Hlavní obsah
Foto: comorestaurant.cz

Foto: comorestaurant.cz

Díky šťavnatému telecímu s parmskou šunkou všem předvete svoje kuchařské kvality!

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Jídlo
  • 150 ml oleje
  • 3 lístky čerstvé šalvěje
  • 12 ks cherry rajčat
  • 12 plátků parmské šunky
  • 1 lžička soli
  • 800 g telecí kýty
Bramborová kaše
  • 500 g brambor
  • 50 g bylinkového másla
    7
  • 150 ml mléka
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Maso očistíme a nakrájíme na 12 stejně velkých plátků, které zlehka naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, přidáme lístek šalvěje a zabalíme do plátku parmské šunky. Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě doměkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, které se nám rozpustí, teplé mléko a vyšleháme do jemné kaše, kterou dochutíme solí.

02.

Rozehřejeme olej na pánvi a zprudka opečeme telecí plátky z obou stran. Přidáme cherry rajčátka. Zlehka zastříkneme vývarem nebo vodou, přidáme telecí demi glazé, pár lístku šalvěje, zjemníme máslem, dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme 3 nočky bramborové kaše, 3 plátky masa, rajčátka a jemnou šťávu z pánve.

Související témata:

Načítám