Hlavní obsah

Téma týdne: Řekla jsem dost a začala žít!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V Londýně jsem opět začala znovuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Téma týdne: Po třiceti jsem začala... Po třicítce si mnohé z nás myslí, že už nejde spousta věcí. Že opak je pravdou, dokazuje příběh Denisy, která jednoho dne udělala za svým dosavadním životem tlustou čáru. A co jí to přineslo? I vy se můžete na info@prozeny.cz podělit s ostatními, co se vám po třicítce podařilo. Čeká na vás honorář 500 korun.

Článek

S mým expřítelem jsem byla 3 a 1/2 roku, ale poslední rok byl jen o přežívání. Tedy dnes vím, že jsme ani jeden nechtěli udělat první krok. Přiznám se, že i já jsem měla strach. Táhlo mi na 32 a představa, že bych zase měla začínat, se mi moc nezamlouvala.

Jeho urážky na můj účet se jen zvyšovaly a já zjistila, že to opravdu dál nemá cenu. Musím říct, že jsem s mým ex žila v Londýně. Měli jsme společné známé, zázemí, bydlení... Jednoho dne jsem ale řekla, že odcházím.

Naházela jsem věci do auta a odstěhovala se na opačný konec Londýna. Zrušila jsem veškeré styky s našimi společnými známými, změnila si telefonní číslo, e-mailovou adresu, našla si nové zaměstnání a ubytování. Začátky byly těžké, ale já byla odhodlaná vydržet. A tak jsem začala - rozhodla jsem se, že si dodělám VŠ a vzali mě na obor, který jsem chtěla. Dnes jsem pyšnou držitelkou diplomu - Master of Science. Cestuji a Silvestra 2007/8 jsem slavila u Tádž Mahalu. Koupila jsem si lekce létání a nadchlo mě to tak, že si v budoucnu udělám kurz na instruktorku. Na příští rok  plánuji, že s pár dalšími nadšenci zlezeme Kilimandžáro v Africe.

Sportuji! Stále žiji v Londýně, kde budu slavit Silvestra, a hned odlétám do New Yorku. Už to budou čtyři roky, co jsem odešla od mého ex. Pořád nemám stálého partnera a spousta lidi nechápe, jak můžu být stále svobodná. Jenže já žiji svůj život a žiji ho tak, jak chci já. Každé ráno se probudím a jsem šťastná, že jsem zdravá! A hlavně vyrovnaná sama se sebou, k čemuž přispělo právě to, že je mi přes 30, kdy jsem našla sama sebe a svůj smysl. Chtěla bych povzbudit všechny čtenářky, které mají jen sebemenší pochybnosti, že jim je ,,už" přes 30 a že některé věci už prostě nemají cenu. A já jim vzkazuji, že to cenu má!

Věřte mi, že každý krok, který uděláte, vás posune dál, začnete si vážit sama sebe a budete na sebe pyšná. Vždyť máme jen jeden život, tak proč ho nežít naplno bez zbytečných předsudků!

A jak jste na tom vy? Podařilo se vám dokázat po třicítce něco zásadního? Pište na info@prozeny.cz a staňte se posilou našeho redakčního týmu za honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám