Hlavní obsah

Téma týdne: Skončily jsme v jiném hotelu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Od začátku byly s dovolenou problémyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Téma týdne: Moje (NEJ)horší dovolená vás opravdu oslovilo. A není divu. Stále častěji se totiž stává, že cestovní kancelář buď nedodrží slíbené podmínky, nebo ještě v horším případě zkrachuje. Co se stane, když se ocitnete v jiném hotelu, než kam jste měla dojet, nám vylíčila čtenářka Nikol. I ona se tak zařadila do výběrového kola, ve kterém můžete dostat honorář 500 korun.

Článek

Jmenuji se Nikol, mám 21 let a můj zážitek z dovolené je docela zajímavý a dalo by se říct, že nejhorší, ale i nejlepší zároveň. Jak je to možné? Už v lednu jsme si s kamarádkou vybíraly dovolenou.

Od počátku jsme věděly, že chceme na Mallorku, a tak coby studentky jsme poctivě spořily každou korunu, abychom si na naši vysněnou dovolenou našetřily. Pak jsem ale zahlédla super katalog jedné nejmenované cestovní kanceláře, kde mě upoutala akce na ostrov Krétu za úžasnou cenu v hotelu, letecky a se snídaní.

Ihned jsem volala kamarádce a probraly jsme to. Nakonec to Kréta vyhrála nad Mallorkou na plné čáře a my si dovolenou v cestovní kanceláři koupily v polovině ledna a čekaly jsme. Jak se čas krátil a my se těšily a balily, nastal problém číslo 1. CK nám oznámila, že nám musí přehodit termín, protože v tom našem původním není obsazené letadlo, takže musíme vyčkat dalších 14 dní.

I to jsme přečkaly a po těch dvou týdnech, kdy jsme se bály, aby vše dopadlo dobře, jsme se ocitly na letišti a čekaly na letadlo. Protože to byl náš úplně první let, tak jsme byly docela nervózní, ale vše proběhlo v naprostém pořádku a my včas odletěly na Krétu. Po přistání jsme jásaly a těšily se, jak si užijeme večer, půjdeme na diskotéku, jak budeme obcházet bary a užívat si nočního života.

Po vyzvednutí zavazadel jsme se dostavily k delegátce, která nás rozdělila do transférů podle příslušných hotelů. Trošku jsem znervózněla, protože vzhledem k tomu, že dalších asi 150 lidí odjelo příslušnými autobusy do svých hotelů, já se svou kamarádkou jsme byly usazeny do taxi a vyslány taky směrem k hotelu, ale na jinou stranu. Když jsem se zeptala řidiče, jak dlouho pojedeme, tak se mi postavily vlasy hrůzou. Prý víc než dvě hodiny. A co moje nervy?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nakonec jsme si dovolenou užilyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

No nechtějte to ani vědět, protože jsem si hned zkraje myslela, že jde o omyl. A nemýlila jsem se. Po příjezdu na hotel jsem zjistila, že jsme na špatném místě. Z nepochopitelných důvodů jsme byly napsány na hotel a místo, kde jsme ve skutečnosti vůbec neměly být. Chtělo se mi brečet.

Na to, že jsme si zaplatily rušný hotel na rušném místě se zábavním parkem pět minut od hotelu, diskotéky a bary, jsme skončily na místě 1 km prudce z kopce a do kopce od pláže, kde bylo navíc každých 100 m zákaz plavání, nikde žádní lidé, žádné obchody, poslední bar se zavíral o půlnoci, výhled jsme měly na kozí farmu, kde nás otravovali po celý den ptáci, bazén byl nefunkční, milion brouků a já jsem jak největší zoufalec na dovolené druhý den probrečela. Chtělo se mi domů. Ale říkala jsem si, že to přece tak nemůžu nechat.

Jako vzorný cestující jsem si s sebou přivezla samozřejmě i smlouvu od CK, kde byl kontakt, tak jsem zavolala naší delegátce s tím, že se mi v hotelu a na místě nelíbí, že podle smlouvy tu vůbec nemáme být, tak ať se s tím něco dělá. Měla jsem strach, jak to dopadne, ale protože jsme měly schopnou delegátku, tak se o nás postarala a už po dvou dnech jsme se stěhovaly do hotelu nového na jiném místě.

A tam už konečně začala ta opravdová dovolená. Od CK jsme jako omluvu za problémy s umístěním dostaly all inclusive a hotel byl o hvězdičku lepší. Navíc se k nám chovali jako k nejváženějším hostům. Takže z nejhorší dovolené se posléze stala dovolená nejlepší a my mohly řádně užívat našeho nočního života, barů, diskoték, zábavních parků, obchůdků a nových lidí. Nakonec jsem ráda, že to tak dopadlo, a považuji to za zároveň nejhorší zkušenost plnou nervů, ale i nejlepší zážitek z dovolené a pochopitelně nezapomenutelný...

Máte nějaký nepříjemný zážitek z dovolené? Nebo jste naopak prožila něco neočekávaně výjimečného? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám