Hlavní obsah

Osvěžte šatník francouzskou módou!

Foto: Crest Communications

Modely z butiku Dreams jsou svěží a hravéFoto: Crest Communications

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde bychom byly bez francouzské módy! Vždyť Paříž je mekkou módního průmyslu světa. A tak se podívejme, co nám letos přináší. Léto je teprve před námi, stále je čas osvěžit šatník nějakým zajímavým exkluzivním kouskem.

Článek

Že francouzští návrháři nemyslí jen na modelky procházející se po molech, dokázala svěží kolekce butiku Dreams určená pro tuto letní sezonu. V naší videoreportáži se můžeme inspirovat ležérními elegantními modely, které předvedly krásky z Czechoslovak models.

Černá i v létě

Černá je IN v každém ročním období. Přestože léto hýří barvami, černá má tendenci vyvolat v nás pocit serióznosti a elegance. Ale doplněná vhodně vybranými šperky a doplňky může působit i velmi uvolněně. Základním předpokladem pro materiály je lehkost a vzdušnost. Je jedno, zda zvolíme vypasovanou balonovou sukni, která dobře schová i širší boky, nebo upnuté kalhoty s nadýchanými nohavicemi. U doplňků se díky střídmosti černé nemusíme bát výstřednosti. Křiklavě růžová nebo zelená kabelka model dostane do úplně jiné dimenze a rozhodně se nebudeme cítit nijak upjatě.

Barvy a potisky

Nejčastějším spojovacím prvkem jsou letos novinové potisky. Zdánlivě jednobarevné modely mají na sobě tu a tam nějaký ten zajímavý prostřih s tímto motivem. Létu kromě černé vévodí i ve slunné Paříži bílá, šedá, zelenkavá, růžová, tyrkysovo-černá a další pastelové barvy. Krátké vzdušné šaty perfektně doladí leginy, opět s potiskem. (Takže pryč s fádními jednobarevnými.)

Foto: Crest Communications

Letošní léto je ve znamení vysokých botFoto: Crest Communications

Boty a rukavičky

Dalším výrazným prvkem jsou kromě šperků a kabelek i zvolené boty a rukavičky. Jednobarevný model návrháři směle oživili jednou rukavičkou s výstřední barvou nebo v případě barevných modelů bílou či černou. Obuv na první pohled k létu moc nepasuje - samé kotníkové kozačky nebo holínky, ale díky netradičním prostřihům na patách, kotníčkách i špičkách bylo jasné, že jsou určené na letní období. Vypadají velmi žensky.

Z pařížské letní módy si vyberou romantičky stejně jako rebelky či dámy s elegantním duchem. Který typ jste vy?

Související témata:

Načítám