Hlavní obsah

Toužíte zažít společné vyvrcholení? Zkuste to takhle!

Foto: thinkstock

Společné vyvrcholení je snem mnoha párů, ale dosáhnout ho je přinejmenším složitéFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Simultánní neboli společné vyvrcholení může být nepopsatelným zážitkem, který vás potká třeba jen jednou v životě. Nebo taky vůbec. Není totiž lehké ho polapit a převážně ti, kteří to donekonečna zkouší, potvrdí, že je to obtížnější, než sami mysleli. S pár triky se k němu ale můžete přiblížit!

Článek

„Načasování biologicky tak nestabilních zážitků dvou lidí do jednoho okamžiku je těžké. Sehrané páry s dobře vybavitelnými orgasmy toho docílí. Většině však vyhovuje scénář nejdřív žena, pak muž,“ potvrzuje sexuolog Zlatko Pastor, který přiznává, že společný orgasmus snadněji načasují, oddálí či zadrží muži, a to do doby, než dosáhne vyvrcholení partnerka. „Před cílem mohou ubrat nebo akcelerovat, podle citu a potřeby. U ženy je to jinak. Od určité chvíle se rychlost stále zvyšuje. Kdyby přibrzdila, mine cíl. Koordinaci společného vyvrcholení má tak v rukou muž. Záleží na jeho schopnostech a zkušenostech. Je to však náročné.“

Opravdu to půjde?

Proti stojí i skutečnost, že jen jedna třetina žen při pohlavním styku pravidelně orgasmu dosahuje. Většina si totiž pomáhá kombinací různých technik jako ruční stimulace a podobně. Se vším, co je proti vám, se může zdát simultánní orgasmus jako něco kosmického a na kilometry vzdáleného. Existují ale způsoby, jak se mu dostat co nejblíž. Pět klíčových momentů doporučuje expertka na sex Laura Berman z Chicaga.

1. Vzájemná masturbace

„Snažte se dosáhnout orgasmu současně masturbací. To většinou funguje nejlépe, protože muži obvykle dosahují vrcholu mnohem dříve a lépe než ženy. Jak se dostanete přes fázi plató fáze, kdy vzrušení vrcholí, může partner zpomalit nebo zrychlit stimulaci, aby se přizpůsobil vašemu vzrušení,“ radí Laura Berman.

2. Důkladný trénink a příprava

Podařilo se? Nebo aspoň máte pocit, že se ke dvojitému óčku pomalu schyluje? Jestli ne, jen stěží lze pokračovat. Teprve poté, co zvládnete mít simultánní orgasmus za pomoci úst (například v pozici 69) nebo rukou, můžete použít stejné dovednosti při pohlavním styku. Ujistěte se, že jste dostatečně uvolnění před pohlavním stykem. Podle sexpertky hudba, stimulující média, nebo něco jiného relaxačního, vám pomůže dostat se do té správné erotické nálady.

Foto: thinkstock

Orgasmus se dá o chvilku odsunout chvílemi mazleníFoto: thinkstock

3. Výběr nejlepší polohy

„Žena nahoře, nebo oba partneři vedle sebe, to mohou být skvělé pozice pro dosažení vzájemného orgasmu, protože umožňují nastavit tempo a přijímat dostatek stimulace klitorisu,“ radí Laura Berman. I misionář je fajn. Všechny tyto pozice totiž nevyžadují nijak náročnou akrobacii, která by odváděla pozornost od hlavního „úkolu". Ovšem nejlepších výsledků většina párů dosahuje v polohách zezadu, protože penis naráží na nejcitlivější část – přední stranu pochvy.

Ale pozice není všechno. I načasování je důležité. Pokud jeden z vás bude mít dojem, že se blíží k vyvrcholení ještě dřív, než je na to druhý připravený, dejte si na chvíli pauzu od přirážení, a jen se hlaďte. Primární stimulace vás nenechá vychladnout, ale zároveň nikdo z vás nebude „napřed“.

4. Zvýšení stimulace klitorisu

Aby souhra milenců netrvala věčnost, pomáhá při styku stimulace ženského klitorisu. Díky ní obvykle dámy vyvrcholí rychleji a snadněji. Použít můžete třeba vibrátor třetí generace. Nasměrujte si ho přesně tam, kde je vám jeho vrnění nejpříjemnější, nebo nechte pracovat jen milencovy prsty.

5. Komunikace

Nejhorší je, když si v duchu říkáte: „Teď by mohl přidat, teď zase ubrat, proč zmírnil tempo, když už to skoro bylo?“ Takhle se ke společnému vyvrcholení nedopracujete! Vždyť stačí říct, že „tenhle způsob mi vyhovoval víc“, ne? Čím víc k sobě budete upřímní a otevření, tím máte větší šanci na úspěch. Jestli vás to uklidní, tak i na lepší sex je nutné si počkat, a to prý 4 roky.

Když se snažíte až příliš...

I přes tyto užitečné tipy se ale příliš nesoustřeďte na výkon, můžete snažení zmařit. „Chtěli jsme to zažít společně, a proto jsme se o orgasmus dva v jednom pokoušeli skoro pořád. Když to nešlo, řekli jsme si, že na to kašleme a můžeme bez toho žít. A co se nestalo? Hned při druhém sexu to přišlo jako rána z nebe. Ani vlastně nevím, jak se nám to povedlo. Najednou to prostě bylo. A pocity? Hotový výbuch,“ popisuje čtenářka Bára.

Jak je vidět, tak někdy je lepší hodit postupy za hlavu a soustředit se pouze na prožitky, náhoda, okamžik a uvolnění zařídí svoje… A kdyby náhodou ne, tak se taky nic neděje. „Společný orgasmus? Tak to je něco, bez čeho já určitě dokážu žít,“ říká i náš čtenář Řehoř.

A co vy? Už jste zažili společný orgasmus, nebo si myslíte, že je to mýtus?

Reklama

Načítám