Hlavní obsah

Teplo pro tělo i duši

Foto: samphoto.cz

Teplo dělá zázrakyFoto: samphoto.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S horkými tipy, které vám přinášíme, zvládnete letošní zimu naprosto v pohodě. Teplo totiž dokáže zmírnit spoustu nejen zdravotních obtíží, ale je lékem i pro duši. Uvidíte sama, budete se cítit příjemně a uvolněně.

Článek

Taky to znáte - jakmile přijde  zima, většina z nás si začne s oblibou vařit horký čaj, punč nebo svařené víno. Teplo nám prostě v chladných dnech dělá dobře na duši, znamená totiž uvolnění a pohodu, je to balzám. Navíc zlepšuje prokrvení těla, uvolňuje napětí a přivádí imunitní systém do obrátek. Teplem můžeme samy léčit celou řadu obtíží. Jak těch fyzických, tak i psychických.

Uvolňuje napětí

Když je nám zima, úplně mimovolně napínáme šíji a ramena. Následkem toho svaly tuhnout a potom také pořádně bolí. A právě tady teplo dokáže opravdové divy, svaly totiž zase změkčí a zvláční. Napnuté a ztuhlé partie umí výborně rozehřát ohřívací náplast s účinnými látkami z přírodních esenciálních olejů. Podobný efekt mají také masti proti bolesti.

Zahání zákeřné viry

Z nosu vám teče, kašlete a cítíte se pod psa - jisté příznaky toho, že je nachlazení na pochodu. Proti tomu funguje jeden skvělý horký tip - ponořte se do vany. Tak už na začátku virózy posílíte svou obranyschopnost. Koupel s rašelinou vám krásně ohřeje celé tělo. Účinek ještě posílí následná poticí kúra - po vykoupání se pořádně zachumlejte a lehněte si do postele.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedNahřátý polštářek nebo termolahev mírní křečeMírní bolestí břicha

Menstruační bolesti občas sklátí každou ženu. Během menstruace se svaly dělohy křečovitě stahují. Ale ať už se jedná o menstruační potíže, nebo křeče v žaludku, problémy zmírní nahřátý polštářek s třešňovými peckami.

Klouby v pohodě

V chladu mohou klouby docela snadno začít stávkovat. Důvodem je jejich opotřebování. Teplo však může potíže zmírnit. V lékárně si kupte léčivé bahno. To pak doma rozmíchejte v teplé vodě a udělejte si na klouby příjemně teplý zábal.

Uvolní záda

Pro bolavou páteř je teplo to pravé! Ve většině případů bývají totiž příčinou ztuhlé svaly a teplem se zase hezky uvolní. Obzvlášť dobře působí parafínové zábaly.

Reklama

Související témata:

Načítám