Hlavní obsah

Také to máte rádi nahoře i dole bez?

Foto: Thinkstock

Nudismus je životní filozofieFoto: Thinkstock

Reklama

Mají nudisti a naturisti něco společného s erotikou, nebo proč se vlastně svlékají na veřejnosti? Chcete-li patřit mezi ně, musíte to vědět! A propos: Do konce léta se ještě stihnete ukázat v rouše Evině! Pro vaše zdraví je to prospěšné!

Článek

Zatímco vy se možná stydíte za svoji pomerančovou kůži, poporodní jizvy, kila navíc nebo povadlou pleť, věřte, že jsou tací, kteří tohle všechno často a rádi vystavují na odiv. Kdo jsou? Naturisti, nudisti či hédonisti, což jsou osoby hledající takzvané svobodomyslné resorty (místa, kde je povoleno skoro vše od nahoty po pití drinků v kteroukoliv denní i noční dobu). Co kromě svlékání dělají? Všichni vyznavači nahoty se druží… Ne jeden ke druhému, nýbrž do klubů, skupin, asociací a mezinárodních federací, které opěvují volný a přirozený životní styl. Ať tedy nudista nebo naturista, vždy jde hlavně o to, být „free“. (Nudista se od naturisty liší. První jmenovaný vidí zálibu v koupání nahoře i dole bez, druhý chce být v harmonii s přírodou a uctívá životní prostředí).

Nudisti mají i svou miss!

Od dob, kdy v Německu vznikl první nudistický klub, uplynulo 108 let, během kterých se tato móda začala šířit po celé Evropě. Takzvané n-kempy se těšily a těší velké oblibě. A společnost zachází i dál. V Severní Americe dokonce Americká asociace pro nahou zábavu vydává svůj časopis pojednávající o akcích, místech a cenách nudistických zařízení, u nás v Čechách nudisti volí svou miss, v Británii zase, konkrétně v Birminghamu, se letos v březnu otevřel první hotel s označením nudistické Clover Spa. S kempem ho spojuje společná vize: oděv nepovinný. Jediná omezení, která někdy svazují chování naháčů v recepci i u táboráku, spočívají v zahalení se u jídla ve společenských prostorách, dávání ručníků pod sebe při sezení a netolerance sexuálního chování. Jinak jsou prý taková místa rájem na zemi. Zajímá vás, co se děje třeba za branami na první pohled běžného kempu v zahraničí?

Foto: Thinkstock

Koupání bez plavek? Někteří lidé na něj nedají dopustitFoto: Thinkstock

Svlékají se, ale k dokonalosti mají daleko

„Manžel mě k tomu tak nějak přemluvil. Než jsem se nadála, držela jsem v ruce dva ručníky a šli jsme do hlavní rekreační oblasti,“ popisuje čtenářka Jarča. „Muži a ženy všech tvarů a velikostí postávali u bazénu s koktejlem v ruce, někteří hráli kolektivní sporty, nebo si jen tak povídali. Viděla jsem strie, dolíčky a další tělesné nedostatky – ty stejné, jako mám já. Rozdíl byl, že těmhle lidem bylo jedno, co si o nich druzí myslí,“ popisuje. Je takových lidí hodně? Možná. Jsou k potkání po celém světě.

Podle Mariny, další ze čtenářek, většina žen vidí pouze „dokonalá" těla v médiích, a pak jsou realitou překvapené. „Když jsem při cestování po Evropě zjistila, že mé údajné chyby jsou naprosto normální, protože nikdo v různých bazénech a lázních neřešil stud ani handicap, přestala jsem se oblékat nejdřív jen doma, pak i na plážích. A víte, co? Až budu mít dceru, povedu ji tak, aby pro ni nahota byla přirozenou součástí života – stále doma neobleču ani zástěru,“ svěřuje se se svým plánem. „Už kvůli zdraví je to pro organismus dobré,“ dodává Marina na závěr.

Zdravotní výhody? Nesporné!

A opravdu. Kromě rovnoměrného opálení po celém těle má 100% nahota i další plusy. Mokré plavky nahrávají vaginálním infekcím, což při nudismu odpadá. Bez plavek a dokonce i kalhotek je to tudíž v létě lepší. „Přístup vzduchu ke genitáliím zabraňuje mikroorganismům v jejich šíření," vysvětluje gynekolog Tomáš Minář. Nemáte-li ale odvahu to vyzkoušet veřejně, zkuste aspoň nevzít si spodní prádlo pod dlouhou sukni. O tom, že budete jediná, kdo tento letní styl provozuje, si přečtěte ve článku Chodí v létě Češky naostro?. A co teprve zánět močových cest? Chození dole bez je výbornou prevencí!

Kde je povoleno být Adamem a Evou?

Ne všude si však tuto módní záležitost můžete dovolit. U nás je vyhlášeným místem například jezero Lhota či vyhraněná část některých přehrad a nádrží (Máchovo jezero). Za zahraničí jmenujme ty nejbližší a známé volné pláže: Chorvatsko, poloostrov Istrie – kemp Koversada, střední Dalmácie – pláž Kasuni u Splitu. Itálie, Kalábrie – Isola di Capo Rizzuto či Pizzo Greco camping, Marina di Alberese u Grosseto (Toskánsko). I u Benátek se s nahotou lze setkat, a to na pláži Isola del Morto.

Co mít a vědět, pokud chcete být naháčem?

  • Dostatek odvahy ukázat se v plné kráse čili sklony k exhibicionismu.
  • Ověřit si, zda místo, kde se obnažíte, je nahotě nakloněno (kvůli střetu se zákonem). Na sex na veřejnosti si radši najděte jiné místo ( ta nej jsme vytipovali za vás), než je pláž plná naháčů.
  • Pokud se opalujete, nezapomeňte použít opalovací krémy. Části pokožky, které nejsou zvyklé na sluneční paprsky, jsou vůči spálení náchylnější. Sáhněte po krémech s vyšším faktorem a obzvlášť se věnujte mazání prsních bradavek.
  • Je třeba počítat s tím, že slídilové (voyeuři) jsou všude, a erotické servery jsou zaplaveny tajně natočenými videozáznamy nahých lidí z pláží, tak abyste tam nenašli sami sebe…

A co vy? Chodíte na nuda pláž? A dokážete si představit chodit před svými dětmi nahé?

Reklama

Načítám