Hlavní obsah

Tohle je nejvíc sexy móda letošní zimy!

Foto: Isifa

Nebojte se módních trendůFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každou sezonu se na přehlídkových molech vytvoří hned několik módních trendů, které ovlivňují i nabídku módních řetězců. Snad nejzajímavější trend pro sezonu podzim/zima 2011 nese název fetiš. Jak se s ním popasovat a jaké kousky nesmíte v obchodě rozhodně zanechat? Odpovědi najdete u nás!

Článek

Mnoho z vás má slovo fetiš či fetišismus spojeno s něčím divným, zvláštním a nestydatým a v kombinaci s oblečením si tak maximálně představíte latexové oblečky. Naprosto dokonalé a dechberoucí kousky, které byly k vidění na letošních přehlídkách, však dokazují, že ze symbiózy fetiše a vysoké módy může vzniknout daleko víc! Zamilujete si dráždivost průsvitných outfitů i rockový nádech kožených šatiček a právě jejich drsná přímočarost i nepřehlédnutelný sexuální náboj jsou důvodem, proč si bude s fetišem letošní zimu pohrávat více či méně otevřeně každá z vás!

A co si pod tím vším vlastně máte představit? Móda ve stylu fetiš je výrazně dráždivá a provokativní, ale její součástí jsou i jednoduché linie a tvary. Základem všeho je černá barva – představuje onu temnou a tajemnou stránku necudných fetišistických choutek, a pokud budete chtít tomuto trendu podřídit celý outfit, vše by mělo být v této klasické a ženami na celém světě tolik milované barvě.

V materiálech převládá především kůže a PVC, které by měly mít vysoký lesk, jak bylo vidět na přehlídkách Giles nebo Hakaan. Existuje však i jemnější verze a tu tvoří překrásná černá krajka a lehký průhledný šifon. Celkovému vzhledu vévodí nejrůznější pásky a průstřihy, díky nimž působí modely dokonale promyšleně a strukturovaně, jako u modelů Versus či Alexander McQueen. Na druhé straně se mnoho modelů vyznačuje silnou jednoduchostí až strohostí, která nechá vyniknout střih či materiál.

K sukni či šatům patří černé průhledné punčochy a boty na vražedně vysokém podpatku – sáhněte po páskových, kotníčkových (na úžasné kousky se podívejte v článku Ideální boty na podzim? Přece ty kotníčkové!) či se sexy šněrováním. Celkově působí tento trend poněkud drsnějším dojmem, ale zmíněné jemné materiály dotváří výsledný vzhled a vzniká tak naprosto dokonalá vyváženost. Ze své nositelky udělá tato móda silnou sebevědomou ženu, která si je vědoma své sexuality a nebojí se jí dát najevo a zároveň provokuje křehkou podstatou ženství a svůdnými křivkami svého těla. Odhoďte zábrany, poddejte se tomuto trendu a rozdrťte konkurenci podpatky svých bot!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Alexander McQueen, Emilio PucciFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Versus, GilesFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Giles, HakaanFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Versus, Christian DiorFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Louis Vuitton, Ralph LaurenFoto: archiv firem

Šaty a sukně – základ šatníku

Pořídit si černé šaty v tomto stylu je perfektní cestou, jak se v něm stát přebornicí. Svádějte kombinací látky a krajky či efektně umístěnými průstřihy a buďte královnou večera. Úzký střih je nezbytným detailem, který pozvedne jednoduchou linii na vábivý a nepřehlédnutelný kousek. Neskutečně sexy a zároveň stylově působí v kombinaci s koženým materiálem (jak nosit kůži se mrkněte v článku Kůže nejen pro drsňačky. Jak ji na podzim nosit?) – nechte vyniknout šaty a doplňte je psaníčkem a podpatky, pokud se rády zdobíte, osvěžte je zajímavým náhrdelníkem, koženými rukavičkami a krajkovými punčochami. Kožená sukně přímo volá po volné průhledné halence z lehoučkého šifonu, kontrast materiálů i proporcí vypadá prostě skvěle!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1330 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 831 Kč, Ann Christine 990 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Versace for H&M 6999 Kč, Topshop 886 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 990 Kč, Mango 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1163 Kč, New Yorker 619 KčFoto: archiv firem

Topy, kalhoty či šortky – postupujte pomalu

Zdráháte-li se „jít" rovnou do šatů, pak si pořiďte alespoň nějaký kousek – top, kalhoty nebo třeba šortky v tomto stylu – propadněte tomuto trendu úplně a kombinujte kousky společně. Ale takové kožené kalhoty nebo legíny s lesklým vzhledem dokážou i samy pozvednout váš outfit na zcela jinou úroveň – můžete je doladit jen košilí či topem a podpatky a budete mít skvělý model na večer. Pokud se cítíte na kožené mini šortečky, doplňte je punčocháči a kotníčkovými botami na podpatku. Naprosto dokonale vypadají černé vypasované bundičky či kabátky – s kozačkami se šněrováním budete nekompromisně in!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, Topshop 831 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 1500 Kč, Mango 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 942 Kč, F&F 1599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 990 Kč, Mango 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 886 Kč, Bershka 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 610 Kč, H&M 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Topshop 610 KčFoto: archiv firem

Doplňky – dozdobte se!

Pro ty, které si chtějí tento trend napřed trochu oťukat, je tu nespočet doplňků – od pásků, nejčastěji širokých, lakovaných s výrazným zapínáním nebo sponou, přes kabelky až po šperky, které mají jemně dekadentní nádech. Stejně tak je na výběr z velkého množství punčoch a punčocháčů i nadkolenek, které dokážou dodat modelu patřičnou dávku nemravnosti. Zajímavě řešené prádlo i rukavičky už jsou posledním dílkem do provokativní a vzrušující skládačky zvané fetiš!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 420 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, H&M 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 1499 Kč, 1799 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Beate Uhse 149 Kč, 399 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1053 Kč, H&M 149 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Beate Uhse 349 Kč, Topshop 1053 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 3999 Kč, Mango 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Beate Uhse 199 Kč, H&M 249 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 388 Kč, Tally Weijl 170 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 194 Kč, Topshop 208 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 416 Kč, 457 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 968 Kč, Topshop 970 KčFoto: archiv firem

Dopřejete si i vy nějakou tu libůstku?

Reklama

Načítám