Hlavní obsah

Tohle je 5 módních pravidel, kterými by se měla řídit každá žena!

Foto: Profimedia

Pokud v módě trochu tápete, dnešní článek je právě pro vás!Foto: Profimedia

Reklama

Móda je jako instantní kakao. Mění se tak rychle, že si často ani nestihnete všimnout, kdy se tak stalo. Toto jsou pravidla, kterými by se měla řídit každá stylová žena. Bez ohledu na to, jak čas běží.

Článek

Trendy přicházejí a odcházejí a držet s nimi tempo je často pěkná dřina. Než se totiž občas stihnete rozhodnout, zda vám ten daný must-have kousek opravdu sluší, chcete do něj investovat a zařadit jej do našeho šatníku, je najednou po sezoně.

Protože má každá z vás právo jít si svou vlastní, originální a stylovou cestou, zaměřily jsme se na několik pravidel, díky nimž si udržíte tolik potřebný nadhled a získáte možná kontrolu nad svým šatníkem.

Nebojte se investovat

Oblíbené módní řetězce nabízejí obrovské množství cenově dostupných kousků, po kterých vaše srdce často a s radostí zaplesá. Naučte se nakupovat s rozumem a raději si místo pěti „rychlokvašek“ pořiďte jeden dražší, zato takový, co přetrvá déle než jednu sezonu. Díky tomu váš šatník získá správnou vyváženost.

Foto: Archiv firem

Za kvalitní věci se vyplatí si připlatit. Vsaďte na pravou kůži. Na foto (zleva): Pietro Filipi, 7990 Kč, Answear, 4199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Investujte do kožených bot, které budou lahodit oku. Na foto (zleva): Wojas, 2295 Kč, Clarks, 2299 KčFoto: Archiv firem

Pozor na trendy

Nové trendy jsou vzrušující, obzvlášť pokud jste módní nadšenec. Před jejich ukvapeným nákupem si však dobře rozmyslete, zda ta daná věc opravdu odpovídá vašemu stylu. A naopak, pokud už na dálku křičí vaše jméno, hurá do něj!

Foto: Archiv firem

Stylové šaty unosíte celou sezonu. Na foto (zleva): Zara, 1199 Kč, ASOS, 1451 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Odhalte nohy v zajímavých sukních. Na foto (zleva): H&M, 999 Kč, Answear, 469 KčFoto: Archiv firem

Třídílný styl

Toto pravidlo není jen pro ty dny, kdy nemáte co na sebe. Najdete-li tři kusy oblečení, které dokonale definují váš styl, věřte, že to budou věci, s nimiž „přežijete“ i ty nejhorší dny. A je jedno, zda jsou to černé kalhoty s pukem, košile a šátek nebo kombinace džín, bílého trika a balerínek.

Foto: Archiv firem

S jednoduchými topy nikdy nešlápnete vedle. Na foto (zleva): Mohito, 699 Kč, Answear, 469 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zkuste outfit doplnit nevšedním doplňkem. Na foto (zleva): Mango, 149 Kč, Answear, 249 KčFoto: Archiv firem

Tři varianty

Víte, v čem spočívá kouzlo univerzálních kousků? V jejich variabilitě. Takže, jestliže saháte po oblečení, které má jen jednu podobu – dá se tedy nosit jen v jediné kombinaci s konkrétními věcmi – raději nebrat. Investujte do oblečení, které si obléknete minimálně ve třech různých outfitech.

Foto: Archiv firem

Šaty, které užijete při mnoha příležitostech? Malé černé! Na foto (zleva): Zara, 599 Kč, Answear, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Dokonalý pár bot na podpatku by vám v botníku neměl chybět. Na foto (zleva): e-shop Eobuv, 1477 Kč, Baťa, 1599 KčFoto: Archiv firem

Základní = opakovatelné

Existuje oblečení, které je jako stvořené pro jeho nekonečné opakování a nošení na mnoho různých způsobů. Jejich funkcí je víceúčelovost a díky tomu se nemusíte cítit trapně, že tolik milujete třeba bílé triko a rády byste ho nosily častěji než dvakrát do měsíce. Takže žádné strachy, základních kousků není nikdy dost.

Foto: Archiv firem

Ani vám nesmí chybět alespoň jeden pár džín :-). Na foto (zleva): Lindex, 999 Kč, ASOS, 1222 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Černé sako není jen otázkou byznys módy. Na foto (zleva): Pull & Bear, 599 Kč, Answear, 599 KčFoto: Archiv firem

A co je pro vás pravidlo číslo jedna?

Reklama

Načítám