Hlavní obsah

Test: Miluje vás ještě?

Foto: Thikstock

Také pochybujete o jeho citech k vám?Foto: Thikstock

Reklama

Miluje mě ještě? Proč už mi tak často neříká ta dvě kouzelná slůvka? Také ve vás občas hlodá červíček pochybností? Zjistěte, jestli láska mezi vámi už natáhla bačkory, anebo se vznáší v nebeských výšinách! Náš test vám to prozradí!

Článek

Důvodů, proč může i zpočátku velká láska zešedivět, nebo se dokonce úplně vytratit, může být pěkná řádka. Proč se to děje a co radí odborník?

Problém: rutina!

Vzpomínáte ještě, jak vás jen jeho letmý dotek přiváděl do extáze? Kouzlo se ale chtě nechtě (je jasné, že vám oběma přibyly starosti s bydlením, dětmi...) po čase vytratilo, ale rutina ve vztahu je pěkná potvůrka. Vkrádá se pomalu a u každého po individuální době. Dochází pak k odcizení obou partnerů a vztah může utrpět pořádně hluboké rány.

Řešení: „Pokud si daní dva lidé stojí za to, budou si dělat příjemné okamžiky, a to i po letech. Choďte třeba každou středu do sauny, na squash, anebo jen do lesa na procházky. Společný čas je nutné plánovat, protože to jinak pod tíhou všedních starostí nezvládnete. Stejně tak se s partnerem překvapujte a vytvářejte si takzvané magické momenty. Ty mohou být drobné, doma u svíček anebo i větší, třeba když koupíte lístky do divadla, kina...,“ radí koučka vztahů, Bc. Lenka Černá.

Foto: Isifa

Dřív vám dával dárky a teď najednou nic?Foto: Isifa

Problém: už není tak pozorný

Zpočátku vám nosil dárky, kdy se dalo. Doslova z něj čišela radost, že vás může potěšit. Ale teď? Sotva si vzpomene na vaše výročí nebo narozeniny. Místo originálního dárku od srdce vás odbude klasikou, jako je večeře v nic moc podniku nebo vám (v lepším případě jen s několikadenním zpožděním) přinese rádoby puget...

Řešení: „Pokud vám jeho způsob chování vadí, určitě je dobré to s partnerem probrat a říci mu své pocity. To však nedělejte ve chvíli, kdy máte lítostivý pocit z nevhodného dárku, ale spíše mimo inkriminovanou dobu, kdy nejste rozhozená. Někdy si to muži prostě jen neuvědomí a není to od nich známka toho, že vás nemilují. Prostě jen přemýšlejí jinak než vy,“ dodává Lenka Černá.

Problém: nenaslouchá vám, je bez zájmu…

„Miláčku, mohl by ses prosím po práci stavit pro pečivo? Dnes musím zůstat přesčas a nestihnu to.“ Z práce se vrátíte utrmácená a rohlíky nikde… Že to znáte? A nemusí se to týkat jen těchto běžných maličkostí. Pokud často partnera přistihnete při tom, že vás neposlouchá, nebo v horším případě nenaslouchá vašim přáním, nad vaší vzájemnou láskou visí velký otazník!

Řešení: „Důvodů může být více. Buď mu už vztah ani vy nestojíte za to, anebo do něj jednoduše ,hustíte' moc. Pokud vás tedy partner neposlouchá, musíte zjistit proč. A v případě drobných a běžných událostí – dělejte si na pravidelné obtíže partnerské dohody, které poté budete dodržovat. K tomu slouží třeba domácí ústava,“ radí dále koučka. Nepomůže i vám? Najdete ji zde!

Foto: Thinkstock

Sexuální spokojenost souvisí s celkovou vztahovou spokojenostíFoto: Thinkstock

Problém: něžnosti jdou stranou

Jestli vaše láska pokulhává, vycítíte také z toho, že ustupují něžnosti. Líbáte se méně, objetí, natož sex, nemají ten správný náboj.

Řešení: „Sexuální spokojenost kopíruje vztahovou spokojenost. A tak, pokud vám to nefunguje doma v komunikaci, pravděpodobně vám to nebude fungovat ani v oblasti intimity. Zeptejte se sama sebe, jestli byste nejdříve neměli vyřešit vztahovou nepohodu? Co jste zanedbali, že už to není jako dříve? Nelze však druhého do něčeho tlačit, spíš by ho to ještě odradilo. Musí to přijít samovolně s dobrým pocitem a pohodou v partnerském vztahu, a to jsme opět v bodě rutina, že?“ radí Lenka Černá.

Že jste se v některých bodech našly? Pak si zkuste udělat náš test, dozvíte se o vašem vztahu ještě více!

Pokud jste na většinu otázek odpověděla „ano“, můžete si gratulovat. Váš vztah je pravděpodobně harmonický a láska v něm rozhodně nechybí! V opačném případě nezoufejte a myslete na rčení, které se už tolikrát osvědčilo jako stoprocentní pravda, a sice, že nikdy není pozdě…

Reklama

Související témata:

Načítám