Hlavní obsah

Trendy 2022 – druhy stínění, které budou hitem této sezony

Foto: Karnix

Foto: Karnix

S novým rokem nepřicházejí jen nová předsevzetí a plány každého z nás. Je to také okamžik, kdy se vyjasní módní trendy nadcházejícího roku mimo jiné také v oblasti zastínění oken. Proto jsme pro vás připravili několik inspirací a nápadů, jak okna naaranžovat, tak aby odpovídala těmto módním směrům.

Článek

Buďte v klidu. Žádná revoluce v oblasti stínící techniky se nekoná. Aranžmá, která budou letos v módě, vychází totiž z trendů minulých let.

Foto: Karnix

Rolety den a noc jsou v interiérech velice funkční a estetické zároveňFoto: Karnix

Nejdůležitější je funkčnost

Poslední dva roky jasně ukázaly, jak důležitá je funkčnost výrobků při zařizování interiéru. V době studia a práce z domu má snížení hluku nebo efektivní zatemnění místnosti váhu zlata. Firmy předpokládají, že home office budou využívat i v dalších letech. Výrazně vzrostla poptávka po multifunkčním zastínění oken. Zajímavé také je, že poprvé v historii zvítězila funkčnost nad estetikou.

Znamená to, že se musíte vzdát pěkných rolet, žaluzií či garnýží? Určitě ne! Na trhu existuje spousta výrobků, u kterých jde estetická stránka ruku v ruce s funkčností.

Foto: Karnix

Hliníkové venkovní rolety výrazně chrání před hlukem a světlem. Uspoří vaší peněženceFoto: Karnix

Dřevěné žaluzie, rolety den a noc nebo plisé žaluzie – všechny tyto druhy zastínění vypadají nejen skvěle ale také umožňují jednoduše přizpůsobit intenzitu průchodu světla do místnosti. Dřevěné žaluzie nebo venkovní rolety navíc výrazně snižují hluk přicházející zvenčí, což jistě oceníte právě při studiu či práci z domova.

Inspirace přírodou

Trendy roku 2022 jasně ukazují, že přírodní prvky budou mít podstatný vliv na zařizování vašich domovů. Jemné zemité barvy a látky přírodních odstínů jsou dnes velice žádané. Vytvářejí harmonické, stylové a nadčasové kompozice, které dlouhodobě odolávají měnícím se módním trendům a dělají z vašeho domova oázu klidu. Obklopovat se přírodními surovinami je také zdraví prospěšné a má pozitivní vliv na vaši psychiku. Důkazem jsou dřevěné žaluzie, které nejen že ochrání váš domov před světlem a hlukem či uspoří peníze za vytápění, ale jsou hypoalergenní, lamely na sebe nechytají prach a neplesniví.

Foto: Karnix

Přírodní dřevěné žaluzie dostupné v mnoha odstínech jsou bestsellerem minulého rokuFoto: Karnix

Zastínění oken v zemitých barvách, světle béžové, světle zelené, šedé či jemně žluté dokážete ocenit také při změně barevného konceptu celého interiéru. Hodí se totiž téměř ke každé barvě.

Méně znamená více

Dalším trendem letošního roku je minimalismus. Jedná se o ochranu životního prostředí, méně konzumu a minimum předmětů, kterými se obklopujeme. Minimalismus zasáhl i oblast stínící techniky. Záclony, rolety či plisé jsou vzdušné bez jakýchkoli dalších dekorací. Žaluzie mají hladký a jednolitý povrch.

Foto: Karnix

Velice atraktivní plisé lze použít nejen k zastínění střešních okenFoto: Karnix

Odborníci předpokládají, že obliba minimalismu bude rok od roku stoupat. Je nutné vybírat stínící techniku vyrobenou z kvalitních materiálů. Taková stínící technika vám bude sloužit mnoho let a po celou dobu své životnosti bude plnit funkci jako na začátku.

Více se dozvíte na www.stineni24.cz nebo www.rolety24.cz

Reklama

Načítám