Hlavní obsah

Tenisky bílé jako sníh: Celebrity je kombinují s kraťasy, šaty i sukněmi. A vy?

Foto: Profimedia

Neváhejte je nosit k sukni jako modelka Gigi HadidFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trend, že se sportovní prvky staly součástí i jinak elegantního oblečení, už nikoho nepřekvapí. Seznamte se s oblíbenou obuví celebrit i milovnic módy – bílými teniskami. Nosí je k čemukoli!

Článek

Tuto módní mánii nastartovalo znovuuvedení kultovních sportovních bot Adidas Stan Smith před dvěma lety. Od této chvíle se bez nich nemohla žádná známější modelka či bloggerka obejít. Starší generace by mohla takový styl bot označit jako něco, co jim připomíná zdravotnickou obuv, ale mladší po ní šílí.

Foto: Profimedia

Kendall Jenner byla jednou z prvních propagátorek tohoto trenduFoto: Profimedia

Důvod, proč dát šanci bílým teniskám? V rámci sportovních bot vypadají velmi elegantně a můžete je snadno kombinovat k čemukoli. Není divu, že třeba Švédky, milovnice minimalistické módy, kdy vypadáte skvěle, ale nenuceně zároveň, tuto obuv nesundají z nohy.

Foto: Profimedia

Modelka Karlie Kloss kombinuje bílé tenisky s klasickým trenčkotemFoto: Profimedia

Malé triky

Pokud chcete, aby tato obuv zároveň opticky prodloužila vaše nohy, volte tenisky vykrojené okolo kotníku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Geox, prodává Zoot, 3799 Kč, Trussardi, prodává Bibloo, 1919 KčFoto: archiv firem

Pokud se neobejdete bez podpatků, ale tento trend se vám líbí, vsaďte na bílé kecky s vysokou podrážkou. Sluší ale spíš štíhlejším ženám, jinak vizuálně přidávají nohám na objemu.

Foto: archiv firmy

Na foto: Nike Air Max, prodávají Freshlabels za 3790 KčFoto: archiv firmy

Styl ulice

Jak už bylo řečeno, vášeň pro bílé tenisky spojuje celebrity, co nastolují trendy, i jejich následovnice, které to od nich odkoukaly na internetu. Zdaleka ale neplatí, že tento sportovní trend musíte kombinovat jen s tepláky a mikinou.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Brazilská modelka Izabel Goulart kombinaci sukně a tenisek miluje. Miranda Kerr neváhá rozbít bílými botami celočerný stylingFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Gigi Hadid nosí nejrůznější bílé tenisky tak často, že si je snad jednou obuje i na červený koberec. Dcera Lionela Richieho Sophia spojila dva trendy: bomber a bílé teniskyFoto: Profimedia

Jaké si vybrat

Variant je samozřejmě dost, ačkoli mezi ty nejklasičtější stále patří model Adidas Superstar, který má sice řadu verzí, ale jedná se o stejný princip: nízké tenisky s třemi nezvýrazněnými pruhy a tkaničkou.

Foto: archiv firmy

Na foto: Adidas Superstar Metal 80s, prodává A3 Sport, 3490 KčFoto: archiv firmy

Obměny tohoto klasického tvaru najdete i mezi nesportovními značkami, které nabízí co nejrůznější aplikace: od podrážky s potiskem mramoru po letošní hit, barevné bambulky na tkaničkách.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s hadím potiskem, Adidas, prodává Footshop za 2990 Kč, s motivem mramoru, Asos, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s bambulkami, Zara, 1299 Kč, se stříbrnou patou, H&M, 799 KčFoto: archiv firem

Samozřejmě, není bílá kecka jako bílá kecka. Pohrát si můžete i s výběrem tvaru, kdy je stále v kurzu retro kotníkový model, boty na suchý zip (opět letos platí čím výraznější, tím lepší), nazouvací slip-ony, kdy nestrávíte příliš času obouváním a běžecký styl bot, co zkombinujete třeba s elegantními šaty.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kotníkové Reebook Freestyle Hi Og Lux, prodává Queens, 2690 Kč, se suchým zipem, 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nazouvací slip-ony, Vans, prodává Queens za 1490 Kč, běžecké, Nike, prodává Footshop, 2390 KčFoto: archiv firem

Aby bílá bílá byla

Zahraniční turisté často nosí právě bílé tenisky, co se přímo lesknou čistotou. Ne vždy, ale skutečnost je taková, že ve Skandinávii, Americe, Německu nebo Británii pečují módemani a módemanky o své bílé sportovní boty velmi příkladně. Co od nich můžete odkoukat?

  • Použijte bílý lak na nehty, abyste zakryly škrábance.
  • Velké fleky můžete odstranit pomocí octa.
  • Neperte bílé tenisky nikdy v pračce, zničíte si je.
  • Abyste mohly odstranit i nečistoty na špatně dostupných místech, použijte starý zubní kartáček.
  • Tkaničky nechte odmočit v teplé vodě.
  • Po čištění vysušte boty papírovou utěrkou, rychleji tak uschnou.
  • Na olejové skvrny použijte jemný šampon na vlasy.
  • Pořídit si můžete i specializované produkty určené k čištění bílých tenisek, prodávají je například ve Footshop nebo Queens

Pořídíte si jeden takový pár do botníku?

Reklama

Načítám