Hlavní obsah

Těhulkám prospívá masáž hráze

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Není třeba si v těhotenství odpírat sexFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Těhotenství je bezesporu krásným obdobím. Všechno se mění, je jiné, zvláštní. I sex. V této báječné kapitole života ženy dokáže milování přinést nejen zajímavé rozkoše, ale můžete při něm i trénovat na porod. Zvolte si správné polohy a přijďte na kloub neopodstatněným obavám.

Článek

Sex v těhotenství může být tak nádherný! Chtěné a vytoužené miminko, ač ještě nenarozené, dokáže prohloubit cit mezi partnery, semknout je a vytvářet láskyplné zázemí. Ne vždy tomu ale tak je. Muž se může cítit odstrčený, pokud jeho partnerka během těhotenství odmítá intimnosti. Když ale bude uklidněn, že city k němu chované jsou neměnné, a žena po něm stále touží, lépe tak bude schopen přijmout sexuální půst.

Těhotenství se dělí do třech období - trimestrů. Každé z těchto období s sebou přináší své fyziologické změny i změny v sexuálním chování. Některé studie uvádějí, že největší touhu na milování ženy pociťují během trimestru druhého. Může se samozřejmě stát, že nastávající maminka se milování vyhýbá, ale vždyť přece v sexu nejde jenom o samotný pohlavní akt. Nahradit se dá mazlením, smyslnou masáží nebo vzájemnou masturbací. Velkou výhodou je zbavení se starostí s antikoncepcí, což přispívá k větší psychické pohodě.

Zbytečné obavy

Mnoho lidí stále věří, že sex je pro těhulku z různých důvodů nevhodný. Ale chyba lávky. Ani během orgasmu není plod v ohrožení. Je sice pravda, že se při vyvrcholení děloha silně stahuje, ale žádné vědecké studie neprokázaly, že by díky tomu mohlo k poškození dojít. Akorát déle trvá, než se pohlavní orgány po orgasmu vrátí do normálu, protože je celá tato oblast překrvená.

Milování by se mělo pojmout jako obřad. A hlavně, nemusí jen o pohlavní styk. Vždyť i masáž hráze partnerky může být vzrušují. A zároveň je velmi prospěšná, je prevencí před episiotomií (nástřihem hráze, když je žena příliš úzká). Měla by se provádět 2-3x týdně přibližně od 12. týdne těhotenství. Jak hráz (oblast mezi pochvou a konečníkem) masírovat? Žena leží tak, aby se jí nohy dotýkaly chodidly. Partner si zvlhčí prsty dětským olejíčkem a masíruje ji na hrázi (cílem je uvolnit poševní tkáň, svalů obklopující pochvu a kůže hráze). Od 16. týdne lze pozornost soustředit i na pochvu. Je lepší, aby do ní muž vsunoval prsty seřazené nad sebou, neboť se tím zbytečně nenapíná poševní vchod. V každém případě nesmí mít nastávající maminka nepříjemné pocity. Co se týče prsou, mohou začít choulostivět, takže s dotyky opatrně.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S rostoucím bříškem ubývá chuti na sexFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Když je bříško malé

Období druhého trimestru je asi nejpohodovější. Muže přitahují fyzické změny jeho partnerky - plnější ňadra, zvýšená poševní vlhkost, žádná menstruace. Žena si plně uvědomuje, že v sobě chová poklad, a je ráda, když ji prvotní a nejhorší příznaky z časného stadia těhotenství opouštějí. Na obavy z porodu je ještě brzy a bříško není natolik veliké, aby překáželo. Sexu nic nebrání. Použít se mohou všechny milostné polohy, i když samozřejmě neexistuje univerzální návod vhodný pro snadný a pohodlný průběh pohlavního styku.

Třetí trimestr u většiny dvojic znamená opadnutí touhy a žádostivosti. Problém je i v objemu bříška, kvůli kterému je žena neobratná. Orgasmus nebo pohlavní styk těsně před blížícím se dnem D může údajně vyvolat porodní bolesti, ale jinak se není čeho bát.

Volba nejvhodnější polohy

  • Polohy zezadu jsou pro milování v těhotenství vhodné. Pronikání z pozice na všech čtyřech nabízí přijatelné řešení pro oba partnery.
  • V pokročilejším stadiu těhotenství, kdy je bříško větší, je třeba zvolit polohu „lžic". Žena leží v pozici na boku a natáhne nohy. Muž do ní zezadu vniká a zároveň ji objímá.
  • Ne příliš hlubokého (čili žádoucího) průniku dosáhneme, když těhulka leží na zádech, ale nohama se dotýká země. Partner jí mezi nimi klečí.
  • Milování a cvičení se dá spojit. Když žena přisedá na penis muže ležícího na zádech, tak současně procvičuje a uvolňuje pánev.
  • Vagina ženy se po 12. týdnu zvětší, což dává jezdeckým polohám zcela jiný rozměr.

Reklama

Související témata:

Načítám