Hlavní obsah

Změňte účes. Na léto!

Foto: Redken

Účes Rita je hrou střihu a barvyFoto: Redken

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké jsou nejnovější módní trendy pro léto? Profesionálové vsadili na plný účes, přirozený lesk vlasů a kreativní styling. Inspirujte se i vy účesy Rita, Sue, Mia a Jazz. Odráží ruch nočního velkoměsta, neony barů a voní létem!

Článek

Jak charakterizují kolekci účesů tvůrkyně – talentované kadeřnice, a co pro ně bylo inspirací?

Mirka Hajdová: „Inspirovaly jsme se přirozeným pouličním životem. Snažily jsme se o potlačení přirozených lesků, které standardně používají všechny velké značky. Díky tomu kolekce působí ,prašným' dojmem.“

Nina Krajčo: „Naším cílem bylo v účesech zachovat hustotu a hmotu, proto jsou všechny styly minimálně sestříhané a prostříhané, tudíž jsme se vrátily ke kořenům tupých střihů.“

Aneta Váňová: „Vytvořením umělých odrostů jsme se snažily potlačit přirozený lesk, který barvy dávají vlasům. Na každé modelce jsme použily nové odstíny Redken Color Fusion a snažily jsme se, aby barvy byly co nejpřirozenější, ne moc umělé, pankáčské…“

Základem účesu je střih, ale bez správného stylingu, je to jen poloviční cesta k perfektnímu účesu. Jaký byl tedy styling jednotlivých účesů?

Foto: Redken

Účesy Jazz a MiaFoto: Redken

Účes „Sue“

Vlasy v předklonu prosušíte a pak foukáte přes velký kulatý kartáč směrem od obličeje. Každý vyfoukaný pramen zlehka zapinetujete, zafixujete pomocí Spray Starch 15. Po odpinetování v předklonu prolakujete nejlépe přípravkem Workforce 09.

Účes „Rita“

Do vlhkých vlasů aplikujete Rough Paste 12, tvarujete pouze pomocí prstů, na finální styling použijete Rough Clay 20. A účes je na světě.

Účes „Jazz“

V předklonu vlasy vysušíte, nerovnoměrně každý pramen nakulmujete. Na závěr prokartáčujete širokým hřebenem a potřebné partie uhladíte plochým štětinovým kartáčem. Zafixujete lakem Forceful 23.

Účes „Mia“

Vlasy vyfoukáte do objemu přes středně veliký kartáč. Jednotlivé prameny nakulmujete a sepnete pinetami. Necháte vlas vychladnout. Po odpinetování dotvarujete pomocí prstů s použitím Quick Dry 18 a Real Control Mineral.

Foto: Redken

Účes Sue zvýrazňuje objem vlasůFoto: Redken

Zmizel střapatý vzhled a do popředí se dostává ženskost a plnost účesu. Zvětšení objemu vlasů dosáhnete barevnými efekty, střihem a stylingem. Ale pozor. Není vhodné používat přípravky pro zvětšení objemu, kterými vlas nabobtná (otevře se), tudíž se barva vymývá rychleji. Naopak přípravky určené pro barvené vlasy působí tak, že se struktura vlasů uzavírá a povrch se uhlazuje a blednutí barvy se zpomaluje.

Nezapomeňte, že módní trendy jsou jen pro inspiraci, jde především o to, aby vám to slušelo.

Související témata:

Načítám