Hlavní obsah

Svěřte během těhotenství péči o pokožku přírodě

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Svěřte během těhotenství péči o pokožku kvalitní přírodní kosmetice se 100letou tradicíFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Očekávání miminka je tím nejdynamičtějším obdobím v životě každé ženy. Své o tom ví i naše pokožka, která je vystavena hned několika náročným zkouškám. Jakou péči bychom jí měly dopřát?

Článek

Ještě než si vy sama uvědomíte, že jste těhotná, pokožka už zahajuje svou nejúžasnější funkci, a to schopnost se přizpůsobit. Jak ve vás miminko roste, kůže se napíná a chrání tak vás oba. Okamžik porodu je pro ni pak velkou zkouškou, načež přichází kojení… A během všech těchto fází si zaslouží, abyste jí věnovala větší pozornost a péči než kdy dřív. A co k tomu budete potřebovat?

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Pro extrémně namáhanou kůži v období těhotenství a po porodu jsou tu produkty vyvinuté speciálně pro potřeby maminekFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Začněme od začátku… Během těhotenství v našem těle kolísají hormony, které mohou měnit tón i strukturu pleti. Nejčastěji ženy trápí strie, přecitlivělá až alergická kůže, hyperpigmentace nebo akné a pupínky. Už od začátku těhotenství je proto dobré pokožku důsledně hydratovat, masírovat a dodávat jí potřebné živiny. Těhotenský pěstící olej na strie od Weledy účinně zabraňuje vzniku těhotenských strií a má příznivé účinky i na strie již vzniklé (cca do 18 měsíců od jejich výskytu). Obsahuje jemný čistý mandlový olej, který pokožku chrání před vysoušením, olej z pšeničných klíčků bohatý na vitamin E a výtažek z arniky, jenž zlepšuje elasticitu pojivové tkáně.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Těhotenský pěstící olej na strie od Weledy Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Než přijde porod, je vhodné věnovat čas pravidelné masáži hráze, díky níž můžete předejít nepříjemnému nástřihu. Pokud nejste v rizikovém těhotenství, měla byste s ní začít už od 34. týdne a pokračovat až do porodu. Olej na masáž hráze od Weledy je k tomu jako stvořený, a to díky kombinaci mandlového oleje a oleje z pšeničných klíčků.

A protože bříško není to jediné, co roste, bude se vám hodit i Olej na masáž prsů. Ten díky obsahu éterických olejů pomáhá uvolňovat svaly, jemně prohřívá prsní tkáň a uvolňuje bolestivé zatvrdliny. Jemná vonná kompozice má také pozitivní vliv na psychiku maminky. Popraskaným a namáhaným bradavkám během kojení pak poskytne úlevu Balzám na bradavky Weleda, který o ně pečuje velmi jemně a citlivě. Složení bez éterických olejů je nedráždí, naopak lanolín a včelí vosk je pokryjí lehkou vrstvičkou, která usnadňuje hojení.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Balzám na bradavky Weleda Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Všechny produkty z těhotenské a mateřské péče Weleda jsou vyvinuty v souladu s přírodou a obsahují jen ty nejčistší ingredience obchodovatelné podle pravidel fair trade. Kromě maminek je může používat celá rodina.

Reklama

Načítám