Hlavní obsah

Trápí vás či vaše dítě suchá pokožka?

Reklama

Mnoho maminek u svých dětí řeší problematiku suché pleti. Nejčastěji přitom sáhnou po kosmetickém přípravku. Věděli jste ale, že suchá pokožka je spíše zdravotním problémem? Nenechte nic náhodě a vsaďte raději na pomocníky z lékárny!

Článek

Problémy se suchou pokožkou dítěte zná snad každá matka. Zkoušeli jste různé krémy, ale žádný nezabral podle očekávání? Zapomeňte na běžné kosmetické přípravky a dejte šanci léčivým přípravkům Excipial!

Co v praxi registrace léčivého přípravku znamená? I když se může jednat o podobné přípravky – tělová mléka, krémy nebo masti – je na rozdíl od ostatních kosmetických přípravků účinnost léčivých přípravků na suchou pokožku vždy ověřena v lékařských studiích, stejně jako například u léků v tabletách, a kvalita je stále sledována státní institucí (Státní ústav pro kontrolu léčiv). Nic z toho není požadováno u kosmetických přípravků, čehož samozřejmě kosmetický průmysl rád využívá a jejich reklamní sliby hýří nezměrným optimismem.

Excipial pro suchou pokožku

Léčivé přípravky řady Excipial mohou pouze střízlivě deklarovat svou účinnost z klinických studií, a právě na této jednoznačně ověřitelné účinnosti a kvalitě stojí jejich úspěch v lékárnách. V anketě Lékárníci doporučují se již více let po sobě umístily na prvním místě právě léčivé přípravky řady Excipial. Řada Excipial zahrnuje několik léčivých přípravků určených pro léčbu suché kůže, pokrývajících nejrůznější požadavky jak na intenzitu hydratace, potřebu promaštění nebo způsob aplikace.

Zejména pro ošetření velkých ploch suché pokožky je určena dvojice tekutých emulzních přípravků Excipial U Hydrolotio a Excipial U Lipolotio. Podle obsahu promašťující složky (lipidů) jsou určeny pro normální až mírně suchou (Excipial U Hydrolotio obsahuje 11 % lipidů) nebo suchou až velmi suchou pokožku (Excipial U Lipolotio obsahuje 36 % lipidů). Oba obsahují jako hydratační složku ureu. Kromě suché pokožky se též velmi dobře osvědčují u různých svědivých projevů, atopického ekzému nebo i psoriázy. Přípravky se velmi dobře nanášejí i na větší plochy, pokožka zůstává vláčná, přitom však nezanechávají mastný pocit. Vyšší obsah tuků, a tedy i vyšší promašťující účinek mají polotuhé přípravky, určené zejména pro podání na menší plochy: jsou to buď emulzní přípravky Excipial krém a Excipial mastný krém, nebo čistě lipidové přípravky bez obsahu vody Excipial mast a Excipial mast s mandlovým olejem.

Celkově tak řada Excipial představuje komplexní péči pro suchou kůži, s minimálním obsahem parfemace, konzervantů a doprovodné reklamy, avšak s maximem účinku.

Excipial U Lipolotio, Excipial U Hydrolotio, Excipial krém / mastný krém / mast / mast s mandlovým olejem jsou léky na vnější použití. Pozorně čtěte příbalovou informaci nebo se poraďte s lékařem a lékárníkem.

Reklama

Související témata:

Načítám