Hlavní obsah

Triky pro barvené vlasy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Barvené vlasy vyžadují zvláštní péčiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

V dnešní době najdeme jen málo žen, které se mohou pochlubit zdravou lesklou hřívou s přirozeným tónem. Firmy si mnou ruce nad obraty, neboť téměř každá z nás alespoň jednou v životě vyzkoušela, jaké to je mít na hlavě jiný odstín.

Článek

Blonďatí andílci

Dostávají největší dávku chemie. Jejich vlasy jsou více vysušené a kvůli tomu může pokožka produkovat nadměrné množství mazu. Nezapomeňte tedy ani na ni a zakupte séra, která ji budou dostatečně hydratovat. Aby hříva plavovlásky nevypadala jako sláma, vyžaduje po mytí pravidelnou dávku kondicionéru. Ten nechte na hlavě asi tři minuty působit a pečlivě smyjte. V nabídce najdete samozřejmě i výrobky, které stačí nastříkat a neoplachovat. Jednou až dvakrát týdně dopřejte vlasům ochrannou masku. Do umytých vlasů vmasírujte množství substance o velikosti dvou lískových oříšků, pak zabalte hlavu do ručníku a nechte půl hodiny působit. Poté vlasy opět důkladně opláchněte. A pozor - už naše babičky znaly sílu heřmánkového odvaru, který dodává plavým vlasům příjemný barevný nádech, a i vy můžete tuto čistě přírodní kúru vyzkoušet.

Divoké zrzky

Granátové jablko, rubínová nebo tmavá třešeň, to všechno jsou vzrušující tóny, které si získaly spoustu příznivkyň. Červené pigmenty obsažené v barvách ale mají tendenci se rychle vymývat. Tento fakt lze oddálit používáním speciálních šamponů a kondicionérů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedPěstěné barvené vlasy vám budou dělat radostHavraní nájezd

Jsou vaším favoritem vlasy černé jak havraní křídla? I vy nemáte vyhráno, pokud je nerozmazlíte kvalitními prostředky, určenými na takto upravené vlasy. Jen potom budou temné jako uhel a oslňovat leskem, ze kterého budou oči přecházet. Jestliže jsou vaše přirozené vlasy světlejší, budete mít více starostí s pravidelným barvením odrostů. Ty samy o sobě nejsou efektní, ale v tomto případě to platí dvojnásob. Světlé odrosty více upozorňují na pokožku hlavy a utvářejí dojem rozrůstající se pleše. Odrosty tedy barvěte každé dva týdny, a abyste nezatěžovaly tolik vlasy, nechte barvu působit jen na nich a pak jemně po dvaceti minutách rozetřete po celé hlavě. Z přírodních receptů můžeme doporučit kopřivový odvar.

Tip pro všechny barvené vlasy

  • Investujte do fénu s ionizérem. Šetří hřívu proti nadměrnému vysoušení a narovnává vlasové vlákno, takže potom nehrozí elektrizující poletující pramínky.
  • Zakupte kompletní řadu právě pro váš typ vlasů. Nechte si poradit odborníkem v kadeřnickém salonu.
  • Stylingové přípravky nepoužívejte na kila, je to kontraproduktivní. Stačí malé množství a hned je výsledek lepší. Zkuste lesky, uhlazující séra a vyživující masky.

Reklama

Související témata:

Načítám