Hlavní obsah

Trendy 2017: Retro a přírodní materiály

Oživte s příchodem jara svou domácnost. Kombinujte styly, sáhněte po zelené a nezapomeňte na detaily, které pozvednou celý interiér!

Článek

S jarem řada z vás touží rozjasnit svůj domov. Zbavte se věcí, na které se jen práší, a pořiďte si něco neokoukaného. I v případě omezeného rozpočtu se touhy po novém bydlení vzdávat nemusíte. Mnohdy totiž stačí zaměřit se pouze na detaily. Chybu neuděláte, pokud přidáte zelenou, doplníte přírodní materiály a můžete zkusit i něco ve stylu retra.

Vypínač a zásuvka Retro kolekce bílá keramika

Sáhněte po zelené

Za barvu letoška vyhlásila společnost Pantone svěží odstín zelené s nádechem do žluta. Kvůli výraznosti ji volte raději na menší plochy či v doplňcích. Letní náladu a hravost do domácnosti jednoduše vnesete i pár výraznými polštáři, kterými oživíte jednobarevnou pohovku.

Nepodceňte maličkosti

Jak praví známé rčení, ďábla hledej v detailech. Řada lidí se při vybavování domácnosti zaměřuje na velké plochy a unikají jim drobnosti. Ty přitom mnohdy umí celkový dojem z interiéru zcela změnit. „Lidé obvykle velmi pečlivě vybírají veškeré vybavení, ale často zapomenou na důležité vizuální prvky, jako jsou například vypínače,“ upozornila designérka Kristýna Jandíková. Radí proto nesahat například u vypínačů automaticky po plastových, ale dát si na výběru záležet. Pokud zrovna nemáte po ruce zkušeného bytového designéra, vyzkoušejte si online návrhář společnosti OBZOR. Na webu domovnivypinace.cz rychle zjistíte po nahrání fotografie vašeho interiéru, který vypínač se do něj hodí nejlépe.

Vyzkoušejte stylové vypínače Decente a Retro online přímo na zdi vašeho interiéru

Moderní retro

I bytoví architekti letos radí experimentovat. V domácnosti vedle sebe klidně postavte staré křeslo a moderní designovou lampu. Historické kousky se navíc začínají prosazovat i v minimalistickém urban stylu, a stále více výrobců se k nim proto navrací. „Retro prvky skvěle doplňují jednoduché designové bydlení. Rozhodli jsme se proto vytvořit řadu Retro vypínačů inspirovaných nadčasovým baťovským designem,“ potvrdila Martina Obadalová ze zlínské společnosti OBZOR, která se výrobou vypínačů a zásuvek zabývá téměř dvacet let. Podle Obadalové keramické a dřevěné retro vypínače skvěle vyniknou zejména v moderních interiérech a loftech.

Vypínač Retro kolekce bílá keramika

Návrat k přírodě

Tento rok se nese i ve znamení návratu k přírodě a ekologickému způsobu života. Nechte vyniknout původní textury materiálů, kombinujte drásané dřevo s kameny a vsaďte na lokální výrobce. Čistšího industriálního vzhledu pak docílíte přidáním kovu a skla. „Milovníkům vkusného nadčasového bydlení nabízíme řadu vypínačů Decente kombinujících dřevo, sklo, kov a zemité barvy, které umí vytvořit velmi vkusný nadčasový detail,“ dodala Obadalová.

Zásuvka Decente kolekce dřevo MDF ořech

Reklama

Načítám