné oblečení. Nejdůležitější je, aby perfektně seděly a postavu maximálně podpořily. Proto kromě vlastního výběru a obdivného pohledu maminky je dobré, aby šaty posoudil i nezávislý odborník a to právě personál kvalitních svatebních studií zvládá.

Foto: dreambridaldress.com

Šaty nemusí být jen bíléFoto: dreambridaldress.com

Je možné si zapůjčit svatební šaty i na plnější postavu?

Petra: „V salonu Adina rozhodně oblékneme i takové nevěsty. Kolekce šatů Eden Bridals má pro tyto potřeby zeštíhlující střihy, vybírat můžete z barev bílé, bleděmodré, hnědé a jahodové. Jsou to zároveň vhodné šaty i pro nastávající maminky.“

Co je při výběru šatů nejdůležitější?

Hana: „Samozřejmě nevěsta musí vycházet z tvaru své postavy, svých proporcí a podle toho vybírat. Když je drobná a malá, musí si dát pozor, aby se v šatech tzv. neutopila. Rozhodující při výběru je řešení živůtku, kterým se dá hodně vylepšit, ale naopak i pokazit.

Také by nevěsty neměly podceňovat světlé odstíny, některé sluší odstín šampaň, jiné bílá. Ale od toho je právě proškolený personál, který jim poradí. A že radíte správně, se pozná podle toho, zda vás nevěsta doporučí dál.“

Co byste měly vědět:

  • Půjčovné šatů se pohybuje od 3900 Kč až do 20 000 Kč za značkové originály
  • Šaty se půjčují na 3 – 5 dnů
  • Šaty si můžete koupit již od 10 000 Kč, některé půjčovny (svatební studia) je i prodávají
  • V kvalitních půjčovnách je samozřejmostí, že šaty na místě dokompletujete, tj. můžete si koupit nebo zapůjčit obuv, spodní prádlo, kabelku, rukavice, bižuterii, vlasové ozdoby včetně závojů apod.
  • Poradenství stylisty, nechcete-li se spolehnout na odborný personál svatebních studií, vyjde od 1500 Kč
  • Zašpinění šatů jídlem, pitím se dá vždy vyčistit (ne vždy si to salon účtuje), horší je znehodnocení šatů propálením, potom zaplatíte část hodnoty šatů. Ale některé pojistky domácnosti tuto škodu proplácejí (dá se na to připojistit)
  • Šaty od českého návrháře pořídíte od 10 000 Kč (záleží na materiálu a střihu), může vám je navrhnout tak, aby se daly později využívat jako společenské

Jaké máte zkušenosti s výběrem šatů, využila jste půjčovny nebo jste byla v koupených? Zapojte se do diskuse pod článkem! Nebo nám pošlete fotku svých svatebních šatů na info@prozeny.cz a my je jako inspiraci pro ostatní čtenářky přidáme do fotogalerie!

Reklama

Související témata:

Načítám