Hlavní obsah

Tipy, jak ušetřit za kosmetiku

Foto: Thinkstock

Kosmetiku potřebuje každá ženaFoto: Thinkstock

Reklama

Ačkoli se říká, že krása něco stojí, neznamená to, že byste za ni měla utrácet více, než je nezbytně nutné. Dělá i vám nákup kosmetiky v peněžence „průvan“? Osvojte si několik jednoduchých triků a ušetříte!

Článek

Než podlehnete reklamě a vrhnete se na další zázračný kelímek, zvažte, jak jste na tom se zásobami. I kosmetika má totiž svou záruční dobu a krém, který máte načatý – vlastně už ani nevíte od kdy – není pro pleť tím nejlepším. Opravdu vám přípravek došel? Tak pojďte vybírat!

Dvakrát měř, jednou… nakupuj

Nekupujte zajíce v pytli a výrobek (alespoň v rámci možností) otestujte. Nebojte se v lékárnách či parfumériích přeptat na vzorečky. Pokud je zrovna nemají, často vám trošku přípravku odlijí do malého kalíšku. V drogeriích vám takový komfort neposkytnou, ale i tak ho vyzkoušejte alespoň na ruce. Zjistíte, jakou má konzistenci, a vyhnete se následným alergickým reakcím. Nenakupujte bez rozmyslu a pořizujte si opravdu jen to, co vám zrovna došlo. Abyste s výběrem nešlápla vedle, sledujte recenze. Ty najdete většinou v angličtině, stačí zadat název krému a „review“. Pomohou vám, i když angličtinu neovládáte, kromě popisu totiž uživatelé přidávají i hvězdičky a vy tak vidíte, jak si přípravek stojí.

Kdo šetří, má za tři

Nepodceňujte sílu slev a různých akcí! Sledujte webové stránky oblíbených značek a dozvíte se, co se zrovna chystá. Často k nákupu získáte další výrobek či pořídíte větší verzi za cenu menšího. Výhodně nakoupíte i na internetu a bát se nemusíte ani nákupu ze zahraničí. I tam se vyskytují zajímavé akce a při troše štěstí můžete kosmetiku ulovit za poloviční slevu!

Foto: Thinkstock

Zvažte, jestli to samé už nemáteFoto: Thinkstock

Zužitkovat se dá všechno!

Výrobky, u kterých je to možné, rozstříhávejte. Na jejich dně se leckdy skrývá ještě několikadenní dávka. Pokud zapojíte fantazii, ušetříte i u dekorativní kosmetiky. Povaluje se vám v kosmetické taštičce pudr, který jste koupila narychlo a je na vás moc tmavý? Používejte ho jako bronzer na tváře. Ani make-upy s nevyhovujícím odstínem nevyhazujte – nejlepší barva je totiž ta, kterou si namícháte „na míru“. Pokud zbývá na dně rtěnky barva, vypomozte si štětečkem, nevýrazné stíny aplikujte navlhčeným aplikátorem, z vyschlé řasenky použijte kartáček, který přelakujte a zafixujte s ním obočí – možností je spousta!

Uberte množství

Většina žen má za to, že čím víc přípravku na sebe naplácá, tím lépe. Zpravidla jich ale stačí daleko méně. Třeba u pleťového krému je to velikost lískového oříšku, očního asi jako kuličky hrášku a make-upu jako víčka od limonády.

Sáhněte do ledničky

Některé věci můžete klidně oželet, zvládnete si je totiž vyrobit sama. Přimlouváme se zejména za domácí peeling (stačí cukr a med, případně mleté ořechy a med), který vám poslouží stejně dobře jako ten kupovaný. Pokud ještě přidáte trochu olivového oleje, vyhnete se i suché pokožce. Vyrobit si můžete i spoustu masek, mastné pleti bodne jíl (stačí ho smíchat s trochou vody), suché zase jogurt, med nebo avokádo. Více tipů najdete v článku Pleťová maska? Sáhněte do lednice!

Máte svůj vlastní tip na to, jak ušetřit na kráse? Nenechávejte si ho pro sebe a napište do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám