Hlavní obsah

Tesco zahajuje 7. kolo programu Vy rozhodujete, my pomáháme

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Tesco Stores ČR a.s.Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Dalším kolem „Vy rozhodujete, my pomáháme“ Tesco opět podporuje komunity a neziskové organizace ve vašem okolí.

Článek

Program „Vy rozhodujete, my pomáháme“ spustil přihlašovací fázi do již 7. kola. Program vytvořil Nadační fond Tesco již před třemi lety a slouží k podpoře projektů neziskových organizací. Projekty jsou obvykle zaměřeny na rozvoj okolí, podporu vzdělávání, pomoc zdravotně a sociálně znevýhodněným, ale také na podporu kultury, sportu a zdravého životního stylu. Projekty se mohou do programu přihlašovat až do 10. listopadu 2019.

Jak to celé funguje

Za uplynulých šest kol věnovalo Tesco více než 23 milionů korun. Díky těmto penězům mohly neziskové organizace uspořádat 1 080 projektů z celé České republiky. Zákazníci hlasují prostřednictvím žetonů, které obdrží ke každému nákupu. V každém obchodě je hlasovací zařízení s třemi tubusy a každý tubus patří jedné konkrétní organizaci. A právě vhozením žetonu do tubusu vámi vybrané organizace můžete hlasovat pro projekt, který vás nejvíce zaujme. Všechny projekty jsou schváleny odborných grantem, kterým je Nadace rozvoje občanské společnosti. Hlasování bude probíhat od 20. ledna do 16. února 2020.

Ještě snazší přihlašování

Oproti minulým kolům není zapotřebí k online přihlášce připojovat přílohy. Novinkou také je, že projekty, které se umístí na druhém a třetím místě, mohou získanou finanční částku využít buď na realizaci původně přihlášeného projektu, anebo mohou finance použít k podpoře vlastní činnosti. Samozřejmě však v souladu s pravidly programu. K této změně se Tesco rozhodlo z toho důvodu, aby ještě více podpořilo neziskové organizace, pro které je administrativa velmi silnou zátěží.

Tesco daruje peníze v již sedmém ročníku

Hlasování začne z obchodech Tesco 20. ledna a potrvá až do 16. února 2020. Hlasy budou průběžně sčítány, aby zákazníci i neziskové organizace viděli, jak se průběh vyvíjí. Vítězný projekt získá 30 000 Kč. Projekt na druhém místě obdrží 16 000 korun a projekt na třetím místě bude podpořen částkou 10 000 korun. Výsledky hlasování budou zveřejněny 2. března 2020. „Programem Vy rozhodujete, my pomáháme se snažíme změnit k lepšímu okolí našich obchodů. Uvědomujeme si, že pouze úsilí a nadšení neziskových organizací nestačí. Čeho se jim obvykle nedostává, jsou finance. Programem dáváme příležitost našim zákazníkům, aby si sami rozhodli, které projekty v jejich okolí mají největší smysl,“ dodává Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco Stores ČR. Veškeré neziskové organizace se mohou přihlásit přímo na stránkách programu. Pomáhat komunitám je totiž v naší DNA!

Reklama

Načítám