Hlavní obsah

Tady byste úložné prostory nehledali!

Foto: Thinkstock

Mít tak poličku navíc! Také si to občas přejete? Poradíme vám, kde je hledatFoto: Thinkstock

Reklama

Aktualizováno

Aspoň jednu skříňku navíc! Také máte podobná přání, když se snažíte najít místo na zásoby v kuchyni, na várku nových knih v ložnici nebo na šampony a mýdla v koupelně? Podobný problém řeší snad každý. Proto firmy a designéři přicházejí s tipy na výrobky, které nabízejí úložné prostory v místech, kde byste je nečekali!

Článek

Válí se vám neustále na konferenčním stolku ovládání a televizní programy? Nevejdou se vám věci do malé kuchyně? Prohlédněte si našich sedm tipů, které dokážou bojovat s nedostatkem místa v obýváku, kuchyni i koupelně!

1. Kouzelná zásuvka v kuchyni

I když máte pocit, že jste využili prostor v kuchyňské lince do posledního centimetru, není to pravda. Skříňky totiž stojí na nožičkách, které zpravidla zakrývá sokl. A ukryto je zde nemálo místa. Stačí počítat – výška soklu bývá až patnáct centimetrů, hloubka skříněk šedesát centimetrů, a to vše ještě vynásobte délkou sestavy. Není proto divu, že firma Blum nabízí speciální zásuvku určenou právě do soklu, která zde pomůže využít místo. Výsuv se vyrábí ve výšce 10 a 13,5 centimetru a pořídíte ho za 3950 korun.

2. Stůl, kde si kdykoli odložíte

Nejen do garsonek a malých prostorů je ideální originální stůl z designérské dílny Merrygorando. Designéři Radovan Mačák a Otta Fiřt posadili na míru uříznutou skleněnou desku na dvě stavební „kozy“, které koupili v IKEA. Ty  jsou ve spodní části doplněné poličkami, jež mohou sloužit k odkládání časopisů, tašek, postavit sem lze i počítač, má-li stůl sloužit jako pracovní. Jedna stojna Vika Artur přijde na 800 korun, kompletní stůl stál zhruba 4300 korun.

3. Tři v jednom

Nejenže vám doma chybí úložné prostory, ale také byste doma potřebovali čas od času sednout k notebooku, jenže pracovní stůl se vám nikam nevešel? Ve všech těchto případech dokáže pomoci pojízdná skříňka na kolečkách, která zároveň může sloužit jako nízká dělicí příčka. Po odklopení dvířek zde vznikne stolek, věci ukládáte do polic a zásuvky. Je vyrobena z černě mořeného dubu a Decoland ji nabízí za 28 620 korun.

4. V obýváku bude stále uklizeno

Úložné prostory lze schovat i do malého a krásného konferenčního stolu. Příkladem je Occa od firmy BoConcept, který má pod skleněnou deskou několik zásuvek, do nichž ukryjete nejen ovládání, televizní program či společenské hry, ale klidně se sem dá zavřít i miska s oříšky, když už máte pocit, že jste „zobali“ moc. Bílý korpus doplňují nohy v provedení černý lak a cena činí 20 780 korun.

5. Rychlé řešení skoro pro každou ložnici

Chybí vám místo na knihy, drobnosti, nebo se vám do malé místnost nevešly ani noční stolky, na které byste si odložili knížku, budík nebo krém na ruce? Jestliže vám zbývá na délku 28 centimetrů a máte postel s odnímatelným čelem, nebo dokonce bez něj, stačí si sem dokoupit nové z kolekce Brimnes. To je totiž zboku doplněné o několik poliček a na odkládání můžete využít i horní plochu. Ta má navíc otvory na elektrické kabely, proto zde bez problému postavíte i lampičku. Prodává se v šířce 140 a 160 centimetrů a cena začíná na 1990 korunách.

6. Šikovně ukrytá štětka

Závěsná toaleta už patří k standardnímu vybavení koupelen. K zavěšení záchodové mísy v tomto případě potřebujete speciální konstrukci, která se ukrývá za sádrokarton nebo jinou příčku z lehkých materiálů. A kolem zpravidla zbývá místo. Společnost Le bon se rozhodla využít ho, a navrhla speciální vestavěnou skříňku vysokou osmdesát, širokou devatenáct a hlubokou šestnáct centimetrů. Na výběr máte dvě varianty – v první, přijde na 6000 korun, jsou pouze poličky a lze sem schovat cokoli. Druhá se prodává včetně držáku toaletního papíru a WC kartáče za 9000 korun.

Tip redakce: Zařizujete panelákovou koupelnu?  Zde je 10 novinek ideálních do malých koupelen.

7. Chytré řešení: vana s poličkou

Chystáte se na rekonstrukci koupelny a už v plánech vidíte, že s úložnými prostory to bude bída? Zkuste se zamyslet, zda by se vám vyplatilo připlatit za akrylátovou vanu z kolekce Keramag 4U. Ta se vyrábí v levém i pravém provedení a má délku 180 centimetrů. Oproti jiným je ale doplněná poličkou na odkládání všeho potřebného – šampony, mýdla kartáče či žínky tak máte stále při ruce. Zcela dole je ještě ukrytý stupínek, který zjednodušuje vstup do vany. Sanitec ji nabízí za 55 860 korun.

A jak bojujete s nedostatkem místa doma vy? Máte nějaké extra tipy, o něž se můžete podělit s ostatními? Nebo se držíte rad odborníků, že věci, které jste dva roky nepoužívali, patří do popelnice, a doma tak máte poloprázdné skříně?

Reklama

Načítám