Hlavní obsah

Ten pravý (krém) pro všechny

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krém je základem péče o pleťFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

V lahvičkách a kelímcích s krémy se skrývá nepřeberné množství prospěšných látek, jež mají za úkol napravit kosmetické hříchy, kterých jsme se na pleti dopustily. Výběr správného přípravku je pro tvář klíčový, chybně zvolený produkt může napáchat více škod než užitku!

Článek

Málokdo je se svou tváří spokojený a dnešní „dokonalý" trend je neúprosný. Vždy se totiž najde něco, co by se dalo vylepšit. Máte bezproblémovou pleť? A nemyslíte, že s rozjasňujícím krémem by vypadala ještě lépe?

Krém hraje v celkové péči ústřední roli, proto se nebojte investovat. Abyste nekupovala zajíce v pytli, vyžádejte si vzoreček. Uvidíte, jakou má konzistenci, zda vám nebude vadit vůně a co nejdůležitější, jestli se snese s vaším make-upem. Do krému by se kvůli šíření bakterií nemělo sahat prsty, proto je lepší používat přípravky s pumpičkou. Pokud je váš favorit k dostání výhradně v kelímku, používejte k němu špachtličku.

Zjistěte, co vaše pokožka potřebuje, a dopřejte jí to.

Citlivá pleť:

Zkoušejte přípravky výhradně pro citlivou pleť, nejlépe si vyberete v lékárně, například Hydreane Riche od La Roche Posay. Trápí-li vás zarudnutí tváře, zkuste Eucerin. Nabízí denní i noční krém, který díky zeleným pigmentům dodá pleti přirozený tón. Pořiďte si také termální vodu ve spreji, kterou můžete použít před i po krémování. Na rozdíl od obyčejné vody, která tvář vysušuje, pleť zklidní a hydratuje. Stejně postupujte i s výběrem krému proti vráskám, musí být bez parfemace a alkoholu.

Foto: archiv firem

Investice do kvalitního krému se vyplatíFoto: archiv firem

Suchá pleť:

Tento typ pleti potřebuje více hydratace než všechny ostatní. Investujte do kvalitního výživného krému, např. Hydra Zen od Lancomu. Jako doplňkovou péči můžete zkusit i hydratační séra  pod svůj krém. Aqualia Thermal Serum od Vichy obsahuje zklidňující termální vodu a intenzivně hydratující složky. Suchá pleť rychleji stárne, Clinique Youth Surge bojuje proti vráskám, obsahuje ochranný faktor a pokožku zavlaží na celý den.

Normální pleť:

Máte-li normální pleť, bez větších potíží, jste šťastný člověk. Postačí vám běžný hydratační krém, jako je L'Oreal Happyderm, můžete aplikovat i ty s rozjasňujícími účinky. Začaly vás trápit vrásky? Ani zde se nemusíte omezovat, začněte s noční protivráskovou péčí, později vyměňte běžný krém za bojovníka proti zvrásněné pokožce. Nezapomínejte používat UV faktory jako prevenci proti pigmentovým skvrnám.

Foto: archiv firem

Dopřejte své pleti náležitou péčiFoto: archiv firem

Smíšená pleť:

Vaše tvář potřebuje dvojí péči - zmatnit T-zónu a zavlažit zbytek tváře. Můžete mít dva typy krémů nebo vsadit na jeden, hydratační, ale nemastný. Skvělý je Clinique Moisture Surge, který je určen pro všechny typy pleti a opravdu je všechny uspokojí. Skvěle vyživí a problematická místa nezanechá mastná. Proti vráskám nasaďte péči od Biothermu Line Peel Nuit.

Mastná pleť:

Mastná pleť neznamená, že je tvář dostatečně hydratovaná. Jedná se o častý omyl, kvůli kterému ženy pokožku zbytečně vysušují. Ideálním řešením je hydratační krém, který nezanechává stopy, je nemastný a zmatňuje. Na primárně zmatňující krémy ale pozor, často dělají neplechu - když se po nich aplikuje make-up, mohou žmolkovatět. Dobrým řešením je krém pro mastnou pleť od Ahavy nebo Payotu. Trápí-li vás pupínky, použijte lokální péčí Clinique Anti Blemish Solutions. Problém mastné pleti a vrásek řeší Korres a jejich Alpine Herbs cream.

Nadopujte pleť vitaminy, později se vám odvděčí!

Reklama

Související témata:

Načítám