Hlavní obsah

Teď frčí eko móda!

Foto: Keen

Originální obutí do města i pro sportFoto: Keen

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdíte o sobě, že jste milovníci přírody? Skutečně? Pak byste neměli zůstat jen u třídění odpadků a nakupování bio potravin, ale svůj životní styl dotáhnout do konce. Obujte si botky z plně recyklovatelných materiálů, přes rameno hoďte tašku vyrobenou z rýžových pytlů a směle vyražte do ulic!

Článek

Abyste byli opravdu IN, na to už dnes teplákovka s pruhy, zlatý řetěz a hodiny strávené v soláriu, vážně nestačí. Móda orientovaná na kreativní a aktivní lidi, kterým není lhostejné, jak se chováme k přírodě, a zároveň se nechtějí schovávat v šedi davu, sází na filozofii hybrid life. Ta říká: snažme se žít v harmonii s přírodou, chovejme se k ní šetrně a nosme módu, jejíž výroba nezatěžuje životní prostředí.

V souladu s touto filozofií vrhla na trh firma Keen tzv. Rice bags, které se staly hitem sezony. Univerzální velké tašky přes rameno mají spoustu promyšlených detailů, praktickou uzavíratelnou přední kapsu, do které se dá bezpečně zavřít mobil i peněženka, šikovné postranní kapsy a zesílené dno. Ale to by nebylo nic až tak světoborného, kdyby ovšem tyto extravagantní modely nebyly vyrobeny z pytlů, které slouží na přepravu rýže! Tyhle ultrapevné pytle tvůrci rozstříhali, znovu sešili do podoby módních tašek a funkční prvky udělali z toho, co jim zbylo při výrobě bot... Každá z tašek je navíc po výtvarné stránce originálem, znovu pospojované rozstříhané kusy rýžových pytlů totiž vytvářejí pokaždé jinou mozaiku. Umírněnější variantu, která se dá bez obav vzít i na pracovní jednání, tvoří lehká dámská taška Northrup, jejíž svršek je rovněž ze stoprocentně recyklovaného papíru z pytlů od rýže.

Foto: Keen

Tašky jsou určené pro moderní a aktivní ženy.Foto: Keen

U tašek a také peněženek z odpadků - rýžových pytlů, duší a plechovek od piva, to zdaleka nekončí. K mání jsou i tzv. hybridní boty, a to v modelech pro děti, ženy i muže. Jedná se o sportovní a streetovou obuv z opravdu zajímavých materiálů. Například značka Keen tvoří svršky ekologicky šetrné obuvi z tkaných konopných vláken, podešve z korku a přírodního latexu, okop z recyklované gumy, a spony vyrábí z recyklovaných plechovek od nápojů. Třeba dámské zimní Shy Boot jsou spojené s ponožkou, mají originální náplet, který je rolováním výškově nastavitelný, a tak vás už nohy zebat nebudou.

A pozor, uživatelé tvrdí, že jsou tyhle originální boty mimořádně pohodlné. A co je neméně důležité - vážně vás v nich nikdo nepřehlédne!

Reklama

Související témata:

Načítám