Hlavní obsah

Shimmy: Zázračný cvik pro těhotné!

Foto: shutterstock.com

Při břišním tanci posilujete svaly i relaxujeteFoto: shutterstock.com

Reklama

Čekáte miminko a hledáte zábavné a hlavně bezpečné cvičení? Pak zkuste břišní tanec. Zacvičte si s námi, prospěje to vám i vašemu ještě nenarozenému děťátku!

Článek

V těhotenství dochází k velkým fyzickým změnám, které jsou velkou zátěží pro ženské tělo. Extrémně namáhány jsou nejen břišní svaly, ale také záda a nohy. A právě k uvolnění všech těchto partií napomáhá základní prvek břišního tance - shimmy. Jde o jemný třes prsou, paží, boků a pak i celého těla. Určitě ho každá z vás po chvíli trénování hravě zvládne.

Co umí břišní tanec?

  • Posiluje svalstva pánevního dna a zvyšuje tak jejich elastičnost, čímž se předchází jejich ochabnutí. Povolení těchto svalů má totiž na svědomí velmi nepopulární, přesto existující poporodní problém, a to únik moči.
  • Během tance se rozproudí placentální krev a dítě tedy dostává více kyslíku a výživy, což pozitivně ovlivňuje jeho celkový vývoj.
  • Úžasně relaxuje.

Ale to není zdaleka vše. Břišní tanec také podporuje správné držení těla, učí ladným pohybům a tím zvyšuje sebevědomí každé ženy. A to právě u těhotných někdy pokulhává, ať už jsou příčiny ve fyzických změnách (reakce na rostoucí bříško a přibývání na váze) či v těch psychických (někdy se objevují špatné nálady či dokonce depresivní stavy).

Tak na co čekáte, dolů z kavalce a hurá na hodinu břišního tance. Pokud totiž budete v pohodě vy, bude i vaše miminko v bříšku!

Reklama

Související témata:

Načítám