Hlavní obsah

Test: Nej papírové kapesníčky

Foto: Ondřej Kroutil

Otestovali jsme pro vás papírové kapesníčkyFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Ať už vám obličej zdobí malá skobička, ukázkový pršák nebo roztomilá bambulka, každý nos si v době nemoci zaslouží prvotřídní péči. Neléčená rýma trvá 7 dní, léčená týden – a tak si svého papírového smrkacího společníka vybírejte pečlivě. Třeba podle našeho redakčního testu papírových kapesníčků!

Článek

6 různých typů, 6 rozdílných výrobců. Vzhledem k nadcházející zimě a sílícím mrazům jsme si v redakci tentokrát neposvítili ani na make-upy, ani na řasenky, ale na obyčejné papírové kapesníčky. Liší se cenou, vůní, povrchem i pevností. Který z nich si získal srdce a nosy redakce?

Foto: Ondřej Kroutil

Komise hodnotila kapesníčky z několika aspektůFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Nakoupili jsme běžně prodávané kapesníčky různých značekFoto: Ondřej Kroutil

Jak dopadl test

Pětičlenná porota hodnotila hned několik aspektů (jemnost, pevnost, povrch, subjektivní pocit při smrkání, obal) body od 1 do 5 – nejméně byl 1 bod, nejvíce 5. Jednotlivé vzorky byly označeny čísly, hodnotící tedy nevěděli, jakou značku kdy testují. Obaly se hodnotily až nakonec. A takhle to dopadlo!

Harmony: Dětské kapesníčky (2,5 bodu)

Charakteristika: Třívrstvé kapesníčky s kreslenými obaly s husičkami Cena za 1 balíček: 2,50 Kč Vůně: Žádná Poznámka: Redakce oceňuje formát balení, který je menší než klasický, takže se snadněji vejdou do kabelky.

Linteo: Saténový komfort s vůní máty (2,5 bodu)

Charakteristika: Parfemované třívrstvé kapesníčky Cena za 1 balíček: 2 Kč Vůně: Výrazná, častým argumentem proti bylo, že voní až moc Poznámka: Parfém někteří označili i jako „nepříjemný smrad“, jiní zase přes rýmu mátu vůbec neidentifikovali.

Zewa: Pestré kapesníčky (3,4 bodu)

Charakteristika: Třívrstvé kapesníky o velikost 21 x 21 cm s pestrými obaly Cena za 1 balíček: 3 Kč Vůně: Žádná Poznámka: Jedna z testujících z kapesníčku po posmrkání cítila zvláštní „hospodský“ zápach.

Kleenex: Nejdražší vzorek v testu (3,5 bodu)

Charakteristika: Známé čtyřvrstvé kapesníčky z reklamy napuštěné balzámem Cena za 1 balíček: 6,20 Kč Vůně: Téměř žádná Poznámka: Testující měli pocit, jako by kapesníčky byly posypané pudrem.

Soft & Sicher: Překvapení dne (3,6 bodu)

Charakteristika: Třívrstvé kapesníčky z drogerie DM s vůní alove vera Cena za 1 balíček: 3,30 Kč Vůně: Nepříliš výrazná Poznámka: Subjektivně hodnocen jako vítěz testu.

Clever: Šmirglpapír (2 body)

Charakteristika: Třívrstvé kapesníčky ze supermarketu Billa Cena za 1 balíček: 1,30 Kč Vůně: Žádná Poznámka: Subjektivně nejméně kvalitní a příjemný kapesník v testu.

Když už nos odřený máte

Pokud se vám přeci jen stalo, že jste smrkaly až běda a máte odřený nos, vyzkoušejte některé z šikovných hojivých mastiček. Sáhnout můžete po tubě Bepanthen Plus, který dobře snášejí i děti, protože po nanesení neštípe. Zkuste také masti Infadolan, Borozan nebo zajděte za svou lékařkou a nechte si předepsat léty vyzkoušený Ophthalmo-Framykoin.

A jaké kapesníky nejraději používáte vy? Máte raději látkové nebo papírové? A co ty v krabičce – kupujete si je také? Přidejte svou zkušenost do diskuse a poraďte ostatním!

Reklama

Související témata:

Načítám