Hlavní obsah

Trendy podzim/zima 08

Foto: Mango

Pořiďte si něco kostkovanéhoFoto: Mango

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlády se ujal podzim s tmavšími čokoládovými, antracitovými, olivovými a merlotovými odstíny. Tato sezona přeje vlastní kreativitě a nabízí variabilnost ve střihu, stylu, barvách a vzorech. Záleží jen a jen na vás, jak uplatníte vlastní fantazii a cítění.

Článek

Móda stále nabízí kombinaci bíločerné. Se stejnou barevností bíločerné návrhářka Miroslava Talavašková zvítězila právě na Stylu 08. Objevují se nadále květinové vzory, i když květy se výrazně zmenšují. Zůstávají proužky i geometrické vzory. Sukně nepřestávají být dominantou šatníků, i když na ně útočí minišaty, které se kombinují s kalhotami, kraťasy i legínami. Stále více se dostává do popředí inovované retro.

Slučujte protiklady

Namíchejte si svůj styl podle vlastního vkusu. Jediným pojítkem mezi jednotlivými kolekcemi návrhářů je určitá dramatičnost, kterou docílíte barevností, zajímavým mixem jednotlivých dílů - vrstvením, extravagantními doplňky nebo neobvyklým zpracováním - asymetrií, zkrácenou délkou, řasením, volány, plisováním a prostřihy. Sexy oblečení okořeňte maskulinními prvky. A i když dominují tmavší odstíny, z těch letních zářivých si udělejte doplňkovou barvu. Vedou úzké střihy kalhot, zkrácené délky kalhot, ale k vidění jsou i pumpky. Ve velké míře najdete v kolekcích krátké i dlouhé sukně. Kabátky končí nad pasem, mají zkrácené rukávy. Vidět můžete i kraťasy k delším svetrům nebo právě k minišatům. Svetry, trika, halenky se prodlužují, vrství se na ně kratší díly. Právě tvarová rozmanitost vám umožňuje vybrat kousky, které postavě lichotí.

Móda a žena očima návrhářek

Buďte sexy, svůdná a svá, říká Alice Abraham. Nedejte si nic zakazovat, to je poselství ukryté v modelech Viviene Westwoodové. Názor Kláry Nademlýnské je, že modely mají evokovat ženskost a pozitivní myšlení. Neskrývejte v oblečení romantickou duši a vystupte z davu, radí Ilona Donátová. Monika Drápalová doporučuje jemnou rafinovanost docílenou mixem ženského a dívčího stylu. Denisa Nová si přeje, aby žena v jejích modelech byla vnímavá, křehká a zároveň silná. Každé oblečení od návrháře zprostředkovává určité poselství, způsob nahlížení na život.

Foto: Charles Vogele

Vrstvení má své kouzloFoto: Charles Vogele

A rada na závěr - v každém modelu se hlavně musíte cítit dobře. Musí se stát vaší druhou kůží. Jak řekla Coco Chanel, nejhůře vypadá žena, která se v modelu necítí dobře, a je úplně jedno, jak je model kvalitní a drahý. To je nejdůležitější pravidlo, které za všech okolností dodržujte.

Reklama

Související témata:

Načítám