Hlavní obsah

Tajemství mužů: Testují nás!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Otestuje vás i nudnými historkami z mládíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Než se muž rozhodne definitivě popadnout ženu pod svá křídla a být s ní ve zdraví i nemoci, bohatství i chudobě, neodpustí si křest ohněm - její otestování! Jste opravdu taková, nebo to předstíráte? Jak vyjít z téhle křížovky jako vítěz?

Článek

Partnerské vztahy se někdy dají nazvat hrami. Možná i bojem. O přežití? Aby ne! Jsou věci, po kterých partnerovi nic není a všechny víme, že k tomu, aby muž fungoval jako správný protějšek, je zapotřebí jistých triků, ve kterých byl mistr třeba záškodník Muf z relace pro děti Jů a Hele. Ten to uměl dokonale. Neustále testoval, co ti dva vydrží. A muži to s námi ženami dělají úplně stejně. Pokouší naši trpělivost a chtějí vědět, kam až můžou zajít, co jim dovolíme. Čili taky používají takové ty „Mufí" kličky. Podlehneme-li jejich hře, jsme vyškrtnuté ze seznamu potencionálních životních partnerek a matek jejich dětí. Tuhle informaci víme naprosto přesně proto, že i my to děláme taky tak! K čemu se ale uchýlí takový pán tvorstva, povíme si níže.

Předhazují ženskou návnadu

Muži rádi sledují, jaké mají ženy reakce na údajnou konkurenci. Pokud se v blízkosti jedné objeví druhá, ihned zaznamenávají, zda vzniká žárlivost. Aby situaci podpořili, akčně si ještě přidají popichujícími slovy: „Ta má ale krásné šaty. Ty by ti taky slušely!" Realita je taková, že ten cár látky není vůbec zajímavý, jen muž touží vědět, zda jeho partnerce na něm záleží a nechá to na sobě znát. Zájem o ně jim dělá dobře, ale aby to tak nevypadalo, mnohdy zákeřně poznamenají: „Marcelo, ty snad žárlíš!" (Maskují to, že jim vlastně o tenhle moment vůbec nešlo.)

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pozdní příchody berte s nadhledemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Udělají to, co vám vadí

Nešvary, prohřešky, špatné návyky. Tohle muži použijí v dalším testu, když se dozví, že ženám vadí nějaká ta jejich neřest - např. nedochvilnost. Informaci, že nemáte ráda, když chodí pozdě, vstřebají a uloží do schránky s nápisem: Prověřit. No, a když přijde ta správná chvíle, dorazí na schůzku se zpožděním, kouzelným úsměvem od ucha k uchu a výmluvou. (Někdy ani s tou se kolikrát neobtěžují.) Když začnete ječet něco o domluvě, strachu a obavách o jeho zdraví a život nebo vašem promarněném čase nad šálkem cappuccina, zbystří. Alarm ho upozorní na nebezpečí, že by se partnerstvím s vámi hnal do pekel. Lepší je poznamenat: „Tak pozdě, ale přece? Příště bys mohl být tak hodný a předem mi zavolat. Mohla jsem místo čekání ledacos vyřídit." (Jen mu ukažte, že si držíte svoji cenu.)

Začnou vyprávět

Zdalipak mě ta moje vyvolená křepelka bude naslouchat, ptá se sám sebe mužíček. A vytáhne nesmyslné historky z puberty, tajné předškolní lásky a stanování na Slapech. Cokoliv vás bude nudit, to použije! Znenadání pak přijde otázka: „Neměla jsi taky takový zážitek? A co si myslíš o...?" V ten moment čeká reakci. Poslouchala mě? Co mi odpoví? Záleží jí na tom, co jsem tady celou dobu plácal? Není jiné možnosti než mít zájem, popřípadě, když nebude zbytí, předstírat ho. Až přijde čas, kdy bude chtít znát váš názor v komplikovanější situaci než je pusa od Klárky, když mu bylo pět let, vaše stanovisko si vyslouží větší respekt.

Je tomu tak proto, že (i když jen jakoby) nasloucháte, než jen zbrkle chrlíte odpovědi, analyzujete tím možnosti a pro a proti - čili opravdu přemýšlíte nad situacemi. (Nebude to jen přítelkyně, manželka, ale i životní parťák, svitne mu.)

Tak hurá do her!

Reklama

Související témata:

Načítám