Hlavní obsah

Tohle chlapi nikdy nepochopí!

Foto: Isifa

Velké nákupy? To mužům nejde do hlavy!Foto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupila jste si boty a jste nadšená, jak ladí s kabelkou. Ale váš muž nechápavě kroutí hlavou. Chystáte se na večeři a bezradně koukáte do skříně, prostě nemáte co na sebe. A váš partner má oči v sloup. A poté, co jste půl hodiny telefonovala s kamarádkou, se jen drží za hlavu. Jsou věci, které muži nikdy nepochopí. Jaké a proč se dočtete v našem článku.

Článek

Ať se nám to líbí, nebo ne, jednoduše máme občas jiný pohled na věc než muži. „Nejde o nepochopení v pravém smyslu slova, protože, když se člověk snaží, druhému porozumí vždy. Ale nemusí s tím souhlasit, a to už je pak věc tolerance,“ říká kouč partnerských vztahů Aleš Kalina. Muž v podstatě chápe, proč máte další nové šaty, ví, že se chcete líbit. Ale zároveň si myslí, že je nepotřebujete. „Ale toleruje to, protože ví, že pro vztah to není důležité, proto se nad takovou věc umí povznést, byť s nějakou nejapnou poznámkou,“ upřesňuje Aleš Kalina.

A tohle jsou ty nejtypičtější věci, které mužský mozek vyhodnocuje jako „ženské blbosti“.

1. Volá kamarádka!

Právě jste hodinu telefonovala s kamarádkou, se kterou jste ten den byla na obědě. Pohádala se s manželem, děti měly průšvih ve škole, naštvala ji tchyně. Jednoduše krizová situace, ze které se potřebovala „vypovídat“. A váš muž na to bude nejspíš reagovat jednou z následujících vět:

  • Můžeš mi vysvětlit, co jste řešily? Vždyť jste spolu dneska byly na obědě!
  • Proboha, jak vydržíš hodinu tlachat o blbostech?

Ale i když vypadá, že skutečně touží po vysvětlení, nedělejte to. Stejně názor nezmění. „Někdy jsem skutečně v údivu, co je tak důležité, že to zabere hodinu telefonování. Ale vzdávám se a toleruji,“ říká Aleš Kalina.

Foto: ThinkstockS kamarádkami je to holt na dlouho!2. Miláčku, nemám co na sebe

Sice vám skříň praská ve švech, ale když je potřeba vypadat opravdu skvěle, je tu problém. Proboha, nemám co na sebe! Ale za partnerem pro radu vážně nechoďte, protože si vyslechnete jednu z následujících nebo tomu podobných vět:

  • Vezmi si tyhle šaty, ty ti minule slušely.
  • Vždyť sis nedávno nakoupila spoustu oblečení?!
  • Aha, tak proč máme úplně narvanou skříň, když nemáš co na sebe?!

Když už se do téhle debaty dostanete, opět nemá význam snažit se cokoli vysvětlovat. Muž nejspíš nepochopí, že potřebujete něco „extra". A už vůbec nepochopí, proč odmítáte neustále dokola nosit jedny a tytéž šaty. Je to pro něj stejně nesmyslné, jako mít desatery lodičky. „Pro ženu není krásy nikdy dost. Chtějí se líbit, a muž by si toho měl vlastně vážit. I když sám se často ptám, na co má partnerka dvacet bot, tak je to přece mnohem lepší než mít vedle sebe umouněnou selku,“ dodává Aleš Kalina.

3. Bože, ta má děsný účes

Zapojit partnera do hovoru o tom, jak má vaše sousedka strašný účes a jak děsně přibrala, je sebevražedná mise. Nevidí jediný důvod, proč to řešit. „Hmmmm,“ to je asi tak jediná reakce, které se dočkáte. „Touha po kráse je hlavní ženskou touhou. Proto ta srovnávání s jinými. Muži tohle ale nechápou, takhle nebyli vychováni,“ potvrzuje Aleš Kalina.

Foto: Isifa

Už zase nemám co na sebe!Foto: Isifa

4. Dovolená? Lodní kufr nestačí!

Tohle dokáže muže hodně rozčílit. Proč on si dokáže sbalit během pěti minut a vejde se mu vše do jednoho malého kufříku, kdežto vy balíte celou věčnost, a nakonec sotva dopnete lodní kufr?! Ospravedlnit se nesnažte, opět jde o marný boj a uslyšíte vždy to samé.

  • Proč troje plavky? Jedeš na dovolenou, ne na módní přehlídku.
  • Kolikrát denně se tam hodláš převlékat, proboha?

Je to opět střet „dvou světů". „Ženy chtějí být připraveny na každou situaci. Muži klidně budou celý týden chodit v jedněch trenkách, ke štěstí jim na dovolené často stačí plný pupík,“ říká s trochou nadsázky Aleš Kalina. Podle něj s dovolenou souvisí ještě jeden ženský nešvar, a to kontrola domácnosti před odjezdem. „Vše je stejné, jako když každý den odcházíte do práce. Ale před dovolenou se najednou kontroluje žehlička a sporák,“ popisuje Aleš Kalina. Vysvětlit ženě, že v případě zapnuté žehličky je rozdíl mezi dnem a týdnem v podstatě nulový, ale nemá cenu.

Ženy a muži jsou opravdu dva různé druhy. Ale ta rozdílnost je přece krásná, ne? Chce to jen trochu tolerance a snahu pochopit toho druhého.

A co vytáčí vaše muže? Co nikdy nepochopí?

Reklama

Načítám