Hlavní obsah

Telecí Saltinboca s bramborovou kaší

Foto: comorestaurant.cz

Telecí Saltinboca s bramborovou kaší

Čeká vás slavnostní večeře, během které chcete všem dokázat, jak skvělá jste kuchařka? Naservírujte hostům šťavnaté telecí s parmskou šunkou. A když budou chtít recept, odpověď je jasná: www.prozeny.cz!

Článek

Informace o receptu

  • náročné
  • 1 hodina
  • 4 osoby
  • drahé

Použité ingredience

  • 800 g telecí kýty
  • sůl a pepř
  • 12 plátků parmské šunky
  • 12 ks cherry rajčátek
  • šalvěj
  • 1 kg brambor
  • 80 g másla
  • 400 ml mléka
  • 150 ml stolního oleje
  • 0,1 l telecí demi glazé

Návod k přípravě

Maso očistíme a nakrájíme na 12 stejně velkých plátků, které zlehka naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, přidáme lístek šalvěje a zabalíme do plátku parmské šunky. Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě doměkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, které se nám rozpustí, teplé mléko a vyšleháme do jemné kaše, kterou dochutíme solí. Rozehřejeme olej na pánvi a zprudka opečeme telecí plátky z obou stran. Přidáme cherry rajčátka. Zlehka zastříkneme vývarem nebo vodou, přidáme telecí demi glazé, pár lístku šalvěje, zjemníme máslem, dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme 3 nočky bramborové kaše, 3 plátky masa, rajčátka a jemnou šťávu z pánve.

ynezorPumanzeSaNyknalC